Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Portugalia offline

ervin cikke a Hátizsák rovatból, 2006. szeptember 16. szombat, 12:23 | 23 hozzászólás

Mennyire eredeti iroi eszkoz abszurd cimmel inditani! Hogy lehetnenk offline, ha egyszer itt olvassatok a cikket? Pedig tenyleg, es most is csak egy ingyenes onkormanyzati gepterembe konyorogtuk be magunkat egy fel orara.

A telefontesztunk finalejaban vagyunk, es itt Luzitaniaban azt vizsgaljuk, hogy a K800i-vel felszerelt hazai jet set vajon hogyan boldogulna az ocean kozeleben. Alapvetoen remekul, bar az internethez eleg nehez hozzaferni. A netcafek vagy nincsenek, vagy kevesen vannak, vagy nem talaltuk meg oket. A mobil mukodik, csak a netre nem nagyon engednek fel az itteni halozatok, a sajat mobilblog-megoldasunkon at megis fel tudtuk kuzdeni a kvizes cikket.

Ahogy eszpee is jelezte a kvizmegfejtest jovahagyo hozzaszolasaban, hazatertunk utan jon a reszletes beszamolo, addig csak az alapok: Lisszabonbol vezetunk felfele Portoba, mindig meg-megallva, hogy aztan onnan vonattal erjunk vissza a repulogep indulasaig. Egyikunk sem jart meg az orszagban, es az elso benyomasok tulnyomoreszt igen pozitivak.

Lassan kidobnak bennunket a terembol, ezert bucsuzunk, kedden erkezunk, addig olvassatok a szolgalatban levo szerkesztoink munkassagat, az archivumot, no meg beszelgessetek egymassal, ahogy szoktatok.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (23)

1

Dr. Minorka, 2006. szeptember 16. szombat, 18:50 (#)

Remélem, hogy a Bilagit rovatba is kerül portugál anyag.

2

spityu zu, 2006. szeptember 16. szombat, 19:48 (#)

marokkoban a szahara szelen, a legutolso porfeszekben is lattunk legalabb harom internetkavezot, amelyikbe betertunk a tulaj szeket hozott a taskainknak, hamutartot a cigiknek, es inni is kaptunk volna, ha kerunk

3

ervin, 2006. szeptember 17. vasárnap, 13:24 (#)

Dr. Minorka, de meg mennyire!

4

Author Profile Page NagyGa1, 2006. szeptember 19. kedd, 03:30 (#)

Azért remélem tévét néztek néha, reggel vezető hír lettünk a BBCn.

5

Ali, 2006. szeptember 19. kedd, 09:14 (#)

De sajnos nem a boldoggáavatással...

7

gargoyle, 2006. szeptember 19. kedd, 11:07 (#)

a legjobb a kockakodobalo rendor. nemtom hol olvasta a szabalyzatban :D

8

nyelv-ész, 2006. szeptember 19. kedd, 20:35 (#)

Ali, hogyhogy nem a boldoggá avatással? Volt itt más említésre méltó esemény?
Merthogy Pinokkió hazudott, az nem újdonság...

9

Author Profile Page eszpee, 2006. szeptember 19. kedd, 21:06 (#)

Nagyon szürreális volt, ahogy Lisszabonban becsekkelés közben láttuk tök véletlenül a kirakott tévén az eseményeket. Egyébként egy levegőből visszafordítás után rendben hazaértünk, hamarosan jön rendes beszámoló is.

10

Ali, 2006. szeptember 19. kedd, 21:19 (#)

#8: Hogy pontosan mi történt, azt nem tudom, megtudjuk-e, volt ma valami állami megbeszélde, amit 30 évre titkosítottak, tehát... a vakarózás jön rám ilyenkor...

#7: Na és mennyit dobott? Hatot? Akkor dobhat újra?

11

Author Profile Page mami, 2006. szeptember 19. kedd, 21:21 (#)

Emberek, könyörgöm, legalább itt hagyjuk ezt a témát! Még tíz hozzászólás és nagyon ingatag talajra fog tévedni a társalgás.

12

katmandu, 2006. szeptember 19. kedd, 22:08 (#)

Csatlakozom mamihoz, a Kispadon olyan jó, hogy nem aktuálpolitizál. Van ilyesmire ezer polfórum annak, aki örömét leli benne...

13

Dr. Minorka, 2006. szeptember 19. kedd, 22:53 (#)

Csak megjegyzem, és ezzel be is befejezem, hogy a politikai fórumok elviselhetetlenek. Viszont némelyünkben él az vágy, hogy ezekről a dolgokról is beszéljünk (külösen zivataros időkben). Írtam, hogy ezzel be is fejezem, vagyis csak magyarázatnak írtam, hogy miért bukkan fel néha ilyen téma itt is.

14

gargoyle, 2006. szeptember 19. kedd, 23:30 (#)

meg hat el az illuzio hogy itt majd tenyleg megbeszeles folyna es nem anyazas, merhat fenemod ertelmes blog ez. aztan persze nekiallnank egymas felmenoit emlegetni villamgyorsan (lasd demszkys bejegyzes) de ha megsem akkor idegooglezna magat valami agymosott :D

valszinu tenyleg jobb kihagyni itt, en cavintont szedek politizalasra. eeeertitek a poent remelem .)

15

katmandu, 2006. szeptember 19. kedd, 23:52 (#)

A politika a legértelmesebb emberből is képes dühöngő őrültet csinálni, sajnos. Ezért jobb, ha ide nem szivárog be. Minorkát is megértem, persze hogy él a vágy az emberben, de bölcs előrelátással, meg a Kispad miliő megőrzésének még erősebb vágyát előtérbe hozva, talán megelőzhető, hogy a politika (jobban mondva az a gané, amit ez manapság nálunk takar) beszivárogjon. Utólag kipucolni sokkal nehezebb lenne.

Legyen a Kispad egy nyugis sziget, ahol a legnagyobb problémát a kvízek megfejtései jelentik :) Remélem, sose lesznek politikai tárgyú postok (és hozzájuk kapcsolódó comment flamewarok). Több és megőrzendőbb szellemi/kulturális potenciál van ebben a blogban :)

16

Author Profile Page ervin, 2006. szeptember 20. szerda, 00:11 (#)

nem célunk politizálni a cikkekben, és ezt általában be is tartjuk. néha vannak kivételek, amikor valami okból egyikünk úgy dönt, hogy valamit nem bír visszafojtani vagy a politikán túli jelentőséget lát benne. elvi szinten persze a politikamentességet sem deklaráltuk; elég, ha a gyakorlatban megvalósul.

17

Dr. Minorka, 2006. szeptember 20. szerda, 00:24 (#)

"A politika a legértelmesebb emberből is képes dühöngő őrültet csinálni..."
Öööööö, most akkor melyik a jobb: Macintosh vagy Windows? Opera, Firefox vagy IE?:) Az egyik legdühösebb vitát az ATA versus SCSI tárgyban olvastam...

18

katmandu, 2006. szeptember 20. szerda, 01:07 (#)

#17/Minorka:
Az más, az vallási kérdés, ne tessék a politikához keverni :)
(És a tévelygők majd megtalálják útjokat az idvezítő Windowshoz és az IE-hez... :) )

19

Ali, 2006. szeptember 20. szerda, 14:02 (#)

#7-re: Gargoyle, megjött a válasz, valóban nem lett volna szabad ilyet tenni:
http://origo.hu/itthon/20060920kodobalo.html

20

tmnk, 2006. szeptember 20. szerda, 21:37 (#)

(#19: egyetértek a téma hanyagolásával, de hogyha már pont fölötte lakok, és órákon keresztül bámultam balhét az ottlakókkal együtt az ablakból (jobb híján, hangos volt), akkor megjegyezném, hogy az általam látottak szerint teljesen (sőt, szerintem elismerésre méltóan) visszafogottak és korrektek voltak a rendőrök, én - bár békés gyereknek tartom magamat, és feltehetőleg sokakhoz hasonlóan hajlamos vagyok magamból kiindulni, de - már néha magamban morogtam egy-egy - a "szimpátiámra" a viselkedésével egyáltalán nem, maximum szellemi hiányosságaival rászolgáló - nem tüntető, hanem környezetét céltalanul rongáló, rendőrökkel kötözködő, őket dobáló, stb. figurát figyelve, h "menj már haza hülyegyerek, menj már haza, mielőtt bajod lesz", de (a blahás kereszteződésre még épp rálátva) épp azt láttam, h még olyankor is visszafogták magukat a rendőrök, amikor szerintem a helyükben már talán nekem sem ment volna (és nem elijesztésnek/moderálásnak, hanem máshogy dobtam volna vissza), szóval szerintem ez a cikk - a jogi helyzet tisztázásán kívül - téves lövés (hogy azt ne mondjam, hogy szarrágás (bocsánat)),
de tényleg hanyagoljuk a témát,
jól tettétek, hogy Portugáliába utaztatok, nem? :) )

21

Author Profile Page ervin, 2006. szeptember 20. szerda, 21:57 (#)

tomanek, de igen! abszolút. írjuk is a cikket, türelem :)

22

Ali, 2006. szeptember 20. szerda, 22:05 (#)

Engem megnyugtat az ilyen "szarrágás", az ilyesmikkel demokráciákban szoktak foglalkozni. Tömeget szakszerűen, határozottan, szabályoknak megfelelően kell oszlatni. Arra pedig a jelek szerint villámgyorsan felfrissített eszköztár áll rendelkezésre. Ha engedünk a követelményekből, könnyen eljutunk Marosánig. :(

23

tmnk, 2006. szeptember 20. szerda, 23:18 (#)

OK, persze teljesen igazad van, csak azt próbáltam jelezni, hogyha valakinek nem lett volna egyértelmű, hogy nem arról volt szó, hogy a csúnya rendőrök megdobálták a szegény ártalmatlan embereket. (De ha már amúgy is egyértelmű volt, akkor bocs, legalább eldicsekedhettem vele, hogy milyen közelről láttam :) (na persze szívesen kihagytam volna :(, szóval leginkább csak kiírtam magamból a dolgot, remélem senki nem vette komolyabban a szívére!))


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork