Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Megkerültek Robert Capa elveszett képei

ervin cikke a Fotó rovatból, 2008. január 28. hétfő, 06:38 | 2 hozzászólás

Eszpee osztotta meg azt a linket, amely áttételesen a New York Times cikkéhez vezet. A riport lényege: előkerült Capa - született Friedmann Endre - sok elveszettnek hitt képe, amelyek konsprációs regénybe illő módon élték túl az eltelt fél évszázadot.

A magyar vonatkozások iránt érdeklődő olvasó azonban egy további tippet is kaphat a cikkből. Kiderül belőle, hogy a híres, mindenki által ismert Che Guevara kép eredetijét egy Alberto Korda, pontosabban Alberto Diaz Gutierrez nevű kubai fotós készítette, aki az egyik legenda szerint épp az egykori híres magyar filmes, Korda Sándor neve alapján másolta a saját művésznevét. Ez utóbbi információt egyébként egy indiai magazin írásában olvastam - tényleg kicsi a világ.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

szilvus, 2008. január 28. hétfő, 21:00 (#)

Oktoberben elmentunk megnezni a Capa / Taro kiallitast az International Centre of Photography-ban, es nagyon jo volt. Ki voltak rakva Capa regi levelei az ugynokehez ilyen 'anyukuldjelpenzt' stilusban es persze magyarul, ugyh azon szorakoztunk h hangosan felolvastuk oket =)

[Amikor jottunk volna ki az epuletbol akkor zuhant le nehany cucc az epulo Bank of America building-rol es tort az uveg es persze iszonyu nagy panik volt. De dicseret a muzeum biztonsagi embereinek mert azonnal atvittek mindenkit a masik kijarathoz, es beengedtek az uccarol az embereket akik bepreselodtek a forgoajtoba. Ot perc mulva meg a keresztezodest minden iranyban lezartak, tuzoltok, rendorok mindenutt. Eleg sokat fotoztunk.]

2

Author Profile Page Hubidubi, 2008. január 29. kedd, 09:37 (#)

Ehhez még ajánlanám elolvasni Capa félig életrajzi könyvét:
http://www.parkkiado.hu/konyv.php?id=286&katid=K&alkatid=1


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork