Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
eszpee cikke a Művház rovatból, 2007. május 7. hétfő, 06:44 | 3 hozzászólás
Anthony Bourdain, a francia-amerikai szakács két "gasztrokrimi" után fogta magát, és megírta minirecenziónk tárgyát, ami részben visszaemlékezés, részben ismertető az étteremipar működéséről, és (kis) részben konyhai tanácsgyűjtemény egyszeri szakácsjelölteknek. A szerző stílusa engem az első 20-30 oldalon át határozottan idegesített: mesterkélt, erőltetett vagánynak tűnt, de aztán összerázódtunk, és onnantól kezdve jól szórakoztam.
Készült a darabból még egy tévésorozat is, ami pár rész után csúfosan megbukott, pedig szerintem nem volt annyira rossz. Nem szóról szóra követi a könyvet, hanem egy étterem új személyzetének összerázódását mutatja be, több-kevesebb sikerrel: pár nagy poén elhangzik, de a végére tényleg eléggé körbejártunk, egy évadnál több nem volt a témában.
Értékelés (0-7): könyv: 5, filmsorozat: 4.
(#)
, 2007. május 7. hétfő, 17:20a könyv valóban igen jó, az viszont egészen megdöbbentő, hogy a magyar fiordítás mennyire rossz lett.
(#)
, 2007. december 1. szombat, 17:53előadás, jó nagyon
The Commonwealth Club of California
San Francisco, CA
Nov 19th, 2007
http://fora.tv/2007/11/19/Anthony_Bourdain_No_Reservations
(#)
, 2008. március 12. szerda, 08:40szerintem tök jo volt a sorazat. n tudjátok h része jelent meg . én csak 12 -ről tudok
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork