Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Deus ex Machina

eszpee cikke a Művház rovatból, 2003. október 12. vasárnap, 13:44 | 3 hozzászólás

Annyiféleképpen el lehetett volna rontani ezt a filmet! Lehetett volna a téma (palesztin-zsidó konfliktusok) alapján közhelyes semmit- (de azt határozottan meg-) mondó filmet csinálni, lehetett volna kíméletlen brutalitással lehengerelni a nézőt, lehetett volna a főhős/rendező sokkal hiteltelenebbül is Buster Keatonra hajazó... de nem!

Kapunk helyette egy az abszurd helyzetet legjobban bemutató abszurd filmet. Fekete humort a javából (a hangsúly ott van mindkét szón!), az egymás mellett élés mindennapi kis szánalmas gyűlölködéseit felskiccelő jeleneteket, igen, drámát is, persze, de palesztin nindzsalányt és botozós lincselést is. Nem lövöm le a poénokat, talán már így is túl sokat mondtam, legyen annyi elég, eddig a legjobb film a fesztiválon, és nem csak azért, mert a mezőny elején járunk még.

Két fricska járna csak maximum, hogy ne legyen tökéletes semmi: az egyik a kicsit egyoldalú nézőpontért, a másik a cím "magyarra" fordításáért.

IMDB

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

mikolaj, 2003. október 12. vasárnap, 14:31 (#)

na és a zenék??? jó, persze lehet mondani, hogy elcsépelt a fél cafe del mar sorozatot belerakni egy filmbe, de sztem ettől függetlenül nagyon a helyükön voltak. hogy csak egyet említsek, a lufis jelenetnél például.
szóval szerintem is elképesztő film, és bár én tudom, hogy az idei titanic legjobb filmje a dogville, éppen ezért azt ki is zárjuk a versenyből, mert verhetetlen. szóval eddig nekem is best of 'titanic lite' :)

2

eszpee, 2003. október 12. vasárnap, 16:31 (#)

jogos, a zenék is ott vannak teljesen pl. az easy muffin amon tobin bricolage lemezéről (spityu, ott a pont!), vagy a natacha atlas féle "i put a spell on you"...

3

ses, 2003. december 20. szombat, 19:35 (#)

Végre megtekintettem én is. A zene nálam az egyetlen pozitívum volt a filmben, na jó, azzal a tucatnyi geggel együtt, amit a másfél órában elszórtak. Közte viszont semmi. Sajnos, elmulasztottam meglátni benne mind a helyzetleírást, mind pedig bármi mást, kivéve a főhős-író-rendező bárgyú ábrázatát, amely az általam kedvelt Robert Downey Jr.-t idézte az egyik elvonókúrája közben, erősen benyugtatózott állapotban. Kevésbé vagyok képzett vagy érzékeny vagy szerencsés, mint az előttem szóló urak. Én ezt bizony untam, barátaim.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork