Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Az álom tudománya

eszpee cikke a Művház rovatból, 2007. május 9. szerda, 21:55 | 5 hozzászólás

woa!A már itt többször is megénekelt Michel Gondry új filmje összetéveszthetetlenül magán viseli a mester (hatalmas) kezeinek nyomát. Én bevallottan elfogult vagyok ezzel a kicsit infantilis, barkácsolt hangulattal szemben, tehát valójában engem már a látvány is megvett, az, hogy volt egy korrekt sztori is benne, csak bónusz. Azért pár szót erről is, nem mindenki bukik a kartonpapír felhőkarcolókra: Bájos szerelmesfilm a történet, nem is, inkább szerelemfilm - tökéletes ábrázolása a tépelődő, az embert 200%-ban lefoglaló kamaszszerelemnek. Annyira valódi, hogy biztos vagyok benne, pár hónap, és összekeveredik saját emlékeimmel.

Értékelés (0-7): 7, hurrá, sose növünk föl!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

z., 2007. május 9. szerda, 22:12 (#)

elmúlt 20, filmnézéssel töltött évem legunalmasabb 1,5 órája volt ez a film. Mind a hangulata, mind a története, mind a világa egy nagy GAGYI, aki ezzel azonosulni tud, az megérdemel egy vetett ágyat a főhőssel és a rendezővel egy kórteremben.

2

Dr. Minorka, 2007. május 9. szerda, 22:28 (#)

Hűha! Ez volt ám a megsemmisítő kritika:) Igazán kiváncsivá tesz a két kritika egymás mellett.

3

Pala, 2007. május 10. csütörtök, 14:35 (#)

Pedig ez e film tenyleg nagyszeru, es en sem akarok felnoni (-;

4

edhellon, 2007. május 10. csütörtök, 14:43 (#)

Az osztalyzatot en is tulzonak erzem egy picit, de nekem is nagyon tetszett a film. Olyannyira, hogy miatta adok (majd valamikor :) meg egy eselyt az Eternal Sunshine-nak, ami annakidejen abszolut nem tetszett.

Lehet hogy nekem kozben meg pont sikerult felnonom Gondry alomvilagahoz. :-)

5

pblue, 2007. május 10. csütörtök, 17:27 (#)

szerintem tökre nem a "nem növünk fel soha" típusú szerelmesfilm. vagyis hát nehéz lesz ezzel vitatkoznom, mert igazából nem is értem (érzem), hogy mit jelent ez.

viszont énis hetes osztályzatot adnék a filmnek ha kéne, bár engem pont nem a látvány fogott meg (szerintem gondry nem is ebben erős), hanem a történet, a figurák, és legesleginkább a párbeszédek. húsvér emberek szerepelnek a filmben és elképesztően életszerű dialógusokat folytatnak egymással.

(azt, hogy gondry nem a látványban erős, azt a látvány legszűkebb, legszószerintibb értelmében értem. abban viszont, hogy láttatni, megjeleníteni, ábrázolni dolgokat, olyan dolgokat mint a szerelmesnek levés vagy az álmodás, na ebben kevés jobbat, szuggesztívebbet ismerek gondrynál viszont.)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork