Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53885 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Miami Vice

ervin cikke a Művház rovatból, 2006. augusztus 30. szerda, 07:59 | 6 hozzászólás

Erről a dolgozatról már mindent elmondtak, egy dolog kivételével - de talán már azt is. Szokásunktól eltérően nézzük meg a Pesti Estet, ahol három kritikus nyilvánít róla véleményt. Az ő mondandójuk megoszlása szerintem teljesen jól jellemzi a filmet.

A két hölgynek simán eladták a cuccot, szerintem a két szép férfi főszereplővel - bár csak az egyikük, Mesterházy Lili vallja ezt be nyíltan*. Ezzel szemben az egy szem férfinek kevés volt benne a film, vagy sok a romantika.

Szóval szerintem ez egy nőknek való akciófilm, bár eddig nem is tudtam, hogy létezik ilyen műfaj. Férfiszemmel viszont egy elég halovány, B-kategóriás fércmű, mondjuk helyenként szépen varrva. Eric Roberts szokott ilyenek főszereplője lenni.

Ja, és ha már muszáj megnézni, legalább ne magyarul tegyétek - valami elképesztő a szinkron. Köztudott, hogy angolul a sokkal gagyibb szövegek is elmennek - lásd például a dalszövegeket -, de a magyar fordítás tökéletesen kidomborítja a film dialógusainak nevetségességét.

Értékelés (0-7): 2.

*Én meg Gong Liért vagyok oda, és tessék, mégis megállom, hogy feldicsérjem a filmet!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

Lobo, 2006. augusztus 30. szerda, 08:39 (#)

Női szemmel is halovány volt, mert azt hittem ha mást nem, legalább végig olyan képek lesznek a két pasiról, amikkel eladták a trailert meg a plakátokat, képeket. A marketingosztályukat lehet egyedül dícsérni.

2

kobak, 2006. augusztus 30. szerda, 16:33 (#)

Sajnos én is elkövettem a hibát, hogy beültem megnézni a filmet. Silány volt. A szinkronban pedig volt egy fél szó, amit elfelejtettek lefordítani. Amikor mennek kimenteni Jamie Foxx nőjét, akkor Colin Farrel mond valami "go!", vagy hasonló fél szót. Ez volt az, amire felkaptam a fejem az egész film alatt. :-D

3

Timi, 2006. augusztus 30. szerda, 17:42 (#)

A párommal mi is megnéztük - hát, nem hiányzott, se nekem, se neki. Néhány mozzanat, ötlet, hangulat volt a filmben, ami tetszett, de összességében annyira irreális volt helyenként, hogy az ember nem tudja magát átadni a hangulatnak és az - egyébként silány - történetnek. Tipikus marketing movie, termékelhelyezésre szolgál (pl. telefonok a film elején), és korrekt bevételre a stúdiónak. Engem külön zavart (lehet csak én nem jöttem rá) hogy akkor végül ki is a tégla a rendőrségen? (az ügynök, aki őket is beszervezte??) Látszik, hogy a rendező el akart kerülni bizonyos kliséket, de nem is ad semmi emlékezeteset. Utólag visszanézve sz*r volt, ha nem ajándékba kapjuk jegyet, sajnálnám a pénzt.

4

Timi, 2006. augusztus 30. szerda, 17:44 (#)

Ja, szerintem a Thank you for smoking meglepően jó film :) azt ajánlanám mindenkinek.

5

Read review, 2017. július 19. szerda, 18:58 (#)

érdekes módon

6

Hasemila, 2017. július 25. kedd, 17:15 (#)

not bad


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork