Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Reklámok: üres duma

ervin cikke a Művház rovatból, 2007. május 22. kedd, 12:09 | 15 hozzászólás

Régen nem láttam annyira reménytelen reklámszöveget, mint a Jeteye nevezetű Firefox-bővítményé. Ha ez tizenegyesrúgás, akkor nem kapufa, de még csak nem is fölé vagy mellé, hanem egyenesen bedobás:

Jeteye is a unique Web-based application and service that is designed for the next generation of enterprise and consumer use of the Web. Jeteye changes how we interact with the web, in an era where communication and social computing are more powerful than ever.

By using Jeteye Jetpaks to package and share the Web, you can improve the way you see, share, organize, interact with and communicate with friends, colleagues, co-workers, customers, suppliers or anyone else you come in contact with online.

For businesses that need a better way to utilize online assets, Jeteye Jetpaks allow information workers to easily gather and present disparate pieces of online information. Jetpaks also allow better customer interaction by providing a scalable way to personalize and customize customer communications.

For individuals embracing the digital lifestyle, Jeteye Jetpaks allow you to turn information on the Web into knowledge, discover and decide who and what to trust for important information and share that knowledge with family, friends or the entire Web community.

Nem tudom eldönteni, hogy a szöveg automatikus bullshit-generátorral készült-e, vagy pedig egy lelkes, tankönyvrajongó marketinges írta. Mindenesetre szerintem nem derül ki belőle az égvilágon semmi, az végképp nem, hogy mit csinálna a program, ha telepíteném. Persze nem fogom.

Vagy ti értitek, és csak én fogtam ki rossz napot?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (15)

1

Author Profile Page CsasZ, 2007. május 22. kedd, 12:32 (#)

agree, wtf? :)))

2

Holland, 2007. május 22. kedd, 12:44 (#)

Nem egyszerű feladat ám. A jeteye mindent tud amire vágysz. Ezt nem könnyű körülírni.

3

Penálen, 2007. május 22. kedd, 13:09 (#)

Köszi, ervin, a végét: már épp kezdetem elkeseredni, hogy nekem kurvára nem derül ki, mit is csinál a cuccos - de, ezexerint azért, mert nincs is említve...

Amúgy meg, ha már a hasonlatod az, ami, sajnos lehet még lejjebb is: tizenegyesből bedobás (megtörtént, vami válogatott meccsen még a 80as években, látni lehetett a tévében) sem semmi, de jöhet még a hazaadás, illetve a szöglet is, végül pedig ott az öngól...

4

Penálen, 2007. május 22. kedd, 13:11 (#)

FélOFF:

anno, még vmikor szintén a 80as években asszem, láttam egy filmet, ami arról szóült, hogy egy májer reklámszakembernek meg kellett szerveznie egy nagy reklámkampányt úgy, hogy egyáltalán nem tudta, mi az, amit reklámoz (valamiért, már nem emléxem, miért, így kérte a megrendelő), csak azt, hogy a brand neve Santorin. Emléxem, hogy tetszett a film, de nem bukkanok rá. Nem ugrik be vkinek, mi a film címe?

5

Author Profile Page ervin, 2007. május 22. kedd, 13:28 (#)

látni akarom azt a 11-est! és nem kapufáról ment? megtalálod valahogy azt a videót a neten?

6

Dr. Minorka, 2007. május 22. kedd, 13:59 (#)

Beszélő név (mármint "pak") van benne. Ez a lényeg: " to easily gather and present disparate pieces of online information." és pak, vagyis mindezt összecsomagolja egybe.
és ez a webhelyéről:
"Create Jetpaks. Simply drag and drop any content from anywhere on the web into the Jeteye™ companion to create a Jetpak."
Pl. van egy ügyfeled, akinek furcsa elképzelései vannak arról, hogy milyen webhelyet szeretne. Összegyűjtöd azokat a példákat, amelyekkel rászeretnéd ébreszteni a tévedésére, hozzáteszel valamit egy információ-építészettel foglalkozó webhelyről, + zene. Bejetpakollod, és la. Sőt, még a jeteye webhelyén megoszthatod másokkal, megjegyzéseket fűzhetnek hozzá, stb. Web2.0, vanderfúl.

7

Author Profile Page ervin, 2007. május 22. kedd, 14:38 (#)

ja, miután előzetesen *regisztráltál egy accountot* Jetéknél. Egy szimpla add-onhoz. Web1.0. Horrible. :)

8

Author Profile Page BufferTly, 2007. május 22. kedd, 18:57 (#)

szerintem a gugli teszteli az emlitett bullshitgeneratorat:)

9

Penálen, 2007. május 22. kedd, 19:07 (#)

Ervin,

azt a büntetőt még anno, zsenge gyermekkoromban a tévébn mutatták, vmi humoros műsorban, Parabolára tippelek. Rá lehet kulcsszavakkal keresni, de sztem reménytelen.

10

Penálen, 2007. május 22. kedd, 19:10 (#)

Ja, és, ahogy emléxem, nem kapufáról ment, hanem a spíler egyszerűen rosszul számította ki, hová lép, nem a labdát nézte, hanem a kaput, és egy kcsit arrébb állt, mint gondolta, rosszul találta el a labdát, mire az egy szép exponenciális görbét leírva kikecmergett a szögletzászlónál, de az oldalvonalon túl. Mikor visszaemléxem a dologra, egy fehér felsőben és fekete gatyóban játszó spíler van a szemem előtt, vagyis olyan, mintha a német válogatott meze lenne rajta...

11

Jano, 2007. május 22. kedd, 20:26 (#)

Erről a myphd egyik mostani postjából Guy Kawasaki előadás ugrott be, ahol a vállalati mission statement-eket szólja le és javasolja helyette "mantra" használatát.
http://myphd.eu/blog/2007/05/17/the-art-of-the-start/

12

robi, 2007. május 23. szerda, 08:34 (#)

csak a screenshotokat néztem meg, és elég élénk a fantáziám, úh ez egy tök jó kiterjesztés lehetne: böngészel, és közben dobálod be a cimkék alá a dolgokat, amiket szeretnél megtalálni később is. Ezeket a cimkéket megoszthatod más emberkékkel, stb.

De ha jól tudom rengeteg ilyen cucc van, nem ez az egyetlen, bár, ahogy nézem ez az egy, ami hülyén van leírva.

BTW, ervin, mitől web1.0 egy regisztráció egy addonhoz?

13

Author Profile Page ervin, 2007. május 23. szerda, 08:59 (#)

hát attól, hogy egyáltalán kell hozzá.

14

Dr. Minorka, 2007. május 23. szerda, 12:02 (#)

Akit ilyesmi érdekel, az ezt próbálja ki: Zotero (Firefox-hoz )
http://www.zotero.org/
Alapvetően kutatási segédeszköz. Ez esetben egy bibliográfiai adatbázis (nálad), amelyik a weben fellelhető bibliográfiai információt raktározza el. Pl. gombnyomásra az Amazonból, bizonyos könyvtárakból (és valamiért azt jelzi, hogy a Kispad is rendelkezik ilyennel:)). Automatikus kétirányú együttműködés a wikipédiával - import a wikipédiából, export a wikipédiába, ha cikket írsz oda. Plusz, képek, webhelyek, fájlok, saját kapcsolódó jegyzetek mentése közös, dossziékba. Minden szabadon címkézhető. Hatékony kereső a felhalmozott anyagaid között. Nyílt szoftver, folyamatosan fejlesztik (egyenek mellett Web2.0 irányba is - megosztás). Nem csak tudománnyal foglalkozók számára hasznos.

15

mate, 2007. május 23. szerda, 23:47 (#)

ezt most olvastam:
"The new version has a range of additional features that provide an improved semantic web experience."
szintén firefox addon egyébként...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork