Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Samorost

eszpee cikke a Művház rovatból, 2007. január 17. szerda, 11:59 | 20 hozzászólás

Bár már több, mint egy éves a hír, hozzám mégis csak most, qnadam és az üzenő füzetünk révén jutott el: megjelent a Samorost második része, félig ingyen, a második félért pár dollárt kell fizessünk. A folytatás - mint általában - már nem üt akkorát, mint a legendás első rész, azt emlékszem azonnal végig kellett játszanom, mert bár nem szeretem kimondottan a "pásztázzuk a képernyőt az egérrel aztán kattintsunk ahol lehet" típusú játékokat, de az atmoszféra teljesen elkapott, nem véletlen, hogy a művházba írom ezt. Bónuszként egy interjú a szerzővel, Jakub Dvorskyval, és a második rész ingyenes változatának egy befejező képe.

mindjárt nem lesznek ilyen vidámak

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (20)

1

tmnk, 2007. január 17. szerda, 19:18 (#)

Ó, köszönöm, ezer éve kerestem az első részt, amióta Feka és Tula dj-társak "megcsinálták" vele a napomat! :)

Egy kis hint avagy tracklist hozzá (legalábbis én ott akadtam el, talán a szép loop miatt is):
a fábaszorult mókus első két lemezén a lengyel Noon együttes Be Hind és Music 1 című darabjai szólnak (a lemezért pedig ezúton is bónuszköszönet Tulának!)

2

Author Profile Page eszpee, 2007. január 17. szerda, 19:21 (#)

a harmadikon viszont bagolyébresztő drum'n'bass, ha jól emlékszem :D

3

Penálen, 2007. január 17. szerda, 20:27 (#)

Nagyon ciki, hogy én az első részben már a bárányosnál elakadtam? :(

4

gyongyvirag, 2007. január 17. szerda, 23:35 (#)

Honnan kezdodik a masodik resz?

5

Mort, 2007. január 18. csütörtök, 15:20 (#)

Köszi, eszpee.
Mi nem ismertük ezt, de tegnap éjjel végignyomtuk mind a másfelet.

6

Penálen, 2007. január 18. csütörtök, 19:52 (#)

A második résznél egyértelműen kiderül, meddig lehet menni? Mert elakadtam, és nemtom, hogy egyáltalá tovább lehet-e menni, vagy onnantól már fizetni kéne (nem hiszem, mert csak nem szint közben jön el ez a pont...)

Valaki adhatna kis hintet, hogy mi a teendő, mikor a befőttesüvegben beérkezem a zöld kalapos faszihoz, akinél a kutya mókuskerékben nyomul, és rögtön be is szippant valami egy lyukba. Onnantól nem tudok továbbmenni :(((

Amúgy én is köszi, mert aranyos játék.

7

Author Profile Page eszpee, 2007. január 18. csütörtök, 19:57 (#)

SPOILER SPOILER SPOILER

Penálen, ha el tudod érni, hogy ágaskodjon egyet a kalapos faszi, akkor ki tudod szabadítani magad, viszont itt gyorsnak kell lenni, és mielőtt eszmél, betolni a székével a tévé elé, hogy őt szippancsa fel a trutyi - ezután viszont ha jól emlékszem véget is ér az ingyenes rész, a cikkben közölt kép után 5-10 másodperccel. :)

("Mondatok, amelyek kontextusból kiragadva határozottan viccesek" versenyünk "futottak még" jelöltjét olvasták.)

8

Penálen, 2007. január 18. csütörtök, 20:12 (#)

Hehe, találtam hozzá walkthrut :)))

9

Penálen, 2007. január 18. csütörtök, 20:17 (#)

eszpee,

köszi a helpet.

Tulképp mindent megcsináltam, csak a gombot nem vettem észre... Azt hittem,hogy a tévéantenna-hackelésnek, illetve a növénygally-bizgetésnek valami kulcsszerepe lesz, ezért arrafelé próbálkoztam folyvást :)))

10

gyongyvirag, 2007. január 18. csütörtök, 22:18 (#)

Pont ott akadtam el, ahol Penalen de vegul nekem is sikerult kiszabaditani a kiskutyust :)

Ez is nagyon jopofa: http://www.samorost.net/thequestfortherest/

11

Penáleen, 2007. január 18. csütörtök, 23:18 (#)

Tleg jófejségez is :)

12

tmnk, 2007. január 19. péntek, 12:28 (#)

#3: Penálen, ha még nem lenne meg:
SPOILER SPOILER SPOILER

ha jól sejtem, h melyik a bárányos kép (talán a pipás-síelős utáni?), akkor a bal fenti horgászt kell kicsalni a kunyhóból, majd a pecázása után sokáig várni arra, hogy a kéményfüstölés után kidobja a hal maradékát, amelyre vevő lesz egy keselyű... hogy a felfelé mászó gyíkok kunyhóba való beengedése, vagy leütése van-e valamilyen hatással a hal elfogyasztásának sebességére, azt nem tudom :) )

ja és köszi, eddig azt hittem (kattintás nélkül), h a questfortherest a második rész, úgyhogy majd pattanok is a samorost2-re, amint kerítek egy kis időt, üdv!

13

Penáleen, 2007. január 19. péntek, 13:43 (#)

tmnk,

köszi, dde időközben - igaz, máig sem értem, hogy mitől - megoldottam. Odakattintottam, ahová előtte már jó soxor, ami addig eredmáénytelen volt, akkor hirtelen megtörtént, aminek meg kellett :)))

Köszi a segítséget!

14

eszta, 2007. január 22. hétfő, 20:27 (#)

Én személy szerint már rég megtaláltam, végig is vittem és azóta bosszankodom ezen a fizetős baromságon. Tényleg nem értem, hogy miért ebből akarnak profitálni, én a magam részéről egy petákot se fogok egy hülye internetes játékra áldozni.
Egyébként nagyon tetszett a játék, és ha más is így van ezzel, szerintem nézze meg a következőt: http://www.wogger.de/
Tök ugyanaz, mint a Samorost, csak ezt valami német csinálta. Csak hogy ne érjen hirtelen csalódás, ez is fizetős, de elég sokáig el lehet vinni. Ez is állat.

15

Penálen, 2007. január 22. hétfő, 22:18 (#)

eszta,

azt írod:

"Én személy , végig is vittem egy petákot se fogok egy hülye internetes játékra áldozni."

Vagyis a játék hülye, de te végigvitted. Értem.

16

Penálen, 2007. január 23. kedd, 13:04 (#)

Most látom, hogy az előző beszólásomból kikerült középen három pont. a "vittem" és "egy petákot"részek között volt. Mindegy.

17

Penálen, 2007. január 23. kedd, 13:28 (#)

Ebben a Wogglerben konkrétan meddig lehet ingyé eljutni? Csak, mert megérkeztem erre a félgömb alakú bolygóra kúttal, illetve szemafor szerű izével ey dombtetőn, oszt onnan semerre se, csak a zemafort tudom körbejáratni :(

18

HAlga, 2007. január 23. kedd, 21:22 (#)

Woggler: S mikor leültél a bolygó szélén, miről álmodozott a kis bádogember?
Jóval többet lehet még haladni vele, ha vizet fakasztasz a sziklából.

19

Penálen, 2007. január 23. kedd, 22:46 (#)

Kösz, már végigmentem, szinte a beírás utáni percben -igaz véletlenül - rájöttem a megoldásra.

A Samorost jobb, de ez is megéri az időt.

20

RKM14, 2008. április 13. vasárnap, 16:10 (#)

Egy ideig már elkészült a kijátszás a samorost2-höz. Én már nagyon régen kijártam és gondoltam írok kijátszást. De még nincs kész.

1, 1,POKLOP
2, SOPOUCH
3, KOMPOTARNA
4, BUDOAR

2 1,PLANINA


Kijátszás:
Legelőször a kutyaházra kattintsunk. Elrabolják a kutyánkat. Ezután a kis emberkére kattintsunk, hogy kiszálljon a hajóból. Felhúz minket egy inda. Baloldalon van egy bogár, tegyük az ágra. Mire az lenged minket. Ez után egy kalapácsot kell szereznünk Kalapácsra, van szükségünk, hogy fejbe tudjuk kólintani a vele a robotot. Kattintsunk a ball sarokba. Egy akármi kalapál mellettünk egy kagylót. Nem tudjuk, elvenni tőle ezért meg kell kábítanunk. Menjünk be azon a kis lyukon. Vegyük ki a legvastagabb dugót. Lökjük le a kisebbik ormányost és dugjuk be a lyukat. Kattintsunk kétszer a csapra. Víz folyik a kondérba. Forgassuk el a jobb oldali tölcsért. A mákon van egy kis tigrisféle. Kattintsunk rá. Éretlen mák szóródik ki a gumóból. Egy forralás és kész az ópium. Engedjük le az „akárminek”, hogy elaludjon. Miénk a kalapács. Kólintsuk fejbe a robotot vele. Lemegyünk a lépcsőn. Induljunk el jobbra. Leszakad az ág. Ball oldalt az ág alatt lévő követ lökjük le. Valamivel fölötte van egy ág és azon egy állat. Akkor kattintsunk, rá mikor elhalad mellette az a féreg. Megeszi és kihányja. Kattintsunk a légyre, az rászáll majd magunkra, hogy lerázzuk a hányást és belekergessük a legyet a pókhálóba. Begumózza és leengedi. Kattintsunk, a begumózott légyre. Átlendülünk. Először menjünk a bal oldali szobába, ahonnan hozzuk el a lámpát. Kattintsunk a hűtőre. Kifut egy egér. Kattintsunk kétszer az egérlyukra, mire kiesik onnan egy elosztó. Dugjuk be. Majd a hűtőt is. Félrerázódik, kattintsuk a horogra, hogy leengedjük magunkat. Valamivel lejjebb tőlünk van egy lánc. Húzzuk meg. Majd a víz színén egy csap.
Mégegyszer lánc. Lejjebb található csap elzárása következik. Kattintsunk a lenti lyukra. A következő terembe úgy forgassuk a csapokat, hogy függőlegesen álljanak a piros csíkok, majd a nagy csap nyitása, következik. Dugó kihúzva. Dobjuk a pénzérmét a gépbe, és 1-es. Szedjük ki a gépből a mozdítható csavarokat majd ugyanez 2-el. Kattintsunk a szétszedett gépre, majd lökjük le az ékszíjat. Uzsgyi vissza fel a létrán. Alítsuk meg a golyóesőt, majd pakoljuk ki őket. Be a tölcsérbe. Jön a capter 1 utolsó pályája. Tegyük át a kolbászt az agancsra. Nyomjuk meg az űrlény keze alatt a gombot, majd kattintsunk az űrlény háta mögé az ülésére. Odatolja a tv elé és felhúzatja magát az űrlény. Kulcsot fel. Kutyát kiszabadítani. Aztán húzás erről a bolygóról. (Lúzer. mért nem tankoltál?) Kattintsunk a kutyára, hogy kiszabaduljon. Kattintsunk a csőre, és a kutya odajön.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork