Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A Karib-tenger kalózai - A világ végén

ervin cikke a Művház rovatból, 2007. június 17. vasárnap, 06:02 | 9 hozzászólás

Johnny Depp és a többiek sikeresen abszolválták ugyanazt az utat, amelyet a Wachowski fivérek a Mátrix-trilógiával annak idején kijelöltek. Zseniális kezdés után a harmadik részre sikerült annyira bárgyúvá és érdektelenné tenniük a filmfolyamot, hogy már az őrületes látványtechnika sem menthette meg a mundér becsületét.

Nem fogom hosszan igénybe venni a türelmeteket, hiszen tulajdonképpen csak annyit akarok mondani, hogy ha nem muszáj, ne törjétek magatokat ez után a mozi után. Együgyű és lassú dialógusok, időt lopó snittek, és a karakteres, de kicsit már uncsi Jack Sparrow-burleszkjelenetek közé rejtették el az alkotók azt a néhány aprócska poént, amelyet említésre érdemesnek tartanék, ha a hosszú film végére nem felejtettem volna el őket.

Elfáradt ez a projekt - bár pénz még bizonyosan van benne, mert úgy fejezték be, hogy kis híján kiírták a vászonra: "megint visszajövünk". Számomra mindenesetre a több mint három óra fénypontja a Pixar patkányszakácsos animációjának előzetese volt, amelynek élvezeti értéke jóval nagyobb, mint ennek az epikusra nyújtott kalózosdinak.

Értékelés (0-7): 2.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

Author Profile Page rudywaltz, 2007. június 17. vasárnap, 10:03 (#)

és hányan maradtak bent felirat végén lévő poénra? (((-: - kár egy negyedórás stáblista végére tenni (pláne hogy annyira nem volt erős)

2

Author Profile Page ervin, 2007. június 17. vasárnap, 10:06 (#)

nem tudom, mert mi nem maradtunk ott.

ja, és felirat: mi annyival súlyosbítottuk a saját bűnünket, hogy a szinkronizált változatot láttuk. megérdemeltük.

3

Author Profile Page KoS, 2007. június 17. vasárnap, 21:47 (#)

Nekem nagyon tetszett amikor Sparrow ott kinlodott a sivatag kozepen a hajojaval. Azt a reszt csodalom hogy bevallaltak (nekem kicsit elutott az altalanos kommerszializalodastol), es ez mindenfelekepp plusz pont az en listamon. Amugy persze nem erte utol az elso reszt, de nalam meg a nezheto kategoriaban van ez a resz is.

4

c300ers, 2007. június 18. hétfő, 12:07 (#)

én elaludtma rajta bakker! :)

5

Zuzu, 2007. június 18. hétfő, 14:05 (#)

Én viszont nem láttam a trilógia első, második részét, így a harmadikkal kezdtem némi kis előzmények felvázolása után. Ki tudtam kapcsolódni a majd' 3 óra alatt, a sok "lebuj" mozi után most egy kicsit jó volt az agresszív hang-kép kettőse ami am multiplexekben fogad. Mi viszont a feliratosra mentünk el a MOM Parkba. Amúgy pedig kedvet kaptam hogy megnézzem az első részt is.

6

Author Profile Page eszpee, 2007. június 18. hétfő, 14:14 (#)

lehet, hogy ez a titok: többrészes filmeket a végén kell kezdeni!

7

Bob, 2007. július 18. szerda, 12:05 (#)

Idén 2007-ben és az előző években teljesek lettek a triológiák. A gyűrűk ura, ami számomra filmben és könyvben egyaránt, a csúcs, sok nagy cs-vel, egyik része sem okozott csalódást. Aztán érkezett a 3. Star wars, ami látványosnak látványos volt ugyan, de számomra közömbös maradt.De itt van még az X-men 3 is, ami nem is olyan rossz. Sorolhatnám tovább, de nem teszem. Ugorjunk 2007-re.
A filmek amiket a legjobban vártam a Pókember 3 és a Karib 3 volt. A Pókember 3 mozielőzetese félelmetesen jóra sikeredett, lásd a harangtornyos rész, de maga a film szánalmasan gyenge!
Aztán következett a Karib 3. Felsorolom, ami jó volt. Parádés látvány, Johny Depp és Bill Nighy alakítása, ne feletkezzünk meg Keith Richardsról se, hátborzongatóan jó, megalátványos csúcspont.
Most jöhet a rossz.
Helyenként unalmas, a három órából legalább egyet lefaragtam volna, nyögvenyelős poénok, nehol. A magyar szinkronhangok, időhúzás, időhúzás, időhúzás! Sajnos az örök törvény érvényesül itt is. Egy filmnek a második része mindig, legalábbis látványilag, túlszárnyalja az erdetit, ilyenkor a forgatókönyvíróknak még vannak ötletei, de...
A harmadik részek többnyire felejthetők, példul Mátrix 3 stb, mert mindenki kifogy az ötletekből, ami a film rovására megy. Ez történt itt is.
Értékelés, az effektek és Johny Depp miatt 8/10

8

Niki, 2008. május 2. péntek, 09:40 (#)

Szerintem ez nagyon jó film...A 3. rész a legjobb.Én nem tudok rajta elaludni.Azt a művészetet hogyan csinálta ( az, aki csinálta), hogy elaludt?!:)

9

Niki, 2008. május 2. péntek, 09:40 (#)

Szerintem ez nagyon jó film...A 3. rész a legjobb.Én nem tudok rajta elaludni.Azt a művészetet hogyan csinálta ( az, aki csinálta), hogy elaludt?!:)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork