Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53890 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


John Peel R.I.P.

eszpee cikke a Művház rovatból, 2004. október 26. kedd, 15:49 | 7 hozzászólás

John PeelMindent elmond a munkásságáról az, hogy amikor még nem ismertem a "peel session" kifejezést, meg voltam győződve róla, hogy amolyan párszámos, gyűjtőknek szánt kispéldányszámú felvételt jelent. Hát nem. A világ leghíresebb rádiósa volt, nagyon fog hiányozni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

bede, 2004. október 26. kedd, 16:02 (#)

Azért jöttem ide, hogy ezt én posztoljam ki, de eszpee megelőzött.
Nem csak a világ leghíresebb rádiósa volt, hanem a könnyűzene szívemnek kedves válfajainak talán legnagyobb hatású szószólója.
RIP, meg ami ilyenkor szokás.

2

wice, 2004. október 26. kedd, 16:44 (#)

nemtok mit irni. az angoloknak ott volt o, nekunk meg van komjathy gyorgy. asszem egy ideig meg nyirhatjuk azt a gyepet.

3

madbal, 2004. október 26. kedd, 16:44 (#)

És Annie Nightingale sem fiatal már

4

lipilee, 2004. október 26. kedd, 16:50 (#)

sot, nekem is faj mar idonkent a derekam :)

5

Ali, 2004. október 27. szerda, 16:44 (#)

Talan nem illik emlegetni, de a masik magyar nev B Toth Laszlo. Most hanyagoljuk, mi mindent nem csinalt jol, ha Juhasz Elodre gondolok, a merce lefele nyitott... :) Viszont meg a nyolcvanas eveket irtuk, amikor mar ment az a musorszerkesztesi elv, hogy zene, hirek, sport, porgosen, hallgathatatlan hulyeskedesek nelkul.

6

madbal, 2004. október 28. csütörtök, 10:16 (#)

Juhász Elöd tudtommal sosem rádiózott könnyü müfajban. A Zenebutikba is csak azért került be a sok Modern Tálking, mert így több embert tudott leültetni a készülékek elé, hogy Sziszikeccs és Madonna között megnézzenek egy Kocsis zongorajátékot. A legutóbbi idöben pedig kizárólag komolyzenével és jazzzel foglalkozott.

BTóth akkor is csak vasárnapi, szórakoztató zenebohóc marad (annak a legjobb), mivel hiányzik belöle a progresszivitás. Mint ahogyan egyetlen magyar speakert/lemezlovast nem tudok hirtelen, aki progresszivitásával alkotott volna.

7

zoepit, 2006. április 5. szerda, 11:26 (#)

nos,az én kamaszkorom NAGY HŐSE volt mr.john peel.németországban nőttem fel,s hamarosan ráleltem heti műsorára a németországban állomásozó brit katonák rádióján...john peel's music on bfbs-ez volt a cime.éveken át ez a műsor volt a kábszerem.mivel művész vagyok s már kiskorom óta az alkotás éltet éjjelente john peel műsoraira festettem+rajzoltam-ha épp nem élőadásra,hát a kazira felvett műsoraira!kivánságokat is teljesitett én is kértem tőle 1-2 számot.most hogy meghalt fogok festeni emlékére egy képet-nagyon sokat adott nekem azokon az elszállt,éjszakai pillanatokban amikor őt hallgatva festettem...zoé


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork