Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Első fecskék

eszpee cikke a Lakásmizéria rovatból, 2003. szeptember 22. hétfő, 19:44 | 5 hozzászólás

Megnéztünk két lakást, nyomtunk hirdetést, nagyon produktívak voltunk, persze minden lényeges eredmény nélkül.

Tanulságok azért vannak. 10 millió alatt lehet jó lakást kapni. Tökéletest nem.

Ezt a két szűk példa alapján állítom, mindkettőt hajszállal 9 alá lőtték be, de hát a végső ár azért még sokminden miatt csökkenhet. Az első érdekes volt, egy megszállott műszerész lakhatott ott, csak pár ínyencség az Ezermester Magazin kedvelőinek:

  • ágyból vezérelhető függönyök
  • fotocellás ajtók
  • érintésérzékent wc fedő, lecsukásra lehúz, beindítja az elszívót
  • vezérlőpanel zöld és piros ledekkel az egyes automatikák működéséről

Azt nem tudtam eldönteni, hogy ezek pozitívumok vagy negatívumok (akkor, azóta már igen :) ), de a lakás 32 nm-e kicsi volt, sötét és felújításra szoruló.

A másik lakás viszont szerelem első látásra. Almássy tér (évek óta nem jártam arra, tök klassz parkot csináltak!), frissen felújított házban frissen felújított lakás. És szépen, parketta, járólap, konyhabútor (adják), hatalmas galéria, állat. De hát 30nm. És lassan győzni látszik a józan ész, pont mint anno az Almássys koncerteken megismert csajokkal, hogy kapcsoljam a helyhez is, ahogy távolodom, múlik a varázs, egyre józanabbul látom itthon végignézve a cuccainkon, hogy nincs az az isten, hogy ezekkel együtt mi is beférjünk oda. Pedig... ehh. Mindegy.

Arra viszont kezdünk választ kapni, hogy pár milliós hitel nélkül nem fog ez menni sajnos.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

madbal, 2003. szeptember 22. hétfő, 20:21 (#)

ingatlanközvetitö, mindenkinek ezt mondom, ingatlanközvetitö. méghozzá a _RENDES_ fajtából. az a garancia. azok mindent tudnak. és az, hogy nem leszel átb%va, megér 0.5-1%-ot.

pl vörösmarty u 69 (asszem) a trolimegállóban.

2

baaarbi, 2003. szeptember 23. kedd, 17:32 (#)

es honnan tudod, hogy a vorosmarty 69-ben ok pont a rendes fajta?

3

BiBi, 2003. szeptember 23. kedd, 19:22 (#)

mert gondolom ott dolgozik mint allaskozvetito:)

4

mikolaj, 2003. szeptember 23. kedd, 22:42 (#)

hát én aszondom, hogy vételi oldalon tök felesleges az ingatlanközvetítő. arról nem is beszélve, hogy ugyanezen az oldalon ez a szolgáltatás ingyen jár, aki pénzt kér érte (1%?!?! balázs te megőrültél! max. párezer forintot szoktak), az nagyon messze van a rendes fajtától.

viszont amikor áruljátok a meglévő pecót, akkor oda már elkelhet egy ingatlanos, és ott már tényleg az 1-2%os ár játszik...

5

eszpee, 2003. szeptember 29. hétfő, 20:05 (#)

Nézőpont kérdése, hogy ki fizeti az ingatlanközvetítőt... egyik oldalról nézve nyilván az eladó, hiszen ő szerződik vele, ő kap vevőt, neki segítenek. Másik oldalról viszont az eladó akar kapni X ft-ot, a közvetítő erre akármennyit rátehet, ha így is el tudja adni a lakást, ám legyen - tehát ilyen szempontból mégiscsak a vevő fizeti meg azt a közvetítést...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork