Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
Ervin cikke a Kvíz rovatból, 2006. május 27. szombat, 21:33 | 41 hozzászólás
Igen, egyszerűen csak ennyi a kérdésünk. Mi látható a képen? Aki esetleg csípőből tudja, mert ismeri az objektumot, az legyen szíves és türtőztesse magát egy darabig és ne árulja el a megfejtést (ha a nagyság a felszínre kívánkozik, akkor egy hozzászólásban jelezheti, hogy mekkora király :)). Hadd legyen terepe a lelkes kutatóknak/találgatóknak is! Naszóval: mi ez?
(Ötlet: Tiglis)
(#)
, 2006. május 27. szombat, 21:37nincs is kedd. :)
amúgy vmi sült és francia.
(#)
, 2006. május 27. szombat, 23:21Tényleg nincs kedd. Amúgy meg csatlakozom nix-hez. Szerintem az alja egyértelműen sütőformát mintáz. A teteje meg elég elvadult ahhoz, hogy akár francia is lehessen. :D Ráadásul a néhány látható betű kissé árulkodó lehet a francia nyelvről. De jobban megnézve az egy gyümölcs lehet mellette. Szóval akár ez is lehet gyümölcs. Végülis arra jutottam, hogy fogalmam sincs. :D
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 00:22csak jelzem, hogy óriási király vagyok!
(amúgy halvány fogalmam sincs mi ez, de szerintem gyümölcs és nem sült valami, mert ilyen ágas-bogasan szerintem képtelenség sütni)
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 11:02Nem is mondtam, hogy kedd van, bár nemsokára az lesz. Talán valóban jobb címet kellett volna adni a rovatunknak. A megoldáson már dolgozunk!
Az eddigi találgatások némelyike ígéretes, némelyike kevésbé az. A háttérben látható további objektumok szerepe egyaránt lehet a segítség és a félrevezetés. Előre!
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 11:29szerintem cthulhumuffin.
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 11:59szerintem nem, de a nyelv megfelelő kiválasztásával akár még igazad is lehet. :)
jó, bevallom, fogalmam sincs, miről beszélsz.
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 12:11elrontott rántott tintahalkarika, mivel a polip még egészben maradt. vagy panirozott tengeri rózsa. sikító földigiliszta-kolónia bécsiesen. papucs orrán pamutbojt.
megvan. bundás pom-pom.
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 12:24Igen. Ezek a fránya franciák már csak ilyenek. Megtalálták, és azonnal be is panírozták:
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 12:51Két tipp:
-viccesre formázott és sütött krumpli
-valami ehető virág paníroyva, sütve (pl. mint a tökvirág)
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 12:52ses: http://en.wikipedia.org/wiki/Chtulhu és http://en.wikipedia.org/wiki/Muffin
Az internet a barátod :)
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 12:58k3y, köszi.
a tippek: a "valami virág" ugye túl általános, tehát nem elfogadható, még akkor se, ha esetleg virágról van szó. nem mondom, hogy így van, csak azért térek ki rá, hog a "nem" -től ne kedvetlenedjetek el. :)
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 14:02akkor rákérdezek: répa?
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 15:15valaminek a letört rügye?
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 15:591.mutáns spárga (asparagus)
2. csokorba szedett,levágott nyomorék csirkeláb
3.valami tengeri basz
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 16:26tippek: továbbra sem, de a kreativitásotok figyelemre méltó. hajrá!
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 17:36pacal-kréker
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 20:17En is valami gyokérféleségre tippelek, ezek az àgadazo kis végek mint ha keresnék a vizet (vagy a fényt?). Kreativitàsbol erre nem vàrok pontot, talàn dramaturgàbol valamit?. A mellete levo szo valoszinuleg 'collectioneurs' ha ez màs talàlgatonak segithet.
Fleurs de courgette en beignet? = http://www.web-provence.com/divers/fleurs-20.htm a fenti valami fànkositott verzioban?
Egy csokor kukacra nem és nem akarok gondolni.
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 20:24Hopsz, elnézést, ugyanazt mondtam mint a #9.
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 21:31Még mindig nem, üssétek tovább.
(#)
, 2006. május 28. vasárnap, 23:57Az új házaiállatod "Rigodon", aki valójában egy emlős, csak ezen a képen nem látszanak a szemei.
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 01:30nem tudom hogyan de narancs szerintem:D.
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 01:44#22 kék narancs, ugye?
Tovàbbi tippek: Fehér retek? Neveletlen (gyomlàlatlan) spàrga fejnovesztés elott? Salsifi? (= szotàrazok, Eckhardt: salàta bakszakàll) valahogy egyik tippemben sem hiszek.
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 05:26krumplicsira
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 08:03Kaktuszvirág palacsintatésztában kisütve?
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 09:20Tippek: továbbra sincs vége az alagútnak, de gergőbe kapaszkodjatok!
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 09:43pattogatott mandarin
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 10:14bundás felmosófej
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 10:16Narancshej, erdekesen felvagva es kisutve (vagy kandirozva).
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 10:41egy csernobili üvegházban termesztett narancs? :)
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 10:42Buddha keze
(Végül a google helyett a flickr strange fruit keresése győzött...)
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 10:53bélflóra
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 10:53eszti, gratulálok a megfejtéshez!
Hölgyeim és uraim: az első citrusféle, amelyet Európába hoztak - http://en.wikipedia.org/wiki/Buddha's_hand
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 14:43köszönöm.
Nem volt egyszerű, de annál viccesebb :)
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 20:24Márpedig ez tasakjában sült krumpli
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 22:15ses (34):
"az első citrusféle, amelyet Európába hoztak"
itt, biza, keményen csúsztatsz :PPP, mert mit is mond a forrásod?
"... BELIVED TO BE the first citrus fruit known in Europe."
Tehát, se behozatalról, se bizonyosságról itten szó se nincsen. Büntiből most adj fel egy körtét :)
Gr0
(#)
, 2006. május 29. hétfő, 23:03egy túrót csúsztattam: én csak szenzációhajhásztam. de akkor fogalmazzunk pontosan:
"... állítólag az első citrusféle, amelyet Európába hoztak"
holnap nem körte jön.
(#)
, 2006. május 30. kedd, 13:21""... állítólag az első citrusféle, amelyet Európába HOZTAK""
Ezt sem állítja a wiki-cikk, de hagyjuk, mert már azt lehet hinni, hogy komolyan gondolom :)))
Gr0
(#)
, 2006. május 31. szerda, 12:41Micsoda kreativitás!
Ezért érdemes volt... ;D
(#)
, 2006. május 31. szerda, 13:32A flickr-en ezt írják "Buddha kezéről" az ínyencek:
"that is in fact a Buddah Hand, AKA Citron...It is used mainly for its fragrance. the entire fruit is all rind with no flesh at all. the rind and its white pith, however is different in that it is completely edible and not at all bitter, as most citrus fruits are. i have done several preparations with them. you can shred it into fine julienne and preserve them, or quickly wilt them in simple syrup flavored with some asian nuances such as five spice and ginger. shave them directly onto some nice white fleshed fish with cilantro and sesame seeds and finish with some soy and hot chili oil. it is pretty fun to use and my guests are always surprised to see what it looks like....good times, good food, live, love and eat!"
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork