Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A reptéri sorbanállás kikerülése

eszpee cikke a Hátizsák rovatból, 2008. március 10. hétfő, 11:54 | 6 hozzászólás

clearAnil Dash kipróbálta a Clear Cardot, ami nagyjából a címben jelzett funkciót látja el: egy gyakori utazóknak megengedhető összegért (száz dollár körül évente) és egy elég alapos adatturkászásért és rendszerbekerülésért (retinascan, csak ennyit mondok) cserébe a vállalkozó kedvű utazó kap egy kártyát, első osztályú kiszolgálást, és órák helyett maximum percekig tartó check-in folyamatot. Elég jól hangzik - már ha valakit nem zavar a személyes adatok átadása, az egészet ugyanis egy magáncég csinálja. Engem valószínűleg nem zavarna - egyelőre azért az elméleti felvetés, mert csak az USÁban működnek. Kérdés még, mi lesz, ha tömegesen kezdik el használni a népek a kártyát, aztán elkezdenek ott is kialakulni a sorok...

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

Agent Bauer, 2008. március 10. hétfő, 13:13 (#)

Én ilyet Amsterdamban láttam, azt hiszem Iridiumnak hívják, igaz, az egy reptérhez kötve, de ugyanezt tudja. Mondjuk használni még sose láttam.

2

edhellon, 2008. március 10. hétfő, 13:21 (#)

En leginkabb fapadosokkal repulok EU-n belul, es tapasztalataim alapjan tokre repter es legitarsasag fuggo mennyi ideig tart a checkin, peldaul Munchenben Germanwingssel baromi ritka hogy par percnel tovabb tartson a check-in (altalaban gyakorlatilag nincs sor, 1-2 ember szokott elottem lenni). Ferihegyen az egyes terminal viszont mindig remalom jellegu. A biztonsagi ellenorzes mas tema, de azon a clearcard hasznalataval is tul kell esni, nem?

3

Dr. Minorka, 2008. március 10. hétfő, 13:44 (#)

"A biztonsagi ellenorzes mas tema, de azon a clearcard hasznalataval is tul kell esni, nem?" Valószínűleg sokkal gyorsabban:
"Clear is the fast pass for airport security. Clear members are pre-screened and provided with a high-tech card which allows them to access designated airport security fast lanes nationwide. Clear members pass through airport security faster, with more predictability and less hassle."
A kulcsszó gondolom a "pre-screened", és a hájtech hóbelevanc. Megbizonyosodunk arról, hogy megbízható vagy, aztán kapsz egy készséget, ami bizonyítja, hogy te azonos vagy magaddal.

4

maz, 2008. március 10. hétfő, 15:53 (#)

az amszterdami cucc nem csak checkinre jo, peldaul a beleptetesnel az utlevelvizsgalatot is meg lehet uszni vele, ami azert jol tud jonni, ha egyszerre 3-4 gep tartalma kerul a queue-ba [es azert a schipholon ez eleg gyakori].

5

warnew, 2008. március 10. hétfő, 18:03 (#)

Egyszeruen arat emelnek, aztan maris nem lesz akkora sor ;)

6

pblue, 2008. március 10. hétfő, 22:17 (#)

azta, idevele. aki hasznalta mar _barmelyik_ londoni repteret (najo talan a city kivetel, de onnan nincs budapesti jarat), az tudja mi a pokol. foleg ha fapadossal kombinalja az ember (hulye repterek, hulye idopontok)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork