sesblog kvíz: termékösszetevők

Önismereti teszt, máramennyiben az vagy, amit megeszel. Ebsik vendégmunkásunk gyűjteménye, a feladat egyszerű: találd ki, hogy az alábbi termékösszetevők mit takarnak! Ha feladtad, vagy megvan az összes, szólj be, de ne áruld el a megfejtéseket, hadd küzdjenek a többiek is!

1.
konyhasó, növényi- és állati zsiradék, ízfokozók (E 621, E 635), élesztőkivonat, cukor, aromák, szárított zöldségek, tyúkhús (1%), fűszerek, étkezési sav (citromsav), színezék (karamell)
2.
félzsíros tehéntúró, cukor, hidrogénezett növényi zsír, vaj, kakaópor, állományjavító: módosított kukoricakeményítő, emulgeálószerek: E 322, E 476, természetazonos aromák, tartósítószer: E 202
3.
búzaliszt, rozsliszt, étkezési kukoricadara, kukoricaliszt, kukoricakeményítő, szójaliszt, cukor, tejpor, étkezési búzakorpa, só
4.
víz, sűrített paradicsom, cukor, ecet, módosított keményítő (Acetilezett-dikeményítő adipát), só, fűszer, sűrítőanyag (Xanthán-gumi), tartósítószerek (Na-benzoát, K-szorbát), étkezési sav (citromsav), természetes aroma
5.
víz, növényi olaj, ecet, kockázott uborka, cukor, só, sűrített paradicsom, stabilizátor (E 472, E 415, E 170), módosított kukoricakeményítő (E 1422), tejfehérjék, fűszerek, tartósítószer (Kálium-szorbát), antioxidáns (E 385)
6.
ivóvíz, növényi olajok és zsírok, tej (0,55% sovány tejporból), emulgeálószerek (E 471, E 322), étkezési só (0,15%), tartósítószer (E 202), étkezési sav (E 330), színezék (E 100, E 160 b), természetazonos aroma, vitaminok
7.
maláta ecet, borecet, melasz, cukor, só, ajóka, tamarinda kivonat, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerek, ízesítők
8.
cukor, búzaliszt, növényi zsír, hidrogénezett növényi zsír, szőlőcukor, növényi olaj, zsírszegény kakaópor (a krémben 5,1%), sovány tejpor, emulgeálószerek (E 322, E 476), só, térfogatnövelő szer (E 500b), aroma
9.
édesítőszerek: maltit E 965, szorbit E 420, mannit E 421, aszpartám E 951, aceszulfám K E 950; gumialapanyag, sűrítő anyag E 414, nedvesítőszer E 422, aroma, emulgeálószer E 322, színezék E 171, fényező anyag E 903
10.
növényi olaj, víz, cukor, ecet, tojássárgája por, mustár, só, aroma (szójaolajjal), tartósítószer (kálium-szorbát), sűrítőanyag (xanthán), étkezési sav (citromsav), antioxidáns (E 385)
11.
cukor, maltodextrin, tejfehérje, burgonya és kukoricakeményítő, céklapor, meggypor (0,8%), aromák, szárított meggydarabok (0,4%), só, vitaminok, étkezési sav (citromsav), fűszerek, növényi olaj
12.
szalonna, sertésmáj, víz, bőrke, dextróz, só, burgonyakeményítő, szójafehérje, rizskeményítő, stabilizátor (E 451), fűszerek, búzakeményítő, glükóz, természetes fűszer aromák, tejfehérje, sűrítőanyag (E 407), antioxidáns (E 301, E 300, E 316), ízfokozó (E621), tartósítószer (E 250)
13.
magas hőmérsékleten hőkezelt, homogénezett tej, tejfehérje koncentrátum, kultúrák
14.
sűrítő anyag E 401, maltodextrin, aroma, víz, zselésítő anyag E 407, tömegnövelő szer E 460, nedvesítőszer E 422, emulegálószer E 322, édesítőszerek: aszpartám E 951, szaharin E 954, aceszulfám K E 950, neoheszperidin DC E 959; színezék E 133
15.
víz, savókészítmény, cukor, növényi zsír, kakaós bevonó (4%) (növényi zsír, cukor, zsírszegény kakaópor, emulgeátor: szójalecitin, aroma), szőlőcukor, módosított keményítő, zsírszegény kakaópor, aprított mogyoró (1%), csokoládé (1%), emulgeátor (E 471), stabilizátorok (E 410, E 412), aroma
16.
fűszer- és pritaminpaprika, só, módosított kukorica-keményítő (E 1422), sűrítőanyag (xantán), étkezési sav (citromsav), tartósítószerek (Kálium-szorbát, Na-benzoát)
17.
víz, cukor, szén-dioxid, színezékek: karamell, étkezési savak: foszforsav, aromák, koffein
18.
tej, gyümölcskészítmény 8% (cukor, ananász 25%, grapefruit 15%, citrom, zselésítők: módosított keményítő, karragén; természetazonos ananász és grapefruit aroma, savanyúságot szabályozók nátrium-citrát, citromsav: színezékek: kárminsav, paprikakivonat), cukor, módosított keményítő, tejfehérje, joghurtkultúra
19.
cukor, étcsokoládé, margarin (színezék: E 160), mandula 9%, tojás, tejszín (stabilizátor: E 407, E 327), zsírszegény kakaópor, búzaliszt, kakaóvaj, glükózszirup, emulgeálószer (E 322, E 475, E 471), vanília aroma, tartósítószer (E 202), invertáz enzim
20.
liszt, hidrogénezett növényi olajok és zsírok, ivóvíz, só, emulgálószerek E471, E322, tartósítószer E202, E211, étkezési sav E330, aromák, tojáslé, állomány és lisztjavító, ízesítők, élesztő, cukor, tej, vaniliáscukor