Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Messze

Ervin cikke a Művház rovatból, 2003. október 13. hétfő, 01:21

Jómódú, ám kiégett fotográfus vegetál Isztambulban: talán fizetett szerető, nagyképernyős tévé, adsl, smart car. A helyzetet tovább súlyosbítja egy valamikori, de még mindig szeretett feleség, a hirtelen felbukkanó vidéki unokaöccs, valamint az a körülmény, hogy ezenközben sok hó esik.

Hó, emberek: hó Törökországban, ahová leginkább nyaralni szokás menni!Melankolikus mélaságban telnek a percek, aztán a negyedórák; rendezőnk, a "török Tarkovszkij" a napfényt még statisztaszerepre sem szerződtette. Unokaöcs nem talál munkát, pedig azért jött, otthon anyának fáj a foga, így ő is egyre többet és hosszabban néz. Nők után is, azt hiába. Viszont összehamuzza a nappalit és nem lopja el a nagybácsi zsebóráját, amiért előbb-utóbb annyira összevesznek, hogy búcsú nélkül lelécel. A szerető sírva fakad, a volt feleség Kanadába emigrál. A fotográfus egyedül ül egy padon, és cigarettára gyújt. Végecsapó. Bírtam a fickó karakteres arcát, de azért ez a film leginkább attól volt messze, amiben előzetesen reménykedtem.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork