Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Scifi

eszpee cikke a Művház rovatból, 2003. október 19. vasárnap, 11:42 | 6 hozzászólás

Alacsony költségvetésű német scifi. Valahogy nem dobogtatta meg a szívemet a programfüzetben, de jöttek a hírek, hogy "vicces, megható, emberi, német", na ezt már akkor én is megnézem magamnak.

Ötletes abszurd alaphelyzetet teremt a film, beledobja hőseit, és nézi, mi lesz velük. Aztán egy óra múlva észbekap, hogy ebből így semmi; gyorsan kerít egy kis sztorit, összecsap egy befejezést, és kész is vagyunk. Érdekes, hogy ezzel, és minden logikai bukkanóval együtt is szerethető a film, bár valószínűleg sokat segít a két főszereplő játéka is.

IMDB

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

madbal, 2003. október 19. vasárnap, 20:12 (#)

sztem szigoru vagy. a film a vegkifejlet tukreben vegig logikusan epitkezik, es a remek humorrol (mar-mar burleszk van a kozepen!!) is megfeledkeztel. jo, lehet, hogy en dimenzionalom tul, de a par film kozul, amit a fesztivalon lattam, nekem ez tetszett a legjobban.

2

wice, 2003. október 19. vasárnap, 21:06 (#)

madbal: arra gondolsz, amikor francianak adjak ki magukat, es a magabiztos csavo a viragcserepbe hugyozik? az vmi fenomenalis, mar-mar monty python.

3

madbal, 2003. október 19. vasárnap, 23:47 (#)

nem, de az se szar :))) en az ajtocsapkodasosra gondoltam, amikor füzik a csajt, de mindig becsapodik vhogy az ajto. es egyre gyorsabban csapdossak az ajtot... es az utcai mentalis gyorstalpalo? "ich bin eine blöde kuh"

4

wice, 2003. október 20. hétfő, 13:12 (#)

nekem egyvalami nem esett le, honnan tudta a megabiztos csavo, h ha becsukja az ajtot, elfeledkeznek rola? illetve ketto, a masik, h ennek mi koze ahhoz, h amikor az elejen kinyitjak az ajtot egyutt, nem a szemelyisegfejleszto csoport van mogotte, hanem egy festoszakkor?

amugy nagyon jo film.

5

eszpee, 2003. október 20. hétfő, 13:19 (#)

volt benne más logikai bukkanó is sztm, pl a kétemberes dologra azt mondta a magabiztos, hogy nem működik. na de miért? és hogyan nem? a konkrét példában egyszerűen elkenték azzal h szénrészeg volt mindkét csaj.

de ismétlem, ez nem egy scifi, ez egy kedves kis romantikus film egy abszurd alaphelyzettel, nekem is tetszett.

6

wice, 2003. október 20. hétfő, 13:34 (#)

persze, nem is a tokeletes kovetkezetesseget kerem szamon, plane, h kiserleti filmrol van szo, minden jelenet improvizacio volt, a kepminoseg tobb, mint szar, satobbi, ettol fuggetlenul nagyon szerettem. nekem az idetlen idokig jutott eszembe rola, ami benne van a tizes orok-toplistamban, monnyuk abban az tetszik, h a szituacio a legutolso vonatkozasig tokeletesen ki van jatszva. persze az egy profi szorakoztato film, bill murray meg egy isten.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork