Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53890 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Goodbye Lenin!

eszpee cikke a Művház rovatból, 2003. november 21. péntek, 10:02 | 2 hozzászólás

Ennek is előbb ért ide a híre, mint maga a film. Jöttek a tudósítások a felébredt OSTalgiáról, a nép feled, és visszasír. A film erre alaposan rá is játszik, persze utólag nehéz szétválasztani, ki gerjeszti a hullámot, és ki lovagolja. Eleinte még szörnyülködünk mi is a keletnémet rendőrök brutalitásán, de később csak nézzük, ahogy a narrátor felejt, és a végére már szinte védi az elmúlt rendszert.

Persze, lehet, szigorú vagyok, ez egy könnyű kis film, nem csoda, hogy a könnyebb utat választja. A poénok azért ülnek, főleg a homemade hiradóbejátszások, és persze van dráma is, itt-ott, nyakonöntve Yann Tiersen Amelie-ben már egyszer elsütött dallamaival. Talán ez a legnagyobb baja a filmnek, mindenben biztosra megy, de erénye, hogy ezt többé-kevésbbé el is éri. Egyszer azért érdemes megnézni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

stsmork, 2003. november 21. péntek, 14:20 (#)

Ugyanerről a filmről, ugyancsak a sesblogon:

http://sesblog.hu/archives/individual/008666-20030820.html

2

eszpee, 2003. november 21. péntek, 18:30 (#)

és tényleg! elnézést, valószínűleg anno direkt nem olvastam el, mert nem szeretek olyan filmekről olvasni előre, amiket meg fogok nézni.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork