Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Dogville

Ervin cikke a Művház rovatból, 2003. október 11. szombat, 15:12 | 10 hozzászólás

Mivel ezen a vetítésen a sesblog különítménye nem volt jelen, két kiküldött tudósítónk számol be a filmről. Idézzük őket.

Mikolaj:

"Lars von Trier: Dogville !!!
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááá..."

Spityu zu:

"csatlakozom mikolajhoz:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ"

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

wice, 2003. október 13. hétfő, 12:35 (#)

ez egyszeruen gyonyoru. a szinhaziasan jelzesszeru kornyezeten, ami a film ujszeruseget adja, az ember kb ot perc alatt tullep, es elkezd figyelni a karakterekre, a tortenetre, es ha szerencses, azon veszi eszre magat, h sokkal jobban azonosult a szereplokkel, mint barmilyen mas filmnel korabban. komolyan, a gyomrom elszorult, mikor az oregasszony beszolt a kidmannek, h miert lepett ra az osvenyere. a befejezes pedig... csak idezni tudnam az elottem szolokat. raadasul egesz az utolso pillanatokig kell varni, h megertsuk, miert dogville a varos neve. eleg huzos felismeres. a vegefocim pedig ujabb csavart ad a tortenethez, innen kezdve komolyan nem tudjuk, lars von trier hol is all a filmben feltett kerdeseket illetoen.

ez a film maga a kibaszott punk-rakenroll, celluloidon.

2

dmiki, 2003. november 11. kedd, 09:06 (#)

Ha jól láttam, a Kossuth moziban már vannak kitéve reklámok (azok az A4-es méretű fotók) a filmről. Aki még nem látta a filmet, készülhet rá.

3

eszpee, 2003. december 5. péntek, 14:08 (#)

nos, azt hiszem ezt még emészteni kell egy kicsit, de hajlok arra, hogy én is azt mondjam: "ááááááááááááááááááááááááááááááááá", vagy legalábbis valami hasonlót.

4

ses, 2003. december 5. péntek, 16:08 (#)

nem tudom, nem tudom. ez a lars von trier (a Dogville rendezője) a repiképei szerint bumfordian mosolygós fickó, hol torzonborz szakállal, hol bőrfejű stílusban. ehhez képest olyan filmeket csinál, mint a Breaking the Waves, a Dancer in the Dark vagy ez a Dogville. A másik kettőt nem láttam, de kb. olyanokat hallok róluk, hogy "borzalmas, de nagyon jó".

nagyon-nagyon el akartam jönni a kétharmadánál, és a maradásom csak az igazságérzetemet és a tegnap éjszakai alvásomat mentette meg, a hangulatomat nem. vessetek a nyálzó mókusok elé, de asszem, továbbra sem akarok ilyen filmeket nézni. túl pozitív vagyok én az ilyesmihez. nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy mennyire boldogtalan ember lehet a készítője, hogy még a filmben csak névleg létező szépséget, bájt és reményt is akkurátusan, módszeresen elpusztíttatja félállati antihőseivel.

bizony mondom néktek, simogassátok a ti lelketeket, és nézzetek inkább ferzan özpeteket; akinek a Tudatlan tündérek már megvolt, az olasz filmfesztivál állítólag hozza a legújabb filmjét, A Szemközti ablakot.

5

ses, 2003. december 6. szombat, 14:28 (#)

... viszont van itt valami, amire már én is azt mondom, hogy ááááááá. Az Uránia mozi reklámjának szövegírója - akit cselekedetéért én azonnali hatállyal az állástalanság ingoványába taszítanék - a következőképpen foglalja össze a Dogville-t:

"Nicole Kidmant nagyon megviseli a városka gonosz népsége, így hát fegyvert ragad..."

6

mic414, 2003. december 8. hétfő, 22:09 (#)

Sikerült ma nekem is megnéznem...
Sessel nagyjából komplementer a filmizlésünk, így ő azt mondta, hogy nekem tetszeni fog. Ez talán nem a megfelelő kifejezés... nem mondanám, hogy tetszett, de az sem igaz, hogy nem tetszett. Ebből az jönne, ki, hogy teljesen átlagos, ami megint nem igaz. Akkor ezek szerintem egy 3-ik (vagy 4-ik) dimenzió, és azért jó.

Akinek tetszett, meg esetleg akinek nem, az nézze meg a Macon gyermek c. Greenaway filmet, nekem azt jutatta eszembe, és ha jól emlékszem Greenaway filmje hatásosabb. De lehet, hogy csak azért, mert amikor azt láttam 8-10 évvel fiatalabb voltam.

7

sbodi, 2003. december 9. kedd, 10:36 (#)

http://www.hereinmyhead.com/collect/strange/slg6.html

8

stsmork, 2003. december 9. kedd, 10:45 (#)

AUTHOR: stsmork
EMAIL: stsmork@forro-level.pont.com
IP: 12.11.149.5
URL:
DATE: 12/09/2003 10:45:56 AM
AUTHOR: stsmork
EMAIL: stsmork@forro-level.pont.com
IP: 12.11.149.5
URL:
DATE: 12/09/2003 10:45:56 AM

9

yaanno, 2005. június 8. szerda, 11:02 (#)

bizton merem állítani, hogy trier a mai filmes szakma egyik legnagyobb alakja. a dogville-et pszichofizikai kényszer(edettség) miatt képtelen voltam végignézni. ez a film a sorstalanság ellenpontja, vagy egyáltalán: bárminek az ellenpontja, amit gondolni merünk.

10

krisztian, 2007. november 6. kedd, 13:49 (#)

hát ha én rajta letem volna azt se tutam volna hová usem a fejem.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork