Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kazincbarcika

eszpee cikke a Hátizsák rovatból, 2007. augusztus 24. péntek, 18:45 | 4 hozzászólás

mobiltelefonról

Kazincbarcika

És mindjárt Rudabánya, ma ott alszunk, és holnap reggel közelítjük meg a startpontot.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

Author Profile Page stsmork, 2007. augusztus 25. szombat, 21:14 (#)

Hé, ez nem már Kazincbarcika, hanem Berente! Nemrég váltak ki Kazincbarcikából, abból a megfontolásból, hogy a szépen prosperáló Borsodchem gyár területe javarészt az egykori Berente területére esik (az ötvenes években vonták össze Sajókazincot Barcikát és Berentét), és a helyi adót annak az önkormányzatnak kell csengetni, amelyikhez a gyár területileg tartozik.

A különválás óta Berente szépen prosperál, Kazincbarcikának meg csendben felkopik az álla. Mielőtt megkérdeznétek: igen, ez Magyarország :)

2

Penálen, 2007. augusztus 26. vasárnap, 01:18 (#)

Ó, ez bevált recept, elég, ha a Szegedből kiváló Algyőre gondolunk - minő véletlen, ott meg az olajipar van :)

3

agocsadam, 2007. augusztus 27. hétfő, 19:19 (#)

annyival pontositanam, hogy berente es kazincbarcika kozott 1/3 vs 2/3 aranyban oszlik meg a helyi iparuzesi adobevetel, minthogy a hipa letszamaranyosan veheto fel. vagyis hiaba valtak le, a nagyon keves lakos miatt nem tudjak a teljes osszeget felvenni, csak egy bizonyos hanyadot, a tobbi a kozponti koltsegvetese - lenne, ha nem egyeznenek meg barcikaval, hogy megis a tersegben maradjanak a forrasok oly modon, hogy mindket telepules lakossagat "egyszerre ervenyesitik"

amugymeg berentenek lenni nem olyan nagy moka, merthogy az utcad mogott ott a gyarfal, ahol azert van egy-ket tartaly, aminek nem olyan jo a kozeleben lenni... veszelyes uzem a tdi-mdi business (amiben amugy vilagelso a ceg, ha jol tudom, bar ez utobbi lehet hogy csak village legend)

4

Penálan, 2007. augusztus 27. hétfő, 21:41 (#)

Akkor nem Berentének, hanem berenteinek nem jó lenni :)

Gr0


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork