Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Titanic: Tsotsi

ervin cikke a Művház rovatból, 2007. április 23. hétfő, 21:19

Ez a film Oscar-díjat nyert, meg sok más díjat is; ráadásul nemcsak lila szakmai elismeréseket, hanem több masszív közönségdíjat. Ebből az következik, hogy a következő néhány sorban fájóan kisebbségi álláspontot fogok elővezetni.

A Tsotsi azt mutatja meg, hogy miként lesz egy hányattatott sorsú gettó- (azaz township-)beli piti gengszterből újra érző emberi lény, hosszú évek után először. A katarzist egy véletlenül - kocsival együtt - elrabolt csecsemő váltja ki, aki persze minderről nem tud, sőt semmiről nem tud, mert hiszen még csecsemő.

Engem sajnos nem érintett meg eléggé a dolog. Oké, átéltem, hogy a végére már majdnem jó arc lett a vérengző kis hörcsögből, viszont nálam a film elején annyira elásta magát, hogy onnantól kezdve vele kapcsolatban csak arra a vascsőre tudtam gondolni, amelyet - rendkívül Kispad-kompatibilis módon - a közvetlenül a Tsotsi előtt látott filmben használtak premier plánban egy gengszter péppé veréséhez. Úgyhogy nekem aztán kaparhatott a srác, még a filmbeli pusztítását se tudta jóvátenni.

Hát ez van, nálam ez legföljebb négyes, de ismétlem, a többség szemmel láthatóan nem ért egyet velem.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork