Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53885 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kakukktojás

stsmork cikke a Művház rovatból, 2003. december 21. vasárnap, 19:51 | 1 hozzászólás

Szép, mint egy szovjet fegyenc, egy halálra ítélt finn mesterlövész és egy nomád özvegyasszony véletlen találkozása egy skandináv tóparton. Egy mondatban így lehet összefoglalni ezt a filmet.

Az orosz csak oroszul, a finn csak finnül, a lapp pedig csak lappul beszél, ez pedig szórakoztató félreértésekre adhat okot, amelyet a film gondosan körbe is jár, a nézőközönség hangos tetszésnyilvánításától kísérve. Jobban beleéltük volna magunkat a szereplők helyzetébe, ha nem feliratozzák a filmet, bár akkor a poénokat sem értettük volna. Igaz, hogy nyilván ők maguk sem értették :-)

Mindehhez Észak-Finnország sarkköri erdei és tavai szolgáltatták a díszletet, ami nekem külön bónusz volt, mert régóta tervezem, hogy ellátogatok egyszer oda. (Csak szerzek előbb egy magamnak is egy olyan tetőtől talpig prémes izét, amilyenben ők is mászkáltak.)

Jópofa film volt, de semmi több; mégsem éreztem azt, hogy kárba veszett volna a mozijegy ára. Magamnak azt a tanulságot vontam le belőle, egy orosz anyanyelvűvel való kommunikációban mit sem ér, ha olvastad Dosztojevszkijt, és hogy jó színészeket a világ legeldugottabb sarkaiban is találni, még Lappföldön is.

Ítélet: Bájos! A film is, nem csak a női főszereplő.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

dmiki, 2003. december 28. vasárnap, 11:28 (#)

Tenyleg szimpatikus a noi szereplo. Tok jo volt a halasz-karam. Valamint csak azt vesszuk el a termeszettol, ami minimalisan szukseges (renszarvas vere)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork