Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53890 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Karácsonyi lidércnyomás 2. - A tévé

Blumi cikke a Művház rovatból, 2004. december 29. szerda, 13:54 | 5 hozzászólás

Még egy jó dolog van a karácsonyban: a filmek a tévében! A meghatározó a romantikus-vicces-nyálas-gyerekes négyszög, ebből az első kettő az, ami nekem kell, csakis habkönnyű, sírva vígadós filmeket akarok, miközben tömöm a pofámba a bejglit - és majd mindegyik ilyen darab New Yorkban játszódik, szuper!

Szenteste a kevéssé romantikus Lakótársat keresünk ment a DVD csatornán, így sajnos lemaradtam a Segítség, karácsony!-ról, pedig az egy Nora Ephron (A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában) film, ráadásul Steve Martin játszik benne (nem baj, majd jövőre, ezeket szerencsére minden évben előszedi valamelyik adó). Később ment a Kate és Leopold, na ezt nagyon meg akartam nézni, mert moziban elkerültem, de az elejéről sajnos ennek is lemaradtam, és bár máskor nem nézek meg filmet úgy, hogy az elejét nem látom, a karácsony kivétel. Hugh Jackmannek tök jól állt a kissé idióta szerep Wolverine és Van Helsing ellenére is (vagy épp azért), Meg Ryan pedig az elveszett megmentendő főhősnőt szokta volt játszani mindig is, ez fekszik neki (állandóan leesik az álla, amikor valaki valami szépet mond). Volt még aznap Oltári vőlegény, amit szerettem volna látni, de csak morzsákat sikerült, mert túl korán volt, a Drága papát nem bánom annyira.

25-én nehéz volt a választás, hogy dögölnének meg, bár láttam már a Segítség, apa lettemet (Nicolas Cage vs Téa Leoni) és nagyjából az Aludj csak, én álmodomot (Sandra Bullock vs Bill Pullman) is, persze utóbbit kellett volna választanom, de mire észbekaptam, már ment, a másik pedig éppen kezdődött, úgyhogy azt néztem. Utána pedig Nicolas Cage - Meg Ryan aranylövés keretében az Angyalok városa első felét (talán viasat?), az a jobbik fele egyébként, azt láttam vagy tízszer eddig, a másik felét csak kétszer, a miheztartás végett.

A hétvége mindkét napján nyomtak egy Kutyám, Jerry Lee részt, A Belushikat szeretem (a világ leghíresebb albánjai), néztem is mindegyikből párszor öt percet. Meg még két délutáni Airport epizódból is nyomtam félórákat, a legjobb ilyet nézni karácsonykor, viccesek meg minden!

26-án este nem volt nagy verseny, a Grincset választottam, nagyon rossz volt másodszorra, de a retekklubon az Édes mostohák ment, amiben igaz, hogy játszik Julia Roberts, de anyátlan gyerekekkel akkor se riogassanak engem karácsonykor, oké? Julia Robertset különben is megnéztem utána Richard Gere-rel az Oltári nőben, az egy nagyon jó kis film, az idei karácsonyi kínálatban legalábbis biztosan. Amikor vége lett, átkapcsoltam a Szívörvényre, Gwyneth Paltrow, igen! és Ben Affleck kissé túldramatizált, kicsit nyálas, apátlan gyerekektől sem mentes - és meglepetésre nem New Yorkban játszódó - (de akkor is, játszik benne Gwyneth!) filmjére, sajnos az elejéről ennek is lemaradtam, mert direkt úgy időzítik a nyamvadtak, de még emlékeztem rá.

Tehát az lett a vége, hogy szinte csak olyan filmet sikerült megnéznem az ünepek alatt, amit már láttam, de így is elégedett vagyok.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

r.a, 2004. december 30. csütörtök, 01:59 (#)

Nem néztél Jézusos filmet ?!?!?!?!

2

blumi, 2004. december 30. csütörtök, 11:18 (#)

Sajnos nem ment a Brian élete, pedig azt beválogattam volna, esküszöm.

3

Ali, 2004. december 30. csütörtök, 15:11 (#)

Geofizikai témájú élő közvetítést néztem a hírcsatornákon. :(

4

balage, 2004. december 30. csütörtök, 23:55 (#)

24-e óta egyáltalán nem néztem tévét. Szerintem én jártam jobban.

5

Evian, 2005. február 28. hétfő, 13:40 (#)

Hali! :)
Nem birok ilyen sok betűt végignézni, úgyhogy inkább megkérdezem: Miért írtad úgy, hogy KarácsonyLidércnyomás 2??? Tudsz valamit,amit én nem? :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork