Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A kínai új év Lyonban

eszpee cikke a Fotó rovatból, 2009. február 2. hétfő, 15:25

Chinese New Year's eve in LyonTegnap úgy alakult, hogy ázsiai ebédre vágytunk, így elsétáltunk a helyi kínai negyedbe, és ettünk egy nagyon kellemeset egy találomra kiválasztott vietnámi helyen. Távoztunkkor a szimpatikus pincér bácsi megkérdezte, hogy a felvonulást nézni jöttünk, ugye? Mi persze nem is tudtunk róla, hogy lesz bármi is, ráadásul a kínai új év kezdete is pár napja már elmúlt, szóval teljesen váratlan volt az egész.

Mindenesetre megérte: egy nagyon jópfa kis sárkányos-dobolós felvonulás keretében a negyed összes ázsiai éttermét végigjárta a menet, gondolom szerencsehozó céllal, a helyek pedig gondosan előkészített petárdafüzérekkel várták őket. Ez utóbbi elég meggyőző volt, érződött a többszáz év előny a területen. A végén szerencsesüti-dobálás a kiváncsi tömegnek - én fel fogok nőni, de a megöregedés opcionális marad, Nathalie pedig hamarosan a világ tetején lesz -, majd jött is a következő étterem.

Pár fotó egy albumban, nagyon klassz kis vasárnap délután volt.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork