Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


The continuing adventures of Taraf de Haïdouks

eszpee cikke a Művház rovatból, 2006. december 25. hétfő, 08:12

borítóAzzal együtt, hogy nem vagyok kimondottan népzenerajongó, a Taraf de Haïdouks régi kedvencem. Pár éve jártak is nálunk, a Gotan Project előtt léptek fel - akkora sikerrel, hogy bár eredetileg a "főzenekar" miatt vettünk jegyet, mégis otthagytuk őket a koncert felénél, mert a Taraf után egyszerűen unalmasak voltak. Nagyjából egy hete szaladtam bele a címben nevezett CD+DVD kiadványba, és mivel valahol 5000 alatt volt, nem bírtam otthagyni. Mennyire jó döntés volt!

A szószaporítás helyett beszéljenek magukért, hoztam egy bizonyos szempontból kakukktojás ízelítőt, itt ugyanis a Kocani Orkestarral, és egy török derbukás sráccal, bizonyos Tarik Tuxsiszoglu-val zenélnek, nézzétek csak:

Az ilyenek után örülök valahol, hogy nem játszom semmilyen hangszeren - az utolsó szólót hallva például derbukát biztos sose mernék a kezembe venni. A lemez viszont sajnos többet igér, mint amennyit hoz: a dokumentumfilmek - van belőlük rendesen - egy idő után kicsit ellaposodnak, kevesebb okoskodás és több zene, eredeti helyszíneken jobb lett volna talán. Azért az összkép bőven pozitív.

Értékelés (0-7): 6, a westendes Media Marktban még láttam kettőt belőle.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork