Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Éjszakai repülőtér

eszpee cikke a Hátizsák rovatból, 2005. június 1. szerda, 03:41 | 14 hozzászólás

Mit lehet csinálni egy hatalmas, üres repülőtéren éjszaka? Aludni nem tudok, elfotóztam a maradék helyet a kártyámon, (még mindig csak leendő) utastársaim már kibalhézták magukat, nagy részük alszik, az újságok unalmasak, és még minimum fél óra mire megjön a pótgép... Még egy pohár orujo lesz ebből.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (14)

1

Ali, 2005. június 1. szerda, 10:46 (#)

Okos embernél kártya, minisakk vagy egyéb játék van, ha máshol nem, a mobiltelefonjában. Ha már olyan élhetetlen, hogy nem tud aludni. :)

2

eszpee, 2005. június 1. szerda, 12:40 (#)

Maradtam a még egy pohár orujo-nál. Hajnali 5 után szállt fel a gép. Azt hiszem most alszom egy picit.

3

bede, 2005. június 1. szerda, 12:53 (#)

Majd meseld el, ez melyik legitarsasag volt.

4

eszpee, 2005. június 1. szerda, 13:19 (#)

Sky Europe, elnézést kértek, én meg a pénzemet fogom vissza, ha rászánom magam, hogy behajtsam: elvileg 5 óra után járna hotelszoba, visszaút és a repülőjegy ára is. A hotelt megtarthatják, a visszaút megvolt, marad a pénz.

5

Anibell, 2005. június 1. szerda, 14:08 (#)

hát nem tudom...
szerintem a diszkont légitársaságok nem adnak semmilyen garanciát, semmilyen kárpótlást késés esetén...
legalábbis nem régben érdeklődtem, mert fapadossal megyünk Athénba, onnan egy görög belföldi járattal egy szigetre, többen is arról tájékoztattak, hogy ha lekéssük a csatlakozást, bebuktuk...

kezdek aggódni, 5 óra van az (idális) érkezés és a tovább indulás között, de mi is SkyEurope-pal megyünk...

6

eszpee, 2005. június 1. szerda, 14:13 (#)

A Sky Europe egy légitársaság, és rájuk is vonatkoznak a vonatkozó új EU törvények. Ezzel együtt persze, csatlakozást nem tudnak garantálni, de az 5 óra szerintem nem lehet gond - mi a harmadik géppel tudtunk csak elmenni, az azért elég extrém. Az viszont gond lehet, hogy ha indulás előtt pár héttel átírják a menetrendet (megtehetik, csak értesíteniük kell - de egy fapadosnál én azért proaktívan informálódnék).

Egyébként volt már teljesen jó utam is a Sky Europe-pal, és aludtam már a frankfurti repülőtéren is a Lufthansának hála, szóval nem hiszem, hogy bármilyen következtetést le lehetne vonni ebből a légitársaságra nézve.

7

eszpee, 2005. június 1. szerda, 14:14 (#)

"vonatkoznak a vonatkozó" - még jó, hogy nem vonattársaságokról írtam. bocs.

8

Anibell, 2005. június 1. szerda, 14:44 (#)

(+i,e)

azért majd tájékoztass (minket), hogy alakult a reklamáció...

9

Gr0, 2005. június 1. szerda, 15:14 (#)

Anibell,
megelpne, ha egy légitársságnak nem kéne garanciát adnia...

Azért ez a 21. század és Európa, nem pedig a középkor és Afrika...

Az más kérdés, hogy esetleg megpróbálnak megfeledkezni róla... Ilyenkor kell kérni a apanszkönyvet - átvitt értelemben, persze.

Gr0

10

Anibell, 2005. június 1. szerda, 18:51 (#)

biztos úgy van ahogy mondod, de erre nyíltan nem válaszoltak (pedig rákérdeztem), az oldalukon meg ez olvasható:

"Mi a helyzet a más repülőjáratokra való cstlakozásokkal?
A SkyEurope Airlines társaság kizárólag ún. "point-to-point" légitársaság, ami azt jelenti, hogy Önt megbízhatóan elszállítjuk az A pontból a B pontba. Elsődleges prioritásunk, hogy alacsony árat kínálhassunk az Ön repülőútjáért, valamint késedelem nélküli kényelmet. Sajnos, nagyon sok tényezőt, mint például az időjárás, a túlzsúfolt légifolyosók miatti késedelem, technikai meghibásodások, stb. nem tudunk befolyásolni. A SkyEurope Airlines társaság nem biztosíthatja be az utasok és a poggyászok transzferét a harmadik desztinációba irányuló repülőjáratokra, függetlenül attól, hogy ezek a járatok a mi társaságunkkal vagy más szállítóval vannak működtetve, ugyanúgy nem viselhet felelősséget az esetleges költségekért vagy veszteségekért sem az Önök utazási tervének felborulásával kapcsolatban a csatlakozó járatok esetében."

11

Gr0, 2005. június 2. csütörtök, 12:13 (#)

Azt még kevésbé hiszem, hogy bármely légitársaság garanciát vállalna arra, hogy más légitársaságok gépei nem késnek/kényszerleszállnak, stb... :)))))

Gr0

12

Anibell, 2005. június 2. csütörtök, 12:29 (#)

és komolyan azt hiszed, az az igényem, hogy a görög légitársaság kárpótoljon, ha lekéstem a gépét a SkyEurope járatának késése miatt?

javaslom, folytassuk máshol, máskor

13

Gr0, 2005. június 2. csütörtök, 20:03 (#)

Legközelebb még pár )-t odarakok a végére, hogy észrevedd a szmájlit :)

Gr0

14

eszpee, 2005. június 2. csütörtök, 20:25 (#)

Én meg közben átgondoltam a jegyárvisszaigénylést, a visszaút hatezer forint körül volt, ebből gondolom a reptéli illetéket nem igényelhetem vissza, hát a maradékért azt hiszem nekem nem fogja megérni a küzdés.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork