Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Nap mint nap

eszpee cikke a Művház rovatból, 2003. október 16. csütörtök, 10:23 | 2 hozzászólás

Hát ezzel bajban vagyok. És ez jó. Mert nem tudom egyértelműen lehúzni azzal, hogy unalmas, nem történik semmi, nem tudunk meg semmit a főhősről és motivációiról. Mert ott van mellette az is, hogy lehet, hogy ettől jó a film, hogy pont ezért tetszik, mert tetszik. Egy átlagos seggfej éli a mindennapjait, pár jelenettől eltekintve teljesen konzisztens módon. De ott van az a pár momentum, ami kicsit támpontot adhat némi elemezgetésre. Nem segít sokat a film, az tény, semmi sugallás, egy véletlen szemlélő kívülállásával mutatja az eseményeket, belátunk ide is egy kicsit, oda is egy kicsit, még a gyakori "otthagyott" kameraállások is ezt az érzést erősítik. Gondolkozgatós film, csak azoknak, akik szeretnek gondolkozgatni.

IMDB

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

wice, 2003. október 16. csütörtök, 12:13 (#)

[VIGYAZAT, SPOILER!]
jaja, mikor kriszti kerdezte, milyen volt, en is csak azt tudtam mondani: "hat, nem is tudom, erdekes". iszonyatosan kemeny ez a 103 perc, foleg azert, mert igazabol vegig nem tortenik semmi, vagy legalabbis semmi olyan, ami onmagaban erdekes lenne. azt a ket, teljesen veletlenszeruen megtorteno gyilkossagot is annyira hetkoznapi, es unalmas modon bonyolitja le, mint ahogy az alkalmazottjaval a vegkielegitesen vitatkozik, ahogy lakast nez a baratnojevel, vagy ahogy szakit vele. semmi drama, semmi szenvedely. illetve, talan a vegkielegitesen kicsit szenvedelyesebben vitatkozik, mint ahogy ol. de nem sokkal.

az amerikai pszicho hangulatat sokkal tokeletesebben adja vissza, mint a regeny tenyleges megfilmesitese, ami, ahogy mindannyian emlekszunk, jol el lett baszva.

2

eszpee, 2003. október 16. csütörtök, 12:47 (#)

kivételesen érdemes az IMDB kommentet elolvasni, mert nagyjából egyetért velünk :)

ja, és a funny games-hez hasonlítja a filmet, ami elég jó hasonlat, ha mondjuk nem vesszük figyelembe a funny games médiakritikus meg nézőre kikacsintó rétegeit. hm, az is jó film volt.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork