Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53885 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sziget: na de mi az a rigó?!

ervin cikke a Művház rovatból, 2006. augusztus 10. csütörtök, 01:50 | 15 hozzászólás

Csuklómon életem első hetijegye veri vissza az időjárástól való félelmekre rácáfoló napsugarakat: korábbi kocaszigetelőként ezúttal munkába igyekszem. A zöld karszalagon az "OTTALVÓS" felirat díszeleg, bár erre az eshetőségre csak valami előre nem tervezett oenológiai baleset folyományaképpen kerülhetne sor. Viszont az elkövetkező héten minden nap itt leszünk valamennyit, úgyhogy csillogó tekintettel igyekszünk át a hídon.

Egészen más okból csillog a napijegyre ácsingózók homloka. Délután öt óra sincs még, de őket máris eszméletlen sorbaállással büntetik. Aki végig bírja kacskaringózni a sort, az tényleg megérdemli azt, ami utána bent vár rá.

A kommercializálódás előrehaladtával a Sziget elrendezése egyre profibb és letisztultabb képet mutat. A Buda felőli oldalon kajáldák egybefüggő hálózata húzódik végig, míg a Pest felőlit a butikok uralják. Középen itt-ott néhány színpad, de többnyire korrekt távolságban minden fogyasztói egységtől, hogy a kulturált konzumálást ne zavarja meg a villanygitár meg a hangos zene.

Egy ideje van már fejhallgatón át élvezhető, csendes előadás is: nem lepődnék meg, ha ez a jövő előszele lenne, és néhány év elteltével a hoppon maradt őspogózók azon kapnák magukat, hogy a designerfarmeros látogatók kinézik őket maguk közül, és mehetnek valami félreesőbb szigetre dagonyázni.

Aki étkezni jön ide, az jó eséllyel nem fog csalódni. Főleg akkor, ha előre felkészül a fölfelé megnyomott árakra. Zeneileg viszont az első nap inkább bemelegítésnek tűnik, bár a Franz Ferdinand rajongói nem feltétlenül fognak egyetérteni velem.

Körbejárunk. A korábbi évek holland- és olaszdömpingje után most a franciát hallani feltűnően gyakran. Lézengés van, a színpadok legtöbbjén még a technikusok uralkodnak. A csokifürdős birkózás majdan hálás fotótémának ígérkező helyszíne kifejezetten kiábrándító: benne vonagló iszamós modelltestek nélkül a házilag barkácsolt nejlonmedencében figyelő, középbarna pocsolya egészen profán asszociációkat kelt.

Programot egyeztetünk a hétre. Eszpee pillanatai ezek, akinek koncerttéren ezerszer annyi tapasztalata van, mint nekünk. Nem is hagyja ki a lehetőséget: csupa olyan zenekart említ magától értetődő arckifejezéssel, amelyről én még csak nem is hallottam. Cserébe elkísértetem magam vele az előre kinézett hússütőhöz, de bosszúból jól eltévedek.

Amikor kifelé araszolunk a korán fekvők között, odakint még mindig hatalmas sor vár a jegyekre. Megvolt a tűzkeresztség, holnap folytatjuk.

Na de mi az a rigó?! Nos, ez az idei Sziget kardinális kérdése, amire az első napon még a bennfentesek közül sem tudott senki választ adni. Idézem őket: "Mi nem tartunk." "Talán a szomszéd sátorban próbáld meg." "Fogalmam sincs, mi az." "Igen, már kérdezték, de szerintem olyan nincs is."

Mi azonban nem adjuk fel, holnap tovább kutatjuk a megoldást.

Képekben: eszpee | ervin

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (15)

1

yaanno, 2006. augusztus 10. csütörtök, 02:20 (#)

Rigót talán nem sikerült beszerezni, de felteszem, más egyéb becsusszant :) - Szép Ernős poszt, abszintba hajló.

2

Author Profile Page NagyGa1, 2006. augusztus 10. csütörtök, 02:23 (#)

Egy hét nemolvasással büntetem a kispadot.

A fene fogja itt magát szivatni.

(Addigra vége lesz?)

3

yaanno, 2006. augusztus 10. csütörtök, 02:30 (#)

:D

4

fotofabrik, 2006. augusztus 10. csütörtök, 07:45 (#)

az egyik (ha nem a) legjobb post, mióta kispad a kispad! :)
(képek mikor?)

5

darthwalk, 2006. augusztus 10. csütörtök, 09:19 (#)

Hát kint a sor az valami brutális volt. Haverokkal vettem jegyet a Nyugatinál, inkább oda menjen mindenki, _semmiképp_ se a helyszínen vásároljatok. Órákban kifejezhetetlen, csak az ügyességen múlik, méterben olyan bő 100-120.

Ráadásul összeér a vócseres sorral, ezért az előreváltott jegyekkel vagy pofátlankodni vagy ugyanúgy sorbaállni kényszerül a szigetelő.

6

Author Profile Page Zuzu, 2006. augusztus 10. csütörtök, 10:18 (#)

Persze a jegyek idén még drágábbak, viszont azt olvastam, hogy hirdetésekből kevesebb fog bejönni a szigeteseknek. Miért nem fordítva?

7

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 10. csütörtök, 10:22 (#)

Zuzu, ahol olvastad, azt is leírták, miért: mert az összes, a célcsoportot érintő területen már bent van egy nagy cég.

8

Author Profile Page Zuzu, 2006. augusztus 10. csütörtök, 10:43 (#)

#7, eszpee, ez igaz, de engem akkor is nagyon érzékenyen érintenek a jegyárak még akkor is ha tudom hány koncerten, programon vehetek részt egy alkalommal. Majd kimegyek egy kicsit vasárnap, este meghallgatom Cheb Mamit, aztán szépen, csendesen, öregesen hazakullogok.

Amúgy meg nekem tetszett bejelentkezésetek az első Sziget napról. Így sokkal személyesebb...

9

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 10. csütörtök, 11:03 (#)

Zuzu, megértem, valószínűleg max 1-2 napra mentem volna ki én is egyébként. Mondjuk még így is olcsóbb a napijegy mint egy hasonó méretű (vagy inkább kisebb) más európai fesztiválon, de hát ez van.

10

yaanno, 2006. augusztus 10. csütörtök, 11:24 (#)

Ha bokros teendőitek engedik, tekerjetek ti is a toleranciáért egy pár métert: http://www.kurtlewin.hu/tekerj.htm

11

salander, 2006. augusztus 10. csütörtök, 13:24 (#)

elso naprol: sajnalhatja, aki kihagyta a Mad Heads XL (UKR)-t a Wan2 szinpadon 18:30-kor :] az egesz nap legnagyobb partyja volt, lazan verte a kicsit uncsi Franz Ferdinandot [aminek foleg a kozepe volt 12 egytucat].

jegyatveteles sorbanallas: kicsit hosszan indult, de hamar feltunt a tomegben ket ismeros egy 2004-es Photo Passt lobalva es villamgyorsan keresztul vonszolt a maradek [sacc per kb: 25 perces] soron. [ugyanezek az arcok, mire este megint osszefutottam veluk mar felszerelkeztek egy VIP nyakbaakasztoval, amit 500 forintert es egy korso sorert vettek.]

ha valakinek egy varatlan eso vagy koncert kovetkezteben atazott polo miat forro italra lenne szuksege, akkor vegye az iranyt Cöxpont Ambient Sátorkert fele es igyon egy [vagy ket] pohar chajt [fekete tea tejszinnel partucat fuszerrel felfozve [kizarolag 10 liter felett keszitheto] forron]

12

Anibell, 2006. augusztus 10. csütörtök, 16:23 (#)

a rigó biztosan rigó, vagy esetleg lehet, hogy rigo?
http://www.bacardi.de/rigo/rigo.html

itthon még sosem láttam...

13

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 10. csütörtök, 19:18 (#)

rigó az.

14

ari, 2006. augusztus 10. csütörtök, 20:18 (#)

Szerintem bármely kiskocsma pultosa azonnal tudná mit is kértek, a rigó az egy sör keverék. Fele világos, fele barna. Nagyon jó, ki kell próbálni.

15

HAlga, 2006. augusztus 10. csütörtök, 20:57 (#)

Vannak, kik az előbb leírt sört hívják rigónak, s vannak, kik a VBK-t (vörösboros kóla).
Akadt olyan söröző, ahol az elsőt úgy csapolták nagy türelemmel, hogy a korsóban a kétfajta sör ne keveredjen, a kettes számú rigóról pedig külön topik létezik az indexen.

Ezeken kívül persze egy énekesmadár is lehet a megoldás.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork