Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Inside man - A belső ember

Ervin cikke a Művház rovatból, 2006. április 21. péntek, 09:09 | 8 hozzászólás

Inside man plakátUgye, sokszor mennyire egy kaptafára készülnek és milyen unalmasak tudnak lenni a túszejtős-tárgyalós filmek? A legújabb Spike Lee joint, ahogy a rendező a filmjeit nevezi, kíméletlenül megmutatja, hogy mégis mennyire nincs mentsége azoknak, akik középszerű dolgozatot mutatnak be ebben a témában.

Az Inside Man ugyanis friss, jól megcsavart, zárja a szöget. Ráadásul bevezet egy érdekes, és ebben a műfajban nekem új, vonalat is; a kvázi-ellesettnek beállított snittjeivel még jobban feldobja a dolgot, a főszereplők mintha a forgatáson kívül lennének. A híres szereplők nemcsak a nevükből élnek. A címzene telitalálat, "majdamadbal" megmondja, mi az, ha olvassa ezt, és megnézi azt.

Ítélet: menjetek el rá, megéri a jegyet.
(Kép: filmplakát)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

kobak, 2006. április 21. péntek, 22:45 (#)

Csatlakozom. Szerintem is nagyon jo film. Anno en is irtam rola. Hogyhogy csak most nezted meg? :-)

2

ses, 2006. április 22. szombat, 00:01 (#)

Mikor kellett volna?

3

kobak, 2006. április 22. szombat, 19:53 (#)

Marcius 23 volt a premier. Azert kerdeztem, hogy miert csak most jutottal el a moziba ra. :-) Mondjuk en se premier heten lattam (most kerestem vissza, hogy majus elsejen irtam rola).

4

kobak, 2006. április 22. szombat, 19:55 (#)

aprilis 1. volt az a majus 1. :-D

5

eszpee, 2006. április 29. szombat, 00:10 (#)

Tényleg nagyon rendben volt, well done.

6

Fürtöske, 2006. május 9. kedd, 11:11 (#)

Nekem nagyon tetszett. Ráadásul Jodie Foster egy újabb, minden eddiginél nőiesebb, kifinomultabb oldalát mutatta meg. Teljesen mindegy milyen szerepet osztanak rá, tökéletes! Nem is beszélve Denzel Washingtonról...
A film abszolút nem egy sablonos "bankrabló" sztori, iszonyat ötletes, jól kivitelezett (tehát egyáltalán nem vontatott, vagy nem eröltetett), és nem is gondolnánk h mi a vége. Én az utolsó fél órában 5 percenként hittem azt h na most van vége a filmnek, nem lepödtem volna meg ha kis sem derül a "slusszpoén". De természetesen ez így volt teljes.

7

Én, 2006. május 9. kedd, 17:39 (#)

Ténylwewg élvezhető film volt. Én, az előttem hozzászólóval ellentétben viszont eléggé sablonosnak éreztem. Tulajdonképpen a csavarok döntő részére rá lehetett érezni előre - és épp ettől mondom, hogy jó volt a film szerintem - mert a kevés igazi meglepetés ellenére is élvezhető volt. Egy-két gyenge pontot (a végén, amikor az összes embert kiterelték, legalább az egyik elkövetőt beazonosíthatták volna a cipője alapján, azt, amelyik "elvakította" a lámpákat, a cipőjét látni lehetett a felvételeken; Enver Hodzsa beszéde szerintem jól hallhatóan beszéd volt, nem beszélgetés, de ez senkinek sem tűnt fel - pluszpont viszont, hogy kerítettek egy anyanyelvi albán nőt a szerepre :); legalább kitérhettek volna rá, hogy intézték el, hogy a befalazott pasi által termelt "emésztési melléktermék" szaga hogy nem lett gyanús senkinek, nem épp egy odaillő szag) kivéve simán gördült a történet, és ez nagyon lényeges, legalábbis szerintem.
A vége pedig (megmenekültek, a gyémánt a zsebben, stb... mintha azt kiabálná, hogy "gondolkozunk egy folytatásban, ha bejön ez a film", nem? Sebaj, jöjjön, én nézem :)

8

nolan, 2006. május 30. kedd, 16:40 (#)

szerintem is elég sablonos volt, bár nagyon élveztem. spoiler| bár a címmel és az első képkockákkal nálam azonnal lelőtték Dalton master-planjét, tetszett a 'nem is történt bűntény' kivezetés.

6/10


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork