Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Pá!

ervin cikke a Hátizsák rovatból, 2007. október 26. péntek, 05:18 | 4 hozzászólás

Egy kedves olvasónk magánlevélben fejezte ki aggódó együttérzését, amiért minden irigylésre méltó kalandunk ellenére az elmúlt hetekben mégiscsak nélkülöznünk kellett a sárguló őszi falevelek színes csodáját.

Neki dedikáljuk ezt a búcsúképet:

20071026_pa-01.jpg

A finisbe értünk. Az utolsó napokban Bangkokban lazítunk, és már majdnem azt írtam, készülünk a hazaútra, pedig az kicsit erőltetett lenne. Mindenesetre nyakunkba vettük a várost, hogy még egyszer ellátogassunk egy-két kedvenc helyre, megkóstoljuk néhány kedvelt kifőzde kosztját, és beszerezzük az otthon nem, vagy alig beszerezhető konyhai alapanyagokat.

Utóbbi tevékenység helyszíne ezúttal a Paragon bevásárlóközpont szupermarketje volt, amelyre a szuper jelző a legteljesebb tartalmával illik. Régebben kétségbeesett tennünk-kell-valamit érzéssel, ma már inkább csak rezignált melankóliával sétálgatok a sorok között, s közben legeltetem a szememet a különféle kincseken.

Az az igazán felkavaró, hogy az itteni nagy üzletek nemcsak a halszószokban meg a szárított kínai herkentyűkben verhetetlenek, hanem még a sajtpultjuk is olyan, hogy bármelyik otthoni szupermarket ölni tudna érte - holott itt nem is készítenek sajtot, tehát ami van, az mind az általunk is ismert európai választék, kiegészítve az ausztrál és új-zélandi sajtokkal. Más szóval még hazai pályán is aláznak bennünket.

Ha ehhez még hozzávesszük az egész estét betöltő gyümölcspultot, esetleg a szupermarket előterében található, a fél emeletet elfoglaló kifőzde- és étteremsorokat, no meg a külön fűszer-szaküzletet, akkor az ember legszívesebben zöld kígyóra lépne valamelyik nemzeti parkban.

20071026_pa-02.jpg

Legalábbis a gyenge jellemek. Mi azonban acélos tekintettel meredünk a jövőbe. A mai napot izgatott pakolással fogjuk tölteni: ha ugyanis sikerül valahogy elosztanunk a megnövekedett mennyiségű cuccunkat a jóval kisebb össztérfogatú hátizsákjainkba, akkor az lesz a jutalmunk, hogy holnap hajnalban felszállhatunk a reánk váró ukrán repülőgépre, és a terv szerint még a hétvégén hazajutunk, onnantól pedig a miénk a magyar november valamennyi csodája.

Idáig tartott a Kispad idei ázsiai tudósítása, a néhány hátramaradó cikket már othonról teszem föl. Sziasztok!

Az idei thaiföldi út összes tudósítása: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

Nz, 2007. október 26. péntek, 17:51 (#)

Ket evvel ezelott, a megnyito utan par nappal voltam a Paragonban. Az uzletek 90 szazaleka meg nem nyilt meg, csupan oles betukkel hirdettek: opening soon. A hugomat a frasz kerulgette, amikor egymas utan kellett szembesulnie a chloe soming soon, cavalli coming soon, max mara coming soon poszterekkel. Viszont a luxusauto kiallitas jo volt.

2

Author Profile Page ervin, 2007. október 28. vasárnap, 21:01 (#)

Nz, a brand-üzletek azóta persze megnyíltak, de én nem azokra utazom, úgyhogy részletekről nem tudok beszámolni. a sokadik emeletre felcipelt ferrari viszont annak ellenére imponált nekem is, hogy nem vagyok autórajongó.

3

Tamas, 2007. november 14. szerda, 21:55 (#)

Anyukám utazik Thaiföldre, és kicsit ellentmondásos véleményeket hallott orvosoltól, hogy érdemes-e valamilyen oltásokat (hepatitis a, tifusz) beadatnia magának. Szerinted?
Kösz!

4

Author Profile Page ervin, 2007. november 14. szerda, 22:25 (#)

Tamas, attól függ, hova megy anyukád Thaiföldön belül.

Ha nem merészkedik tovább Bangkoknál és esetleg valamelyik nyugati turistákra szakosodott üdülőhelynél, akkor én a helyében nem oltatnám be magam semmivel. ha viszont - másik véglet - a burmai határ melletti hegyekben tervez kavarni, akkor mindent bele, mármint a karjába.

Ezen fölül ott van még az a kérdés is, hogy vegyen-e és szedjen-e malária elleni tablettát. A válasz nagyjából ugyanaz, mint fönt.

Mindkét esetben figyelni kell arra, hogy az oltások beadását és a tabletta szedését már az út előtt megfelelő idővel el kell kezdeni.

Jó utat kíván neki a Kispad!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork