Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Jeti monszun idejen

ervin cikke a Hátizsák rovatból, 2007. október 24. szerda, 06:31 | 6 hozzászólás

Ki hitte volna, hogy a regi, szep magyar mondas: "Ha esik, akkor zuhog" - thai eredetu. Pedig igy van, legalabbis az elmult napok tanusaga szerint mindenkeppen. A Khao Lakot ovezo tengerparti esoerdoben a nevenek megfeleloen akkora zuhe kapott el bennunket, hogy ihaj.

Monszun

Az effele gigazapor ellen remenytelen barmivel probalkozni: el kell engedni magad, es - ahogy az angol mondana - "go with the flow". Esetunkben szo szerint.

A hegy oldalaban talalhato egyik vizesestol indultunk visszafele a lent hagyott motorhoz, amikor megnyilt az eg. Korulbelul egy percbe telt, hogy sebes folyasu hegyi patakka alakuljon a meredek gyalogosveny. Az ilyen esonek egyebkent meg a zaja is akkora, hogy az egymas mellett caplatva alig hallani a masik hangjat.

Kinga, aki a cikk kepeit keszitette, ra jellemzo modon meg ekkor sem adta fol. Elobb a tajrol igyekezett erzekletes kepeket kesziteni az esokabat epp-hogy takarasaban; majd amikor mar latszott, hogy a fenykepezogep igy is veszelyben van, akkor egy utolso zsenialis kattintassal meg sikerult hatbalonie, es ezzel tudomasunk szerint elso izben dokumentalnia, a delkelet-azsiai jetit:

Monszun

A motorhoz visszaerve, majd azt a kozeli menedek teteje ala betolva levetkoztunk, es hozzalattunk a piocak osszefogdosasahoz. En nyertem 4:1 aranyban: utolagos informacioink szerint a fekete szinu ruhazatom nem volt bolcs dolog, mert abban szeretnek elbujni. Duhodt kezitusaval eltavolitottam oket magamrol, ennek megfeleloen utana mindenhol dolt belolem a ver.

Nem nagyon tudom erzekletesen leirni, hogy hogyan viszonyulok a piocakhoz. Altalaban nem felek az allatoktol, szedtem mar ki a kezemet tobb darabban harci kutya szajabol mosolyogva; de ezeknek a kis verszivoknak a tokeletesen letisztult, konyortelen designjatol egyszeruen kiraz a hideg. Elpusztithatatlan mini terminatorok ok, akik addig mennek elore es teljesitik a belejuk kodolt parancsot, amig egy negyzetmillimimeternyi ep testdarabkajuk van. Nem lehet ervelni vagy trukkozni veluk, csak elpusztitani oket, azt viszont nem konnyu. Aki nem elt meg at piocatamadast eloben, annak talan a nemet futballvalogatotthoz tudnam hasonlitani oket.

Az idei thaiföldi út összes tudósítása: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

Forsage, 2007. október 24. szerda, 09:04 (#)

Piócák ellen besózás nem ér?

2

sic, 2007. október 24. szerda, 17:51 (#)

#1 Forsage, nem, és szunyogirto, citromlé, illetve égetés sem ajànlott, hirtelen letépni sem szabad. Leginkabb egy jo nagy adag whisky vagy konyak segit.

3

ervin, 2007. október 25. csütörtök, 04:51 (#)

Forsage, a sozasrol en nem tudok mit mondani, azon tul, hogy egy viharos esoerdoben nem eletszeru. Honnan veszel ott sot? De amugy sic megszakertette, akkor eszerint nem is hasznalna.

A whisky viszont mindenkeppen jo otlet lehet; azt ugyan nem tudom, hogy a piocara hatna-e, de el tudom kepzelni azt a mennyiseget, ami utan engem nem nagyon erdekelne, hogy mi es hany darab eloskodik rajtam.

4

sic, 2007. október 25. csütörtök, 09:13 (#)

Voltaképpen minden olyasmit el kell kerulni amitol a dog rosszul érzi magàt és visszaoklendezhet beléd rissz rossz dolgokat. (Ugyanezért nem ajànlott a kullancs potrohàt nyomkodni, nehogy hànyjon a dràga.)

A whisky vagy konyak arra valo hogy te se hànyjal, konkrétan nekem arra kell, hogy ne sikoltozzak kényszeresen mig leszedegetem a nyàlkasan mozdulo szornyeket magamrol.

Amugy szerencsére nem vagyok szakérto, és remélem nem lesz tul sok alkalmam azzà vàlni.

5

Andreasue, 2007. október 25. csütörtök, 16:46 (#)

A cunami előtt fél évvel voltam ott. Azt mondták, nem maradt sok Khao Lakból településből. A legtöbben ott haltak meg.
Érdekelne, hogy vajon újáépítették -e a szállodasort a tengerparton, illetve hogy járnak -e megint a búvárhajók.

6

Author Profile Page ervin, 2007. október 28. vasárnap, 20:54 (#)

Andreasue, nem tudom, hogy pontosan melyik szállodasorra gondolsz, mert van azon a szakaszon több is, mindenesetre amerre mi sétáltunk, ott látszólag már majdnem mindent újjáépítettek a parton, vagy építettek valami mást a helyére.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork