Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53901 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sziget: a politikamentes fesztivál

ervin cikke a Művház rovatból, 2006. augusztus 12. szombat, 16:37 | 6 hozzászólás

Az idei év első felében választás címén egyszer már alaposan próbára tették a tűrőképességünket a különféle politikai erők. Nemsokára újabb forduló következik, hasonlóan izgalmas programmal. Ezért is különleges öröm, hogy legalább a nyárnak ezt az egyetlen, szinte szakrális hetét meghagyják nekünk egy kis civil élvezetre.

A Sziget - a szervezők által meghirdetett és büszkén vállalt - politikamentességét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a helyszínen osztogatott programfüzet beköszöntőjében Hiller "mindig is Sziget-párti voltam" István tegezi le az olvasót. A programok pedig következetesen végigviszik ezt a szigorúan politikaellenes vonalat.

A területen bolyongva az ember örömmel fedezi fel például az amőbakamiont, ahol nemcsak internet-elérést biztosítanak, de még a hazánkban nem sokra tartott blogszférát is népszerűsítik, egyes konkrét blogokat olvasásra is ajánlva.

A nyomtatott és a sugárzott média a politikamentes tájékoztatás ászaival képviselteti magát. Jelen van a Népszabadság, amely tudvalevőleg politikamentes napilap, vagy például a Hír TV, amely, ha lehet, talán még kevésbé keveredhet gyanúba. A HVG is eljött, külön főhadiszállást építve ki magának.

Van EU-sátor is, ahol mindenről szó eshet, kivéve a politikát. Ráadásul ezt briliáns módon - bár első látásra megtévesztően - érték el a szervezők: látszólag miniszterekkel és politikusokkal tömték tele a sátor programját, hogy aztán a meghívott vendégek kiérkezve hatalmas csalódással tapasztalják, hogy pont a politikáról nem beszélgethetnek. Micsoda rafinált civil fricska!

Sasszemű megfigyelők egy politikamentes Sztálin-csizma installációról is beszámoltak, bár én magam ezt nem láttam. Hasonlóképpen nem találkoztam testőrnek látszó izomemberek kíséretében lépkedő, spontán pólóváltó, punkoknak beszóló, politikusnak látszó vendégekkel sem.

Tiszta hát a levegő, és aki nem riad meg a kis dagonyától, azt ma is várja a Sziget. Ne feledjétek, ma este 9-kor eljő az igazság pillanata: egyszerre vagy fél tucat színpadon kezdődik kihagyhatatlan program. Mindegyik politikamentes.

Mondd, te kit választanál?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

Adi, 2006. augusztus 12. szombat, 16:53 (#)

Nemrég olvastam (a forrásra sajnos nem emlékszem, mea culpa), hogy a Népszabadság vinnyogott egy kört valahol, hogy a Sziget már nem lesz politikamentes rendezvény, HISZEN a Hír TV ott lesz! Az a szemét és aljas, nem politikamentes Hír TV! :)))

2

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 12. szombat, 18:12 (#)

Adi, feltehetően a Magyar Nemzet cikkét olvastad: http://www.mno.hu/index.mno?cikk=368228&rvt=114&s_text=gerendai&s_texttype=

3

Dr. Minorka, 2006. augusztus 12. szombat, 19:30 (#)

A Népszabadság cikke:
http://www.nol.hu/cikk/413044/
"Szigeti veszedelem tehát nincs, de az azért kissé aggasztó, hogy a politika mégiscsak betette a lábát a szigetre. Ott lesz például a Hír TV sátra...
- A Hír TV tényleg ott lesz egy pontosan szabályozott szerződés alapján, amely kiköti, hogy a hírtévések csak kulturális programokat szervezhetnek, politikai rendezvényeket nem. Egyébként hasonló a helyzet a szintén jelen lévő Klubrádióval"
Mondjuk a Népszabadság kérdése a pofátlanság minősített esete.

4

nyelv-ész, 2006. augusztus 13. vasárnap, 11:14 (#)

Politika ide vagy oda, nekem akkor van tele a hócipőm, amikor este 11-kor a légvonalban 8 km-re lévő lakásomban csukott ablaknál jól hallható a szigeti veszedelem. Gondolom, fél Óbuda meg Újpest szintén imáiba foglalta mind a szervezőket a kedves édesanyjukkal egyetemben, mind az ezt engedélyező derék politikusokat...

5

Author Profile Page Zuzu, 2006. augusztus 13. vasárnap, 12:15 (#)

Én Újpesten lakom, és talán egyszer ha észleltem, hogy szigetelés van. Mikor épp otthon maradtam :) Szerintem addig hangos amíg amúgy is aktív az ember, bár egy bagoly véleménye ilyenkor nem biztos, hogy mérvadó. A múltkor a Duna Plazaban moziztam, 1/2 8-kor még dübörgött a zene, de a 110 perces film után már szinte semmit sem hallottam a parkolóban.

nyelv-ész egy kis tolerancia, mégis csak KK-Európa legnagyobb fesztiválja, és hát nem a város közepén az Andrássy úti ablakok alatt megy a banzáj, azt majd augusztus vége felé kell majd ismét elszenvedni.

6

spityu zu, 2006. augusztus 13. vasárnap, 13:42 (#)

4, nyelvesz
Egyreszt a nagyvarosi elet ezzel jar, masreszt egy jo ablakos csodakra kepes.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork