Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Csuklónyiszálók

ervin cikke a Művház rovatból, 2007. április 19. csütörtök, 22:15 | 2 hozzászólás

Igen, igen, ölég bénácska egy cím, de szerencsére ez volt a film leggyengébb pontja. A magyar fordító valójában csak annyit rontott az eredeti angol verzión, hogy nem fordította le teljesen: Wristcutters - A Love Story.

Az alaptörténet indie mozit sugall: emberek öngyilkosok lesznek, majd rádöbbennek, hogy az örök csend helyett egy másik világban kell folytatniuk, ahol minden egy kicsit rosszabb, mint ideát volt.

Csuklónyiszálók

Nem meglepő módon indie mozi is lesz belőle, benne jó arcokkal. A főszereplő srácot Harvey Keitelből klónozták, és éppen növekedőben van; az oroszt alakító amerikai színész elég jól elkapja a figurát; Tom Waits az Tom Waits; a két csinos csajszi közül pedig az egyik, a vicces nevű Shannyn Sossamon volt anno a Knight's Tale rendhagyóan szép úrnője, és azóta se lett csúnyább, pedig továbbra is ugyanolyan szögletes arca van, ráadásul (hollywoody pletyka egy független film kritikájában) közben szült egy kisfiút is, akit Audio Science névre keresztelt el - ijj, ezért le is vonok gyorsan néhány pontot a tetszésindexéből.

A kicsit bizarr felütés ellenére jópofa poénokon nevetett a terem, jó kis szentimentális, vicces road moviet láttam, szívesen ajánlom a figyelmetekbe, szombat este 7-kor az Urániában még elcsíphetitek, de ahogy most is, a kezdésre akkor is el fognak fogyni a jegyek. Szerintem párok előnyben.

Értékelés (0-7): 5.
(Kép: Big Screen Little Screen)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

Tewe, 2007. április 20. péntek, 08:09 (#)

egyetértek a fentiekkel... love story road movie :)
megéri a pénzét.

2

kfgyk, 2007. április 20. péntek, 11:25 (#)

Az orosz-amerikai rockenekes Eugene nem veletlenul eros karakter, az eredeti tortenetben o a fohos, masreszt a film alatt sokat van Gogol Bordello zene, akiknel a frontember a kijevi szarmazasu amde New York-i illetosegu Eugene Hütz...
A teszetosza hosfigura nekem kevesbe jott be, en inkabb a jugoszláv rendezot Goran Dukic -ot dicsernem, hogy tudott es mert Kusturica filinget csempeszni Hollywoodba. Ja a csaj viszont igen jol nez ki, kicsit olyan mint Mathilda a Leonaprofibol.
A film alternativ cime (Pizzeria Kamikaze) szerencsesebb talan, de mindent osszeveve egyetertek az osztalyzattal, bar nem sok hianyzik a hatoshoz.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork