Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


One night in Bangkok...

Ervin cikke a Hátizsák rovatból, 2006. március 12. vasárnap, 01:55 | 8 hozzászólás

Bangkok night... makes a hard man humble, halljuk az ABBA-fiuk egykori musicaljeben. S valoban: szerzonk, aki kozismerten hard man, kimondottan elszerenyedik, hogy ne mondjam, meghatodik, amikor a napfelkelte elott nehany oraval vegre megint beleszagolhat a varos elsore mindig pikans, de mar ilyen korai oran is balzsamos, 28 fokos levegojebe.

Persze, idaig el is kellett jutni, ami eppenseggel nem volt bonyolult, viszont elegge idoigenyes. Friss szombat hajnali oran pattantam ki az agybol, hogy a nepligeti buszpalyaudvarra hajtassak, ahonnan a schwechati repteret celoztam be a reggel 7 oras jarattal. Minden siman indult, eloszor a hatar utan zokkentem ki alfaszeru allapotombol, ahol az orszagba erkezot a kovetkezo tablak fogadjak:

"Koszontjuk Burgenlandban, a Nap foldjen"

Lassuk be: ehhez azert kell nemi bravado, magamban fel is irok egy pontot a sogoroknak. Raadasul teny, hogy a Magyarorszagon a buszunkat vegigkisero melankolia utan itt tenyleg sut a nap!

Kierunk a repterre. Jartam mar itt, de akkor nem tunt fel, ami most nagyon: a check-in elotti reszbol kisporoltak a szekeket. Kenytelen-kelletlen allva varakoznak az utasok a pultnyitasra - gondolom, ez elsosorban a mas orszagbol erkezokre ervenyes, hiszen egy osztrak nyilvan fegyelmezetten, idore erkezik, ezert is nem kell neki kivulre szek. Az utanam jovoknek mondom tehat: vagy hozzatok pecaszeket, vagy elore fogadjatok el a sorsotokat.

Magamhoz veszem a masodik elozo napos majas parnat, amit meg reggel Pesten, verbe fagyva adott el nekem egy mufurc kisasszony, am a buszban rajottem, hogy a belso ules melle szuszakolva a futotest sugarainal nagyszeruen meg lehet melegiteni, es ezzel sikerult elfogadhatoan helyrehoznom az allagat.

A tajvani EVA legitarsasaggal repulok Bangkokba, meg soha nem utaztam veluk. A pult elott egyszer csak megjelenik egy szemlatomast odavalosi turistacsoport is. Pillanatok alatt megteremtik a szokasos, fejhangon kiabalos azsiai turistahangulatot. A vezetoik azonban a helyzet magaslatan allnak, es kevesebb mint egy perc alatt paros sorokba terelik a megszeppent nyajat; mi tobb, a csoport tagjai futtyszora meg a borondjeiket is elvago sorba rendezik.

borondok

A tranzitban egy Starbucks-kaveval veszek elegtetelt az allva varakozasert, a hatralevo idomet egy kenyelmes fotel melyebe suppedve toltom.

Kevessel del utan rohamozzuk meg a gepet. Az EVA az elso pillanattol az utolsoig profi benyomast kelt: korrekt meretu az ules elotti labter, mindenki elott sajat kepernyo, on-demand videofilmekkel. Kesobb kiderul, hogy a kaja is finom, sot meglepo modon meg sok is.

A stewardessek meg csinosak. Az en soromon egy szep arcu, alig eszreveheto, de megis enyhen kihivo mosolyt viselo, alacsony leany suhan ide-oda. A neve igezo: Lolita Chen. A kora alapjan mar kinott a szerepbol, de nevnek nem rossz ez. Jo pelda a kelet-azsiai szokasra, hogy gyakorta idetlen nyugati szemelyneveket valasztanak a hagyomanyos csaladi nevuk melle.

Az ut kozepe tajan vegre rajovok az elso dologra, amit pakolni kellett volna, de nem hoztam magammal. Ez a tu es cerna, es akkor ugrik be, amikor a biztonsagi ovemet akarom elohalaszni magam alol, es ezzel a mozdulattal egyuttal a nadragomat is felszakitom. Szerencsere csak a varras menten, ezert a kezdeti panik utan - hogy fogok igy leszallni? - megnyugszom, hogy majd Bangkokban beszerzem az alkatreszeket es kijavitom, a gepen meg ugysem maszkalok nagy terpeszben.

A napocska elott erkezunk meg Bangkokba. A vamnal meg nincs sor, a repteri mosdoban Biba Blendi fogkrem illatu a kezmoso szappan. Az epuletbol kilepve a szokasos, instant leizzadas garantalt, de nehany napnak ugyis el kell telnie, mire kitagulnak majd a porusaim.

Busszal be a kozpontba. Ujab erv a hetvegi hajnali erkezes mellett: nincs dugo, ami Bangkokban amugy szinte alapertelmezett jellenseg.

Semmit nem sikerult aludnom a levegoben, ugyhogy irany a hatizsakos negyed, hogy zombikent tekeregve is minel jobb esellyel talaljak egy netcafet, ahol kihuzom addig, amig kinyit a kedvenc shake-es bacsim kicsi standja. Ez kilenckor fog megtortenni, masfel ora mulva.

Kihasznaltam hat az alkalmat egy hosszabb cikkre is, ugyse leszek mindig netkozelben. Szep vasarnapot kivanok nektek - ugy nez ki, az itt is meglesz.

Olvass még! Az út összes tudósítása:

KÁCIÓ | AKÁCIÓ | One night in Bangkok... | Bangkok 2: a helyzet nem enyhul | Bangkok 3: anti nyamuk | Bangkok 4: a kutyuk birodalma | Bangkok-Hongkong 5: 184-55-13 | Hongkong 6: high-tech szilikozis | Hongkong 7: irany Kina! | Kina 8: behatolunk | Kina 9: cukorsuveghegyek | Kina 10: oszman tusz | Kina 11: az isten hata mogott | Kina 12: pu-erh | Kina 13: bucsu, kepben es hangban és filmen | Kina 14: mennek en, de nem ereszt | Laosz 15: most nyugi van | Laosz 16: ria, ria, malaria? | Laosz 17: pillanatkepek Luang Prabangbol es Vientianebol | Thaifold 18: hogy hivjak ezt a viragot? | Thaifold 19: lirai viasz | Thaiföld 20: Ayutthaya, az önmúzeum | Thaifold 21: boldog uj esztendot! | Thaifold 22: a gitart pedig magaddal ne vidd | Thaifold 23: exit strategy

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Chili&Vanília, 2006. március 12. vasárnap, 16:19 (#)

micsoda kozmopoliták ezek a magyar bloggerek:)Én éppen egy New York-i Starbucksban. Nagyon szép vasárnapot Neked és sok-sok élményt!

2

nagy z, 2006. március 12. vasárnap, 16:19 (#)

kedves ses,

posztodat nagyon élveztem, több okból is kifolyólag.

a) még decemberben sikerült nekem is kifognom az eva-air azonos járatát, és én is hajnalban érkeztem meg. a repülő mosdójában most is kétfajta szappan és kétfajta kézkrém van? a kora hajnali dugó-nélküliséggel a szívemből szóltál, talán még csak annyit tennék hozzá, hogy nekem még szembe tűnt a hihetetlen változás, ami 2003 óta ott történt. hihetetlen. érezd magad nagyon jól, és még annyirább.

nagyz

3

horvath mate, 2006. március 12. vasárnap, 17:09 (#)

ez jo

4

Kontiki, 2006. március 12. vasárnap, 21:34 (#)

Bon voyage, várjuk a képeket is.

5

Zuzu, 2006. március 13. hétfő, 10:30 (#)

Tehát akkor EVA-Air. Na és mikor érdemes oda kiutazni amikor nincs döglesztő meleg? Én fel nem áldozom a jó kis téli szezont valami izzasztó kemencéért :) Még az eső is jobb annál.

6

ses, 2006. március 13. hétfő, 11:59 (#)

nagy z, jo, hogy mondod, engem is mellbevag a gyors valtozas szinte minden teren, igyekszem is szot ejteni egy-ket dologrol.

zuzu, bangkokban nagyjabol mindig dogleszto meleg van, neha meg egy kicsit doglesztobb vagy nedvesebb. de ez igy tokeletes! :)

7

methan, 2006. március 13. hétfő, 12:27 (#)

bp-n öklömnyi pelyhekben hull a hó. reggel óta két kóbor kutyát is agyonvágott.

ha a messziről jött ember bp-n járt 2003-ban, aztán idén újra, lát valami változást? attól tartok nem. és ez kiábrándító.

8

nagy z, 2006. március 13. hétfő, 13:05 (#)

tegnap este még eszembe jutott, hogy a starbucks-éhségedet ott mennyire csillapíthatod majd. én a siam square-esben voltam, eléggé mcdonalds jelleg, bár a diáklányok azért diáklányok. ezzel szemben a vadiúj paragon centerben kellemetes bőrfotel és félhomály.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork