Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Heti tévéajánló

Blumi cikke a Művház rovatból, 2004. december 19. vasárnap, 19:45 | 8 hozzászólás

20041219_a.jpgMost pedig a kereskedelmi televíziók műsoraiból fogok ajánlani néhány gyönyszemet, annyiban rendhagyó módon, hogy mindegyik lement már ugyan, de különben honnan tudnám, hogy mi volt bennük?

Amiből szemezek, az a kategória, amikor ülsz a tévé előtt, és ötpercenként felkiáltasz, hogy én ezt nem hiszem el! Ilyen nincsen is! Bevallom, én örülök annak, hogy nyomják este ezeket a B és C-kategóriás filmeket, mert kiválóan lehet szórakozni rajtuk, és én pl. azért nézek időnként tévét (is), hogy szórakozzak.

Tegnapelőtt este ment a retekklubon a Linda amerikai verziója, bánhatja, aki lemaradt róla! A China O'Byron 2 - (nálunk tévés alcíme: A kung fu lady visszavág, - 'a kisvárost ezúttal vietnami veteránok csapata szállja meg, amely élén egy kábítószerrel kereskedő őrült áll') 1991-ben készült, de esküszöm, elment volna 71-esnek is. Szürreális, de mókás film volt, a C-kategóriás akciófilmek minden kellékével, volt benne flashback, verekedések jól láthatóan gyorsított felvételen, zuhanások lassítva, nagyszámú fejkendő és bundeszligaséró, továbbá medvekarom (emlékezzünk, pár hónapja ment 'A sárkány közbelép', amiben Bruce Lee egyszercsak egy medvekarom-gyűjtemény közepén találja magát!). A film utolsó csatajelenetének hochpunktja után két másodperccel már a temetőben járunk, ez ám az az éles váltás! Kedvenc mondatom a filmből: 'valószínűleg multifrekvenciás zavarókészülékük van'.

20041219_b.jpgA tegnapi nap sem volt kutya, az első gyöngyszem a Double deception volt (a tv2-nek sikerült Négyes átverésnek fordítania), ez egészen hihetetlen módon 2001-es film, és nem verekedős, hanem inkább üldözős-lövöldözős, rengeteg vérrel, miközben az összes szereplő egyfolytában mobiltelefonál. Japán és amerikai koprodukció egyébként. Utána levezetésnek megnéztem a Hogyan lett az ember? (A species odissey) című francia ismeretterjesztő sorozat második részét, ami az egyik legmorbidabb dokumentumfilm, amit láttam ever, ti. jelenetek vannak eljátszva az ősemberek életéből konkrétan, színészekkel (iszonyú randára vannak maszkírozva szegények és pucérak), közben a narrátor mondja, mi történik (Büszke Vadász magáévá teszi a törzsfőnök feleségét, a bölcs megszelidíti a tüzet - igen, valóban lencsevégre kapták ezt a történelmi pillanatot), és hát nem szűkölködik naturális részletekben ez se. De a legszebb a vége, amikor megtudjuk, hogy az utolsó neandervölgyi természetes halállal halt meg, és közben látjuk a képen, amint Büszke vadász boldogtalanul és magányosan turkálgat, valamint a lemenő nap fényében nosztalgiázik.

De mondjuk megtudtam egy csomó érdekes dolgot az ősemberekről.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

eszpee, 2004. december 19. vasárnap, 19:57 (#)

Ma délután meg megtudtam, hogy a Trükkös Halálból (FX) sorozat is készült, egy emlékezetes mondat: "nincs kész a program, van még pár vírus benne, de azért használható"...

2

madbal, 2004. december 20. hétfő, 17:37 (#)

A "Véres zsaru visszatér 4." jellegü filmek mellett ne feledkezzünk meg a Trash TV müfajáról sem, azaz a Budapest TV- ATV- Zenit TV aranyháromszögről!

3

blumi, 2004. december 20. hétfő, 18:04 (#)

De nekem csak tv2, rtl meg m1 jár, cociálisan csellendzsed vagyok, tudod.

4

balage, 2004. december 20. hétfő, 19:28 (#)

Ó, pedig 2 perc Fásy-mulatótól teljesen ellazulnál. Tudod, ez is olyan, mint a kvarclámpa, ha sokáig égeted magad előtte, maradandó károsodást okoz, de 2 perc... mámorító!

5

r.a, 2004. december 20. hétfő, 23:42 (#)

Remélem, Johnny Mnemonic tegnap nem maradt ki, az volt aztán a trash a javából; rendes filmhez méltón a vége volt a legjobb, ami ciberetérben játszódott: leírhatatlan ;)

6

blumi, 2004. december 21. kedd, 13:19 (#)

Jonnhy Mnemonic mindig mindenhol megy, mégsem sikerült még sose megnéznem, vasárnap pl. mire hazaértem, már ment, én pedig filmet csak az első kockától az utolsóig nézek.

7

eszpee, 2004. december 21. kedd, 13:45 (#)

blumi, akkor ne is nézz kereskedelmi tévében filmet itthon, a végét rendszeresen levágják, és ennél felháborítóbb dolgot nehezen tudok elképzelni, pedig elég mocskos fantáziám van.

JM meg azért lehetett volna érdekes nekem is, mert Kitano mester is játszik benne Takahashi néven :)

8

blumi, 2004. december 21. kedd, 13:57 (#)

Még ha csak a végét vágnák le :-)

Az a stratégiám egyébként, hogy A-kateg óriás filmet soha nem nézek meg kereskedelmi tévében, csak ha már láttam (akkor a felétől is jó :-)

A JM pedig DVD-n ezres körül megszerezhető - valamelyik újságnak volt melléklete - szóval majd úgy, egyszer.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork