Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sziget: egy elveszett nap

ervin cikke a Művház rovatból, 2006. augusztus 11. péntek, 22:37 | 3 hozzászólás

Az előzetes tervekhez képest egészen sokat voltunk kint ma is. Ennek ellenére csak úgy átfolyt a nap az ujjaim között; voltunk itt is, ott is, de nem történt igazából semmi. Ennek megfelelően a krónikában is csak néhány apró szösszenetre futja.

Veregessük meg talán először a Marlboro bátor címgyűjtő kampánya kiötlőinek vállát. (A bátor szó jelentése itt ugyanaz, mint a "Nem vak ez a ló, csak bátor" poénú régi viccben.) A cigarettások ingyen cigit meg öngyújtót adnak boldog-boldogtalannak a személyes adataiért cserébe. Ezzel az a céljuk, hogy a fesztivál után, esetleg már alatt, annyi levélszemetet küldjenek a szerncsétlennek, hogy örökre megbánja, hogy egyszer leírta a címét ezeknek - talán még a dohányzásról is leszokik, ami végső soron pozitív végkifejletnek tekinthető.

A szigetelők azonban csak dohányozni akarnak, de nem hülyegyerekek. Ennek megfelelően kamu adatokat írnak a papírra: szerény becslésem szerint idáig körülbelül 43 ezer Kovács János gyűlhetett össze a kosárkákban. Nem lennék ott az utólagos értékelő meetingen, amikor a marketing bejelenti: "Jó hír: az idén majdnem 50%-kal több valós címet gyűjtöttünk, mint tavaly. Huszonhármat!"

(Félreértés ne essék, ebben az esetben a hazudósoknak drukkolok. A spam elleni harcban majdnem minden eszközt megengedhetőnek tartok - főleg most, miután korábbi munkatársunk és jelenlegi barátunk, a Blogter az én visszafogott, de határozott kérésem ellenére már másodszor kezdett el ilyenekkel idegesíteni.)

Érdekes aztán a Szigeten a kisebbségi kérdés, elegánsabb szóval a diverzitás. A Magyarország lakosságának meglehetősen komoly részét kitevő cigányság köreiből látszólag csak egy sátor jutott ki a bulira. Roma sátor (így, két szóban írva, tehát tényleg a sátor a cigány, nem én poénkodok) az tehát van, viszont roma vendéget én még egyet se láttam. Nézzünk szembe a tényekkel: ez egy fehér rendezvény, itt barna bőrben csak afrikaiakat és mediterránokat látni.

A zenei felhozatal meglehetősen vegyes volt. Talán a Világszínpados skazenekart emelem ki, akik igazán korrekt ipari zúzást mutattak be; persze, lehet, hogy ez csak nekem meglepetés, mert még sose hallottam őket. Este, hazafelé menet elcsíptük a beatboxos srácok tehetségműsorát, nekem valami őszinte gyermeki módon tetszik ez a dolog, ráadásul ügyesen nyomták. Még délután pedig hallottam a Jókor nevű zenekart, nagyon úgy tűnt, hogy képzett zenészek és nem lelkes amatőrök, végre valaki, aki tudja ezt a szórakoztatóbb műfajt nemzetközi színvonalon hozni, a tegnapi Gonzoban láttam még ilyen tendenciát, csak ők még sorjásabbak voltak, de ne tessék rám hallgatni, nem értek én ehhez.

Holnap szombat, nagy tömeg lesz; ha eső lesz, nem lesz. A kijönni szándékozók elé az az irtóztató probléma feszül majd, hogy hova menjenek este 9-kor, mert egy időben több nagyágyú lesz a különböző színpadokon, mint eddig összesen. Majd elmesélem, mi hogyan döntöttünk.

Képekben: eszpee | ervin

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 12. szombat, 00:12 (#)

Korrekciók, kiegészítések: a pal mall gyűjt adatokat öngyújtóért, és persze a PASO nyomta a korrekt skát. jó volt még az óriás és a trousers is, utóbbiról képek holnap.

2

fotofabrik, 2006. augusztus 12. szombat, 07:30 (#)

(a képekre kattintós lapozó okosság nem műxik jól, időnként (sűrűn) ismételget.)

3

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 12. szombat, 10:48 (#)

fotofabrik, láttam én is, nem mi csináltuk. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork