Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53890 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Koncertajánlat

ervin cikke a Művház rovatból, 2006. június 26. hétfő, 10:00 | 1 hozzászólás

HangjegyekKezdjétek a júliust zenével! Két olyan lehetőséget ajánlok a figyelmetekbe, amelyekről amúgy talán nem hallottatok volna, pedig érdemes. Victoriától Mozartig - az egyik legjobb barokk zenekar és az egyik legjobb reneszánsz kórus nemsokára egyaránt Magyarországon koncertezik.

Kiss NoémiJúlius 1-én este 7-kor a fertődi kastély Haydn termében, az Eszterháza fesztivál keretében lép fel a Solamente Naturali nevű szlovák zenekar. Ismertebb előadók vannak náluk, de élvezetesebben játszók nemigen. A program a Haydn-família és Mozart műveiből áll össze. Az est énekes-szólistája Kiss Noémi. A darabokból nem sikerült előzetes zenei mintákat szereznünk, viszont Noémi honlapján meghallgatható egy rövid részlet egy régebbi közös lemezükről.

Tomas Luis de VictoriaKét napra rá, július 3-án este 8-kor a budapesti Mátyás-templomban lép fel az angol The Sixteen kórus, a reneszánsz énekes műfaj egyik netovábbja. A XV.-XVI. században élt óriási spanyol muzsikus, Tomás Luis de Victoria Requiemje lesz műsoron, és még annak is ajánlom a lehetőséget, aki soha nem gondolta, hogy reneszánsz muzsika egyszer még tetszeni fog neki. A kórus honlapján inkább eladni szeretnék a lemezeiket, semmint bemutatni, ezért mi pótoljuk a hiányt, és mutatunk egyet (.mp3, 7 MB) a korai felvételeik közül, amelyen a Victoriához hasonló klasszisú, de angol pre-reformációs mester, Thomas Tallis egyik motettáját éneklik. Élőben, ott a templomban, valószínűleg erősen libabőröztetők lesznek.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

Prof, 2006. június 26. hétfő, 17:59 (#)

A kedvet meghoztad a Sixteenhez, mondjuk énekelni a kórusban még nagyobb élmény lehet... És Tallis tényleg király (énekelni is) ;-)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork