Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


5 x 2 = 0

stsmork cikke a Művház rovatból, 2005. május 16. hétfő, 08:23 | 6 hozzászólás

Ismeritek a "Tökhülyék kézikönyve" könyvsorozatot? Jellegzetes, sárga-fekete dizájnú a könyvek borítója, és alapszinten tárgyalnak (eredetileg csak számítástechnikai, de ma már mindenféle) témákat. Tökhülye PC-szerelők kézikönyve. Tökhülye vőlegények kézikönyve. Ilyesmik.

Az 5 x 2 című filmet is egy ilyen kézikönyv segítségével követte el a forgatókönyvíró/rendező, felütötte a "Tökhülye filmrendezők kézikönyve" című munkát az "elcsépelt sablonok" fejezetnél és kiválogatta belőle a legócskábbakat. A film egyetlen gondolata, amire vissza tudok emlékezni, az hogy a pasik mindig olyankor alszanak el, amikor a nők kefélni szeretnének. Leírnám még, hogy miről szólt a film, de az egészet elfelejtettem, mire kiértünk a moziból a villamosmegállóig. Ne nézzétek meg! Inkább nézzetek sorozatokat a tévében. Vagy bármi mást. Mindegy.

Ítélet: könnyen felejthető

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

Ali, 2005. május 16. hétfő, 11:28 (#)

Így voltam én tegnap a Csillagok háborúja 2. résszel, amit végül azért néztem, mert már annyi rosszat írtak róla. Az elsőt ugye nem is láttam, de ez nem okozott gondot. A "mű" "érdekfeszítő" mivolta tettenérhető abban, hogy általában visszakapcsoltam negyedképernyőre és közben webeztem, meg doksit is olvastam... :) Hasznos is volt, mert legalább tudom, a most moziba kerülő részt se érdemes megnézni.

Ellenben hosszabb ideje foglakoztat, mi kell ahhoz, hogy filmrendező legyen valaki? Mert az láthatóan érdektelen, tud-e filmet rendezni.

A hasonló visszatérő tapasztalatok miatt leszoktam a filmek nézéséről. Azért néha még sikerül belehúznom jóba is. Ilyen volt pl. a Mediterraneo.

2

Alfi, 2005. május 16. hétfő, 13:13 (#)

Nekem tetszik,egy olyan jövőkép amiben az emberiség belakta a Galaxist,találkozott más fajokkal és vezető fajjá vált.Létrehozott egy hatalmas köztársaságot amelyet aztán birodalommá alakítanak.(Lám az ókori Róma,új köntösben)
A mese része is tetszik a jó és a rossz örök harca,amelybe mindkét fél belead apait,anyait.
Komolyra fordítva a szót,a XX.század az űrbejutásról szólt.Ezt ne lovagolta volna meg Holywood.Ez egy hálás téma.
Különben is "az erő velem van".:-)))

3

Ali, 2005. május 16. hétfő, 16:30 (#)

Stsmorkkel ellentétben én kedvelem a sci-fi-t és a "klasszikus" StarWars trilógiát is (ami viszont space fantasy, nem sci-fi), ehhez képest volt csalódás az, amit láttam...

Manapság, ha jó sci-fi-t akarok nézni, aminek mondjuk még mondanivalója is van, kelet felé kell keresgélnem. Ilyen film pl. a Hoshi no koe.

A mese pedig mindig a jó és gonosz harcáról szól, nem? :)

4

Alfi, 2005. május 16. hétfő, 17:35 (#)

Ali,már én sem izgultam végig a filmet,de kb 60-70%-ban végignéztem.
Nekem a Final Fantasy volt eddig a csúcs keletről,amit ajánlasz hol nézhető,található?

5

mm, 2005. május 16. hétfő, 19:47 (#)

Magyar felirattal.
ftp://mmanga:mmanga@ftp.animehq.hu/Anime/Hoshi_No_Koe/

6

szilvus, 2007. január 8. hétfő, 11:44 (#)

Meg mindig nem neztem meg a filmet, pedig otthon pihen. De a zeneje, az szerintem igazan remek.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork