Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Non-stop mulatós party 9.

eszpee cikke a Művház rovatból, 2007. március 20. kedd, 19:40 | 15 hozzászólás

Egy közértben lőttem a pénztár mellé kirakott akciós cuccok közül ezt a cédét:

mulatós

Egyrészt maga a műfaj, ugye, de persze ízlések és pofonok, nyilván van célközönsége a dolognak. Na de mit lehet (non-stop) mulatni egy temető kapujában? Meg a temetőkapunyi rózsa mögé fade-elt kotta történetére is kiváncsi lennék...

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (15)

1

sdd, 2007. március 20. kedd, 20:12 (#)

le vagy maradva, már a XXI. században járunk:

Karaoke DVD - Nagy mulatós karaoke dvd
Egy karaoke dvd amely összefoglalja minden idők legnagyobb mulatós slágereit, melyet bárki elénekelhet.
SonyBMG

http://www.mediamarkt.hu/Film_zene/ZeneiDVD/mulatos_karaoke.jpg
http://www.mediamarkt.hu/Film_zene/zeneidvd.html

;]

2

Penálen, 2007. március 20. kedd, 20:20 (#)

:DDD

3

lipilee, 2007. március 20. kedd, 20:50 (#)

a mulatósról persze külön megvan a véleményem, de az egyik legnagyobb parti régen a halotti tor volt. mai közfelfogás szerint morbid dolog, de gondolj bele: végre együtt a család, az eltávosnak is jobb már, az életben maradottak pedig ünnepeljék csak az életet.
all time az egyik legjobb zene amit hallottam, az egy cigány prímás temetésén szóló (cigány-) zene volt, amolyan gyűjtés-féle (megpróbálom megszerezni majd anyámtól.) az ott úgy megy, hogy amíg kísérik a halottat, addig kb. 50 másik prímás húzza a kesergőt, az assznyok pedig hangosan zokognak - na azt hallani kell, könny szökik a szemedbe, annyira szép.
aztán ha kisírták magukat, jön a tor.

4

katmandu, 2007. március 20. kedd, 21:30 (#)

Na, ha a nóta címének végéről levesszük az N-t, mindjárt relevánsabb találatokat kapunk a Google-ban.
Hétvégén meg is hallgatható az alábbi oldal szerint:
http://www.folkradio.hu/album/felvetel_show.php?id=8233

5

Ari, 2007. március 21. szerda, 08:01 (#)

Kolozsváron, a Házsongárdi temetőben halottak napján mindig hallani cigányzenét. A cigány családok tagjai (felnőttek, gyerekek) együtt zenélnek, dalolnak, és így emlékeznek az elhunytra. Érdekes és szép szokás.

6

Ali, 2007. március 21. szerda, 08:07 (#)

Hogyan is kellene ezt píszí módon fogalmazni... Van egy népes, saját kultúrával rendelkező népcsoport, ahol ez hagyomány és az ő közfelfogásuk szerint nem morbid. Azzal semmi bajom, hogy lehet a boltban (és ebben az árkategóriában) kapni, azzal igen, amikor éjjel fél kettőkor is teljes nyitással harsog több hektárnyi területet megszórva, az úri közönség lelkes énekhangjától kísérve (aj, de finoman sikerült azt a kaotikus vadállati üvöltözést megfogalmaznom). A tolerancia is csak viszonossági alapon működhet: ők hallgassák, ha nekik tetszik, én viszont alhassak, ha szükségem van rá.

Megragadta a figyelmemet a cetli található cégnév, bár nem teljesen egyértelműen olvasható ki: 4 Betű Kft, vagy 4 Belű Kft? :) Akár így, akár úgy, érdekes aszociációkra ad alkalmat. :)

7

G Zoli, 2007. március 21. szerda, 08:45 (#)

Attól függ milyen zene van rajta. Mert ha valami nagyon durva gothic, akkor még jó is lehet a borító :-)

8

goldenAXE, 2007. március 21. szerda, 11:19 (#)

Intolerant, meg unpc, buta meg egyéb sátán vagyok, de ha ilyen zenékbe botlok, megszerzem, és rettentő sokat nevetek rajta. Persze utána idézgetem és heves csettintgetéssel kísérem.

9

Penálen, 2007. március 21. szerda, 11:28 (#)

Ali,

sztem egyértelműen "4 Belű KFT" van odaírva - és akkor ez egy remek találat, grat! :)

10

Author Profile Page mami, 2007. március 21. szerda, 12:26 (#)

Akármi akármit mond, a mulós zenének van nálunk piaca. Több embert ismerek, aki tucatszám veszi az ilyen remekműveket Postás Józsitól Bunyós Pityuig, hogy csak a legnagyobb neveket említsem :) (Azt most hagyjuk, hogy ez az ismeretségi kör engem minősít-e...). Ha valaki rá bírja magát venni, nézzen bele egyszer Fásy műsorába az ATV-n, nem gyenge, néhány helyszínen mekkora tömegek csápolnak ezeken a haknibulikon.
A temető kapuja mint cím abszolút nem meglepő, a magyarázat már korábban elhangzott. Ezen túlmenően a temetőkapu a népdalszövegekben is rengetegszer előfordul, szerintem csak a nem-hallgattam-anyámra-pedig-kellett-volna különféle változatai előzik meg gyakoriságban.
A kiadó cégben nincs semmi meglepő, nekem van olyan népzenei CD-m (eredeti falusi zenekar), amit egy Thermal Comfort nevű kft adott ki; hát erről a névről se ez a tevékenységi kör ugrana be elsőként.
Meg különben is eszpee bammeg, sajnáltál a cuccosra koszos 590 forintot, most nem kellene itten gondolkodni.

11

Bártházi András, 2007. március 21. szerda, 16:04 (#)

Nem tudom mennyire esett le nektek, de eléggé Indiana Jones-os színekkel rendelkezik a felirat:

http://images.google.com/images?hl=en&q=indiana%20jones%20dvd&btnG=Search&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi

Persze lehet, hogy tök véletlen. ;) Távoli asszociációként még ide hoznám a "Temető kapujában" - "Végzet temploma" párhuzamot is, ha már lúd, legyen kövér alapon.

12

eMM, 2007. március 22. csütörtök, 15:50 (#)

Nekem a Hofi poén ugrik be amikor sírásót alakít.És megállapítja hogy tök feleslegesen dolgozik mert ki van írva a temető kapujára hogy feltámadunk.

13

Pink Panther, 2007. március 22. csütörtök, 17:15 (#)

itt magyarországon hozzá lehet szokni az ilyesmihez :) ....

14

Author Profile Page stsmork, 2007. március 22. csütörtök, 21:06 (#)

Ali (#6): Én is találkoztam ma ezzel a cédével a boltban, amíg a pénztárnál álltam sorba és megnéztem neked: a cég neve egyértelműen "4 Betű Kft", ha tehát "4 Belű Kft" néven céget szeretnél alapítani, akkor egyelőre szabad a pálya :-)

15

aTI, 2008. február 14. csütörtök, 20:42 (#)

sziasztok valaki tud mulatós kottákat persze nem kivánom ingyen adoik érte mulatós karaokekat az emailemre írjon az aki tudd:lgtt@citromail.hu


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork