Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53890 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Madonna mia

Ervin cikke a Művház rovatból, 2005. november 16. szerda, 16:09 | 8 hozzászólás

A zenéjéből elég keveset kedvelek, viszont az impresszív, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal két évtizede fenn tud maradni a hullámok tetején. Ezzel együtt az aktuális megújulási kísérlete nekem elsőre nem nagyon tetszik.

A Confessions on a dancefloor a Szombat éji láz külsőségeit többek között ABBA-zenével keveri úgy, hogy végeredményben mindkettőnél gyengébb, bár a korábbi meggyőződésem szerint etetőkében fényképezkedő svéd fiúk sokadszor is jól járnak vele.

Nem tudom megmondani, hol csúszik félre a dolog, az alapok szintjén még egészen autentikusnak ható effekteket szedett össze a hangmérnök: korrekt a retro szinti-staccatózás, a géphangok is megfelelően kövültek. Esetleg meg kellett volna hallgatni azokat a kollégákat, akik fő- vagy mellékállásban korrekt diszkót tudnak az asztalra tenni: Jamiroquait, illetve Kyliet vagy George Michaelt.

Ami pedig végképp tarthatatlan, az az, hogy Madonna mennyire nem ért a webhez. A honlapján ez a felirat fogadja a legújabb Operával érkezőt:

madonna-website.png

Boo.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

eszpee, 2005. november 16. szerda, 16:19 (#)

Na szép, még hogy nem megy Operával, most büntetésből jól nem veszem meg az új lemezét! :)

2

zuzu, 2005. november 16. szerda, 16:52 (#)

Ja, majd pont a madonna fogja személyesen összerakosgatni a weboldalát :)

3

nyelv-ész, 2005. november 16. szerda, 19:51 (#)

Nekem folyamatos röhögőgörcsöm van ettől a nőtől. Minden korosztálynak megvan a maga majma, amelyik kamasz konzumforradalmár képében buzdítja lázadásra tudatlan közönségét. A legröhejesebb az, hogy nem veszi észre, hogy az a szexuálforradalmár szerep, ami 20 évesen még elment nála, 40 évesen közröhej tárgya.

Mindezt azzal súlyosbította, hogy könyvet írt, váteszként jelölve az utat rajongók millióinak. Süt belőle az ostobaság (olvastam vazze, muszáj vót, mer' akkori szívemcsücske megvette...).

4

darthwalk, 2005. november 17. csütörtök, 02:02 (#)

IMHO madonnát nem a web-tudása miatt szerettjük/nem szerettjük...

az operások milyen öntudatosak, hejj :)

5

darthwalk, 2005. november 17. csütörtök, 02:04 (#)

az ibm billentyűzetet meg a beragadt t-betűkért...

6

Zs., 2005. november 17. csütörtök, 12:01 (#)

Akkor nézzük ezt a dalocskát -- amit minap volt szerencsém hallani és igencsak szörnyülködtem -- más szemmel! Adott egy ragadós dallam a már oly' sokszor bizonyított minőségű svéd műhelyből; igaz, ez nem mai téma, de erő és fantázia még mindig van benne. Tegyünk alá némi ritmust a japán dobiskolából (Casio ugyebár), írjunk rá valami szöveget és kész.
HOGY MI A BÁNAT VAN? KÉSZ?????? Ez nem zeneszerzés, ez nettó recycling. És főleg akkor kell értéktelennek minősítenem, ha meghallgatom pl. a Closer című tételt.
Ez nekem szomorú. Madonna számomra kimerült.

7

w0L, 2005. november 21. hétfő, 14:28 (#)

Amikor még Shep Pettibone írta neki a cuccokat, akkor volt formában. Bár mindig próbál a csajszi top producerekkel dolgozni, demost asszem kissé félreértette ezt az egész retro parádét. Jobban járt volna, ha Pac Man hangokkal operál, ezígy olyan Kovácskatis Józsi hol vagy lenyúlás.

8

Alfi, 2005. november 29. kedd, 13:29 (#)

Madonna forever és punktum.:-)))


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork