Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kina 10: oszman tusz

Ervin cikke a Hátizsák rovatból, 2006. március 23. csütörtök, 10:17 | 16 hozzászólás

Andy LauA kies Yuoshangtol stilszeruen a hattyu halalaval bucsuzunk. Ez egy oknyomozo musor cime az allami televizion, amelyet pakolas kozben nezunk, es amelyben egy csapatnyi szakerto keres valaszt az egyik tavon bekovetkezett hirtelen, tomeges hattyupusztulasra.

Andy LauAz interjuk soran vagy tucatnyi alternativa merul fel, vegul egy igen osszetett hivatalos magyarazat kovetkezik. A hattyuk reszben szomjan haltak (igen, ott a tavon), reszben ehen haltak, reszben villanydrotnak repultek, a tobbi halaleset pedig a tulelesi kepessegek hianyaval magyarazhato. Csak egy dolog nem hangzik el a musorban, meg cafolat formajaban sem: a madarinfluenza.

Andy LauA quilini buszon rendkivul egyszeru utitarsakkal talalkozunk, nemelyiknek meg a szaj becsukasanak muvelete is meghaladja az koncentracios keszseget. A varosban aztan megint eso, hideg es pusztulas fogad bennunket. A nyirkos klima a ruhank ala kuszik. Esteledik, beindulnak a neonreklamok, amelyek az ujkori kinai tortenelem folyaman oly jelentos befolyassal biro ga-gyi stilus legkiemelkedobb alkotasai koze tartoznak.

Andy LauAz utcan otmeterenkent allitanak meg bennunket letisztult ervelestechnikaju ertekesitesi ugynokok: "Foot massage? Nice women? Sex? Fuck?" Ha pedig a slusszpoen sem ut, meg akkor sem adjak fel, hanem a biztonsag kedveert a kezukkel is elmutogatjak a reklamozott szolgaltatas lenyeget.

Andy LauA setaloutcaban, ahol valamennyi uzlet valamennyi termeket Andy Lau reklamozza (lasd a cikk kepeit), leulunk egy draga es kozepszeru kavera, amelyet Gabor egy hasonloan oszinte szendviccsel is kiegeszit. A pult mellett egy copfos fiatalember mikrofont allit fel, es legott tabortuzi gitarozasba kezd.

Andy LauEn segitokeszen, hangulatinditonak beeneklem neki "A borton ablakaban" cimu slager elso sorat, de a kozonseg nem kapcsolodik be, igy a sracnak egyedul kell folytatnia. Ez nem egyszeru feladat, mert gitarozni sem tud. Visszatero gondja tamad az A hurral, es a kreativan felhelyezett leszoritoval sem lesz konnyebb az F-dur akkord kihivasa. Illo zenei kiseret az egyseg gasztronomiai teljesitmenyehez.

Andy LauAz est legkevesbe kellemetlen programpontja a masnapi vonatutra valo bevasarlas. Mindent megveszunk, ami osmanthust tartalmaz: ez egy helyi fa, amelynek kivalo illata van, es a szaritott viragat sokfelekeppen felhasznaljak. Yangshuoban remek bort ittunk belole, most veszunk teat, ujra bort es zseles cukrot.

Andy LauA szallason van internet, de hibasan mukodik a billentyuzet; nehogy mar valami stimmeljen ebben a varosban. Guilinnel talan sosem leszunk joban. De mar csak egyet kell aludni, es ropit bennunket a vonat Junnanba - ahova eredetileg is indultunk.


Olvass még! Az út összes tudósítása:


KÁCIÓ | AKÁCIÓ | One night in Bangkok... | Bangkok 2: a helyzet nem enyhul | Bangkok 3: anti nyamuk | Bangkok 4: a kutyuk birodalma | Bangkok-Hongkong 5: 184-55-13 | Hongkong 6: high-tech szilikozis | Hongkong 7: irany Kina! | Kina 8: behatolunk | Kina 9: cukorsuveghegyek | Kina 10: oszman tusz | Kina 11: az isten hata mogott | Kina 12: pu-erh | Kina 13: bucsu, kepben es hangban és filmen | Kina 14: mennek en, de nem ereszt | Laosz 15: most nyugi van | Laosz 16: ria, ria, malaria? | Laosz 17: pillanatkepek Luang Prabangbol es Vientianebol | Thaifold 18: hogy hivjak ezt a viragot? | Thaifold 19: lirai viasz | Thaiföld 20: Ayutthaya, az önmúzeum | Thaifold 21: boldog uj esztendot! | Thaifold 22: a gitart pedig magaddal ne vidd | Thaifold 23: exit strategy


» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (16)

1

eszpee, 2006. március 23. csütörtök, 17:04 (#)

Valamelyikőtök azonnal meséljen, hogy milyen a 30D - vagy máskor töröljétek az EXIF infókat! :)

2

ses, 2006. március 23. csütörtök, 17:40 (#)

roviden:

- a 2-es es 6-os kepen latszik, hogy mennyire torzit

- a 3-ason, hogy nem latja a reszleteket

- az 5-oson, hogy nincs kontrasztja

- a 8-ason, hogy gyarilag karcos az erzekelo

szoval nincs versenyben, bar gabor meg tagad - tul friss a seb ;)

3

NagyGa1, 2006. március 24. péntek, 00:50 (#)

Remélem megfigyelted, hogy mióta ezzel lövök, ses nem is meri publikálni a fotóit.

Kicsinyes bosszúból este leitattak a kunmmingi magyarokkal, majd az utófeldolgozás során rontott a képeken amíg én az alkoholt próbáltam stabil oldalfekvő helyzetben feldolgozni.

4

ses, 2006. március 24. péntek, 11:16 (#)

Csak annyit fuzok hozza kivalo utitarsam riposzt-kiserletehez, hogy kunmingban jelenleg rajtunk kivul osszesen egy ivokepes magyar talalhato, a tobbes szam tehat kollegam tegnap esti koncentracios kepesseget demonstralja. kb. ugyanennyire fedi a valosagot a hozzaszolasanak tobbi resze is.

a hely viszont kiraly, reszletek a kovetkezo cikkben!

5

BaBe, 2006. március 24. péntek, 22:22 (#)

#3: ez már gáz, de ufófeldolgozást olvastam hirtelen, és azon kezdtem gondolkodni (vagy mi az a tevékenység, amikor ellazulnak az ember arcizmai, és csendben csepegni kezd a nyála, miközben meredten néz a semmibe), hogy ti dolgoztatok fel egy ufót, vagy az ufó kedves NagyGa1 barátunkat?... /értelemszerűen ha ez utóbbi történt volna, mindenképpen azért lett volna, mert szerette volna ezt a pompás, ragozhatatlan nicket a magáévá tenni :D

6

NagyGa1, 2006. március 25. szombat, 01:29 (#)

A nickem nem csak ragozhatatlan hanem unique is.

Ezen kívül a BaBe sem semmi, mindenféle kérdéseket fogalmaz meg ezt hallván az ember, "mit mibe, hova" témakörben.

7

BaBe, 2006. március 25. szombat, 20:56 (#)

...khmmm.
No, mindegy, hagyjuk :D Nem véletlen, hogy nem szívesen megyek fel icékúra, azonnal lecsapnak a szingli pasik - ettől függetlenül ragaszkodom hozzá, annál is inkább, mert kölyökkori becenevemnek mintegy folyománya :) Ja, és lehet vele játszani, folyton.

Dedett >> Bebe >> Boszi >> Peti >> BaBe
(Baráth Bernadette:)
((Látod, nekem is a nevem a nickem!;))

8

NagyGa1, 2006. március 26. vasárnap, 00:58 (#)

Küldesz képet?

9

BaBe, 2006. március 27. hétfő, 09:10 (#)

Persze, valami olyas' dumával, hogy nagyon jót dumcsiztunk a cseten, küldök én is képet, csatolva pedig az anita.jpg... Jó lesz? :D

(Kétgyermekes családanyák nem szoktak képeket küldözgetni magukról :)

10

NagyGa1, 2006. március 27. hétfő, 09:43 (#)

Főleg nem tízunokás nagypapáknak.

11

BaBe, 2006. március 27. hétfő, 09:57 (#)

Bocsánatot kérek, ha megbántottam a bácsit, igazán nem szándékoztam :)

(Tessék wiwelni, ott az egész családom - az unokák még nem látszanak, há'stennek :D)

12

NagyGa1, 2006. március 27. hétfő, 10:31 (#)

Wiwen nincs ilyen nevű, nemű és korú ember.

13

BaBe, 2006. március 27. hétfő, 15:38 (#)

...?
Márhogy én? Dehogynem, ott vagyok. (Most megijedtem egy kicsit, lehet, hogy hímnemű vagyok?!)
:D

14

BaBe, 2006. március 27. hétfő, 23:12 (#)

(az jutott eszembe, hogy nem is tudod a koromat - lehet, hogy azt írtad be, hogy BaBe, nagymama, 112 éves? ;)

15

NagyGa1, 2006. március 28. kedd, 07:05 (#)

Már hogyne tudnám.

16

BaBe, 2006. március 28. kedd, 09:27 (#)

Jó neked, én most kb. a'ssem tudom, fiú vagyok-e, vagy lány. Te legalább tudsz valamit.

Aporopó: mi a szent sz*r az a "crawlspace"? Gyarló fejem sekélyes angoltudásával csak tapogatózom - ha valaki tudja, ossza már meg velem, köszönöm... (nekem ez TWIO:)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork