Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Dzsingisz 800: most menjetek Mongóliába!

ervin cikke a Hátizsák rovatból, 2006. július 12. szerda, 08:08 | 2 hozzászólás

Minden adott a remek utazáshoz: az ország lényegében egész évben ünnepel, a nagy Dzsingisz kán 800 esztendővel ezelőtt alapította meg birodalmát, amelynek később mi is átmeneti részesei lettünk, ha nem is önkéntes alapon. A Mongol Tourism hivatalos weboldalának felmérése szerint az országba látogatók 12,7%-a már most is a nagy kán miatt választja célpontjául ezt a gyönyörű vidéket.

Dzsingisz kán

Lehet, hogy nem tudják, de jó eséllyel rokonlátogatóba mennek: érdekes DNS-vizsgálatok szerint ugyanis a rengeteg feleséget és ágyast tartó, termékeny kán génjei a ma élő emberek meglepően nagy részében megtalálhatók, és nemcsak Ázsiában.
(Képek: Mongolian Culture és Antonio Margheriti)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

Ali, 2006. július 12. szerda, 09:54 (#)

Szlogennek javaslom még az irodának a fordított lengyel vízszerelős verziót, hogy "ha ti nem jöttök hozzánk, mi megyünk hozzátok!" :D

2

Dr. Minorka, 2006. július 12. szerda, 13:55 (#)

Nem, nem. Ez egy nem igaz mondat:
"érdekes DNS-vizsgálatok szerint ugyanis a rengeteg feleséget és ágyast tartó, termékeny kán génjei a ma élő emberek meglepően nagy részében megtalálhatók, és nemcsak Ázsiában."
Ahonnan származik:
http://web.unife.it/progetti/genetica/Giorgio/PDFfiles/ajhg2003.pdf
"We, therefore, wished to compare Genghis Khan’s Y profile with the star cluster. It is not possible to examine his remains directly, but history provides an alternative. The Hazaras of Pakistan have a Mongol origin (Qamar et al. 2002), and many consider themselves to be direct male-line descendants
of Genghis Khan. A genealogy documenting
these links has been constructed from their oral history (Mousavi 1998). A large proportion of the Hazara profiles do indeed lie in the star cluster, which is not otherwise seen in Pakistan (fig. 2), thus supporting their oral tradition and suggesting that Genghis Khan carried the star-cluster haplotype."
1. Találunk valamit, amiről feltesszük, hogy Dzsingisztől származott.
2. Ehhez meg kellene vizsgálni az öreg mészáros maradványait. Ámde ez lehetetlen.
3. Keresünk egy mongol eredetű népcsoportot, amelynek tagjai közül sokan azt tartják, hogy Dzsingisz nagy természetének köszönhetik létezésüket.
4. Azt találjuk, hogy közöttük is ott vagyon az a jellemző. Boldogan felsikoltunk, be van a dolog bizonyítva. Morózusabb filozófia oktatók ezért a produkcióért páros lábbal állították volna orbitális pályára a delikvenst egy szigorlaton...
5. "Indeed, if our sample is representative, this chromosome will be present in about 16 million men, ∼0.5% of the world’s total."
Egyebek mellett pont ezt felejtették el bizonyítani.
A többi stimmel.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork