Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Zawinul

Ervin cikke a Művház rovatból, 2003. július 24. csütörtök, 10:52 | 1 hozzászólás

Loony was Zawinul, süthetném el kiváló angol palindromötletemet, ha éppen így szeretném kezdeni a beszámolót, de nem akarom; akkor viszont milyen kár, hogy mégis megtettem.

Igazság szerint Joe bácsi, a világ egyik legöregebb és legnagyobb formátumú aktív dzsezzere-világzenésze-népzenésze-műfajintegrátora nem volt se őrült, se eszement. A hangulat viszont igen. Tegnap este a Millenáris Parkban két órán át büntetett a fölöttébb nemzetközinek mondható együttes, a "szindikátus", amelyben mauritiusi, indiai, belga, osztrák, puerto ricoi és kongói származású zenészek játszottak együtt.

Inkább varázsoltak.

A fiatal dobos, a banda legcsendesebb tagja, szóló közben úgy cserélte ki röptében az eltört verőt, hogy nem akadt meg a kétszázas ütem. A gitárosról kiderült, hogy mellesleg képzett indiai klasszikus énekes, és könnyed másfél oktávos hajlításokat énekelt csak úgy, a szólók mellé. A basszusgitáros jobb kezét csak a dalok közti szünetekben lehetett látni, egyébként helyzete csak valószínűségi értékekkel volt meghatározható, mint egy elektronfelhő. (Vajon hol lehet Mauritiuson így gitározni tanulni?) Az énekesnő, aki fő szakmáján felül sámánisztikus mozgásszínházat is bemutatott a színpadon, korábban a Zap Mamában melegített. A két nyugdíjas pedig, a latin kongás és Joe "my nagymama is Hungarian" Zawinul már egyértelműen a transzcendencia világában kommunikáltak a hangszereikkel és egymással. Szinte fáj, amikor valakik ennyire tudnak muzsikálni.

...

Hm. Na most az van, hogy nem tudom folytatni a recenziót. Ennél többet nem lehet, nem érdemes mondani. Meg kell hallgatni őket, átlag kétévente itt járnak Magyarországon. A felállás ugyan állandóan változik, de a következő is nyilván ugyanolyan jó lesz, mint ez, vagy az előző volt. Csak az ne menjen, aki zenész akar lenni, de nem rendelkezik iszonyatos magabiztossággal a saját tehetségét illetően. Mert abban az esetben egy ilyen koncertet rendszerint lógó orrú hazaballagás és hajnali hangszerégetés követ.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

eszpee, 2003. július 24. csütörtök, 11:33 (#)

sok a csel ;)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork