Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Kanyarog az út – Egy cigánykaraván meséi

eszpee cikke a Művház rovatból, 2007. április 17. kedd, 09:05 | 3 hozzászólás

CigánykaravánVégre nem kellett csalódnom. A Cigánykaraván volt az egyik olyan film, amit leginkább vártam a fesztivál előtt, és ez teljesítette is a hozzá fűzött reményeket. Egy 2001-es amerikai turnét követ végig a film, a fellépő indiai, macedón, spanyol és román cigány zenekarok között pedig ott volt a már itt is dicsért Taraf de Haïdouks, ezért a várakozás. A dolog megállna akár egyszerű turnéfilmként is, de ennél sokkal többet kapunk: megnézhetjük, honnan jönnek az egyes zenészek, hogyan viszonyulnak cigányságukhoz, hogyan rázódnak össze a többiekkel. Príma egyensúlyozás a gyönyörűség és a giccs, a hatásvadászat és a hatásosság határán, szerencsére az esetek döntő többségében a jó oldalon maradva.

Értékelés (0-7): 7, a Critical Mass után még bepótolhatjátok.

ervin: egyetértek tanult kollégám pozitív értékelésével, hatalmas hangulata van a filmnek, a "cigányközi" kulturális keveredésnek meg fantasztikus eredményei, például amikor radzsasztáni dobok és ének festenek alá flamencozenét. Ha egyetlen filmet akartok látni a Titanicról, és miért ne akarnátok, akkor ez az. Legalábbis idáig :) Vegyetek jegyet időben, mert a kritikánk miatt tele lesz a mozi.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

Lili, 2007. április 17. kedd, 22:23 (#)

köszi, hogy irtad, évek óta kedvelem Taraf de Haïdouks-t,
április 26.-án és 27.-én vetítik Washingtonban

http://www.whentheroadbends.com/thefilm_calendar.php

2

Lili, 2007. április 27. péntek, 17:07 (#)

a macedón Esma Redzepova jól mondta, cigányok nem kezdtek háborút, nem foglaltak el országokat ...

3

Ali, 2007. április 30. hétfő, 10:34 (#)

Ez így, ebben a formában csak az igazság fele. Tudtommal a szlovákok se kezdtek még háborút és országot se foglaltak el. Mégis van békétlenség e két nép között. (A hátranyilazós, kiállhatatlanul undok magyarokkal direkt nem példálóztam, mert még a hidrogénbombát is rájuk kenik. :) )


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork