Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Izzat

ervin cikke a Művház rovatból, 2007. április 23. hétfő, 21:17 | 1 hozzászólás

Félig pakisztáni norvég rendező filmje a teljesen pakisztáni norvég gengszterek mindennapjairól egy-két évtizeddel ezelőtt. Még a kis alkalmi társaságunkon belül is erősen megoszlottak a vélemények: aranykezű rádiós pultosunk és párja szerint halovány volt a dolgozat, én közepesre értékeltem, Kingának tetszett. Ő megkérdezte a jelen lévő rendezőt is, aki szerint a filmje nagy vihart és médiavitát kavart odahaza, mert a kisebbségi versenyzők még ma is hasonló problémákkal küzdenek.

Hogy mi ez a probléma, az nem derült ki igazán, mert a film arról szólt, hogy bár munkával is lehet boldogulni, még egy pakisztáninak is, azért drogból könnyebben megy, ha véresebben is. Ezt én helyzetnek látom, nem annyira problémának. Arról szó sem volt, hogy az ázsiai bevándorlóknak a bűnözésen túl nincs esélye.

A film mérsékelten véres volt, meg eléggé sablonos, egy-két érdekes ötlettel. Nem bántam meg, hogy befizettünk rá, de azért hazajőve nem kezdtem el azonnal kutatni a letöltési lehetőségek után. Négyes.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

spityu zu, 2007. április 24. kedd, 14:17 (#)

A legnagyobb bajom az volt a filmmel, hogy gondolkodas nelkul fel lehetett volna cserelni a helyszint es a bevandorlokat barmely mas helyszinre es bevandorlokra. Ahhoz viszont, hogy altalanos ervenyu tanitomeseve valjon, erosebb kepek, jobb parbeszedek es egy olyan foszereplo kellet volna, akiert tenyleg birok aggodni. Arra szamitottam, hogy erosebb lesz az apa-fiu konfliktus (oreg-fiatal, vallasos-nem vallasos stb.), illetve a bennszulott (kereszteny, eszaki, feherboru) es a bevandorlo (muzulman, deli, sotetebb boru) gengszterek nem csak a piac felosztasa, hanem etnikai okok miatt is balheznak.
Ket olyan jelenetet talaltam, amelyekhez hasonlobol sokkal tobb kellett volna: az elejen a pakisztani apuka es a norveg boltos alkuldozasa, es a vegen a masodik fegyverellenorzes, amikor a pakisztani fonok tarsa, munkakori leirasat felulbiralva, beengedi a bosszuallot. Ket szempar villan csak, de ertjuk, tudjuk miert, es mi fog kovetkezni.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork