Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53905 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Video Killed the Radio Star

eszpee cikke a Művház rovatból, 2004. augusztus 13. péntek, 15:12 | 5 hozzászólás

Come into my WorldHa mostanában belebotlottatok ebbe a Kylie Minogue klippbe, és összeszedtétek az állatokat, akkor szólok, hogy nem előzmények nélküli a cucc, a Cibo Matto: Sugar Water-jének is picit hasonló (de szerintem még ennél is több körrel jobb) volt a filmje, és persze, hogy ugyanaz a faszi csinálta mindkettőt: Michel Gondry.

Nagyon korrekt "rajongói" siteja is van a director-file alatt, úgyhogy nem foglalkoznék itt részletekbe menően a bemutatásával, legyen annyi elég, hogy Björk kvázi házi rendezőjéről beszélünk, egy emlékezetes kivétel ugrik csak be, amikor Chris Cunningham megcsinálta a legszebb Björk videót, pedig őt (a rendezőt) nem is ezért szeretjük.

Aki pedig a Cibo Matto és Kylie alapján kedvet kapott Gondryhoz, az szaladjon megvenni a gyüjteményes DVDt, vagy - és akkor elértünk az egész gondolatmenet inspirációjához - kis tehetséggel nyerje meg.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

Boca, 2004. augusztus 13. péntek, 21:27 (#)

Es ez? :)
http://www.VRtheworld.com/GS_acrobat_boogie.avi

2

ses, 2004. augusztus 15. vasárnap, 11:00 (#)

Óriási! Az amatőr videoklipkategória meggyőző kísérletét láttuk, készítőjét mindenképpen további alkotásra sarkalljuk. :)

3

becherpig, 2004. augusztus 17. kedd, 10:03 (#)

ez az a klip, amikor félúton találkoznak és úgy fordul meg? amúgy szombaton a móri ifjusági fúvószenekar nyomta a video killed the radio start, fergeteges volt :)

4

Midaga Ritten, 2004. augusztus 27. péntek, 23:18 (#)

Ehhez majdnem elfelejtettem hozzászólni, ami mondjuk az egyetemes kultúrtörténet szempontjából nem lenne kiheverhetetlen veszteség, de magamnak tartozok vele. Gondry uralkodik, rajtam legalábbis. Kábé ennyit akartam, de néhány foszlománygondolatot hadd még:
- Érthetetlen, de a Gondry listákban általában a futtottak még közé szokták hozni a két legállatabbat, a Star Guitart és a Let Forever Be-t. Mindkettőt a Chemical Brothers részére hegesztette, és bár tekinthető lenne puszta tech-demónak is szemben a művészkedős Björk és Radiohead klipekkel, de mármost mégis mi a bánatot akarunk a videóktól. Már?
- Ügyesen elkerültétek a perpillanat elkerülhetetlen Eternal Sunshine of the Spotless Mind említését, ami vehetnénk részétekről nonkonformista lázadásnak, de a ráutaló magatartás hiánya miatt ez így máléság.
- Cunninghamet miért is szeretjük? Mert ha az Aphex Twinért, akkor értem, ha nem akkor meg ne kerülgessük, tessék konkrétan megmondani.
- Amatőr klipben a Melon Design (ugye, ugye, amiga forevah) Beatles dolgozata a bestest.

5

eszpee, 2004. augusztus 27. péntek, 23:50 (#)

Gondry ChemBros klippjei is uralkodnak. A Let Forever Be meg egyenesen dobogós.

Cunninghamet Aphex Twinért szeretjük. Na jó, meg a Squarepusher: Come on my Selector klippjéért. Na meg persze az All is Full of Love-ért.

Come to Daddy.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork