Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Debbie Gibson

Madbal cikke a Művház rovatból, 2005. február 14. hétfő, 18:46 | 4 hozzászólás

20050214_debbie2.jpg"Ki a fene az a Debbie Gibson?" - kérdezett vissza nem túl reprezentatív mintaként megszondáztatott ismerőseim nyolcvanöt százaléka, amikor feltettem az "... és mondd, emlékszel-e" kezdetű kérdést. Debbie Gibson nem egy ma született bálvány. Csillogó tinisztár volt ő a nyolcvanas évek második felében, ma pedig már vetkőzik, hogy el ne feledjük. Klasszikus iskolapélda következik.

Alig volt tizenhét, máris a Billboard lista élén élvezhette, hogy milyen az, ha az ember az első keresetéből a saját kislemezét veheti meg. Míg 1987-ben nálunk Szandi ugrabugrált piros micisapkában, addig odaát ő versenyzett Tiffanyval az ügyeletes girl-next-door, azaz a teliposzterezett falú szobában élő szomszéd tinilány státuszáért. Tíz évvel később Christina Aguilera és Britney Spears tölti be ugyanezt a popökológiai niche-t.

Britneyvel szemben talán Debbie mentségéül szolgál, hogy a debil szövegű videodiszkó slágereket (két táncos nóta három perc alatt - hallgasd!) és a plüssmackófül-nedvesítő, műkönnyzápor-fakasztó nyáladzásokat (listavezető videóklip az MTVről nézd) nem egy piaci igények alapján algoritmizált összhangzat- és rímgeneráló szoftver írta, hanem ő, saját maga. Tizenöt évesen is már több, mint száz számban volt képes ugyanazt a dalt ismételni, ezzel messze lekörözte a magyar Republic zenekart.

A debütáló lemeze után a legnagyobbat a második szólta, Grammyre jelölték, aztán ennyi volt, kész, köszi. 1990 végén megjelent harmadik lemeze a Top40be sem jutott be, a negyedikre pedig már csak a fanatikusok emlékeznek. A musical korszak jött: Broadwayen a Nyomorultakban játszott, a London West Enden pedig Rizzot alakította a Grease-ben. A kilencvenes évek második felében a Circle Jerks nevű punk zenekarral lázadozott duettban ("I Wanna Destroy You"), aztán vissza a színházba, Webber Álomkabátját a Chicago követte Oklahomában.

Mostanra készen áll, hogy levetkőzzön: a nyuszis újság legújabb számában ... hogy is mondják bulvárul?... felfedi végre bájait. Kár, hogy nem tizenöt éve tette, még most is a poptopon lenne Debbie Gibson.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

ses, 2005. február 14. hétfő, 19:41 (#)

A hölgy Playboy-fotóinál - amelyeket nyilvánvalóan nem láttam, hiszen a neten nem elérhetők - beszédesebb az egyik képen (állítólag) szereplő idézete: "I'm really comfortable with my body. I'm probably the only 34-year-old in L.A. who hasn't had a Botox shot."

2

Lobo, 2005. február 14. hétfő, 21:50 (#)

Nálam Tiffany nyert, mert ő nem volt szőke, hanem lángvörös volt és szeplős. Ha az ember lánya barnásvörös hajjal van megáldva 12 évesen, ami abszolút nem trendi, zsigerből utálja a szőke csajokat.

3

Tamás, 2005. november 15. kedd, 22:04 (#)

Bocs, de Szandi 1989-ben tünt fel először, és nem ugrabugrált, hanem stílust teremtett.

4

FagoCity, 2005. november 16. szerda, 00:06 (#)

Bocsáss meg, de pontosabban milyen stílust is?


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork