Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


World Book Day

Sorsha cikke a Művház rovatból, 2006. március 2. csütörtök, 17:51 | 7 hozzászólás

A Briteknél a mai nap a World Book Day, melynek célja persze az olvasás, a könyvek, az irodalom népszerűsítése.
Már hónapok óta lehetett ovlasgatni az erre a napra szervezett különböző programokról, amelyekben részt vesznek óvodák, iskolák, könyvesboltok.

Ráadásul a weblapon különböző felméréseket is végeztek, ezek közül érdekes, de nem meglepő annak a kérdőívnek a végeredménye, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy vajon az olvasók melyik regényvéget szeretik jobban. A boldogot vagy a boldogtalant.
Természetesen a többség a happy end felé hajlik, ami legalább úgy legyen megoldva mint a Büszkeség és Balítéletben, Jayen Eyre-ben vagy éppen a Ne bántsátok a feketerigót-ban. S mennyivel jobb lenne, ha Tess nem bűnhődne az Egy tiszta nő végén, ha Anna Karenina és a vonat nem találkoztak volna és az 1984-ben is Winston megdöntve a Nagy testvért együtt maradhatna Juliával.
A Guardian is közölt összefoglalót a felmérésről, de bárki a elolvashatja, letöltheti a World Book Day honlapról az eredményeket .

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

goldenAXE, 2006. március 2. csütörtök, 18:55 (#)

Vagy a végén Rambo életben marad.

2

Sorsha, 2006. március 2. csütörtök, 20:59 (#)

De a Rambo nem könyv, legalábbis nemkönyvből lett film hanem fordítva, egyébként is életben maradt.... ha jól emlékszem, hisz volt vagy 4 folytatás (na jó, 3)

3

Prof, 2006. március 2. csütörtök, 23:03 (#)

A világ rengeteg jó regényről maradna le. És különben az élet nem ilyen? Persze senki sem szeret szembenézni magával, így örökké a nyálas, előre sejthető végű könyvek lesznek slágerek. De ha tudjuk mi a vége, akkor meg minek olvasni. Ha tudjuk, hogy úgyis megmenekül, a jó győz, akkor hol lesz az izgalom?

4

tekatana, 2006. március 3. péntek, 08:13 (#)

szerintem az elsőnél a könyv lehetett előbb, bár csak homályos emlékeim vannak, fogalmam sincs miért, de annak idején olvastam és az nem is volt rossz.

5

Sorsha, 2006. március 3. péntek, 09:02 (#)

Hmm valóban, még 1972-ben volt egy First blood című regény David Morell tollából, amiből aztán lett az első Rambo film (First blood) forgatókönyve. Aztán a többi könyvből/forgatókönyvet és fordítva résznél már egyértelműen ott volt Morell neve is

6

goldenAXE, 2006. március 3. péntek, 16:00 (#)

Most nemrég olvastam, egy jóbarátom ajánlotta. Olvasás után 100% hogy könyv volt előbb. És sajnálom, de eredetileg meghal a végén.
Ha valaki meg tudja szerezni, szerezhet magának 1-2 kellemes délutánt.

7

haines, 2006. március 14. kedd, 11:11 (#)

Mostanában én is valami hasonlón gondolkodom, hogy kéne egy könyvtár nap, mikor mindenféle fura és szokatlan dolgokat bevinnénk a könyvtárba, ami közönségcsalógató lenne és egyuttal megmutatni a nyitottságát és átjárhatóságát.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork