Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Terra incognita

Ervin cikke a Művház rovatból, 2003. október 17. péntek, 10:15

Libanonban vagyunk, az őrületes cédrusok* (copyright Cs. K. Tivadar) hazájában, ahol feltalálták a pénzt. Az emberi bölcsedelem hajnalától kezdve ösztönös vonzódással gravitált ide minden valamirevaló civilizáció.

A tegnap esti mozi során terveztem egy kicsit megérezni, hogy miért.

Erre fel minden külön értesítés helyett kapunk az arcunkba egy maroknyi, a félhold és kereszt összemosódó határzónájának bizonytalanságától sújtott arab lakosságot. Paciarc, Pénzváltó, Orvostanhallgató, Gépeltérítő, Szapphó, Kupamihály, Zulejka és a többiek órákon át bolyonganak Bejrút utcáin, megírt szerepek híján egyre frusztráltabban. Ami talán alkotói trükk, mert pontosan ezen életuntság kipárolgása adja - kis híján, mert nincs neki - a film alaphangulatát. Az általános ezredfordulós depressziót csak az enyhíti másfélperces időtartamokra, hogy Paciarc éjszakáról éjszakára másik eldobható férfival béleli ki magát.

A film címe minden bizonnyal a rendező konklúziója saját, bemutatni kívánt városáról. Ej. Ebből még a nihilizmus is hiányzott.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork