Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Spamkönyvek

eszpee cikke a Művház rovatból, 2008. április 17. csütörtök, 11:23 | 8 hozzászólás

Philip M. Parker közel kétszázezer könyv szerzője. Valószínűleg világrekorder lenne ezzel a teljesítménnyel - ha nem lenne egy apró baki a dologban: a könyveit nem ő, hanem számítógépek írják. A ZDNet cikke elég alapos, a lényeg, hogy nagyon nagyon szűk területekre koncentrálva keres a szoftver adatokat, amiket aztán megpróbál egy valódi kutató munkamódszerét követve könyvvé formálni. Hogy gazdaságos is legyen a dolog, a kész termékek csak akkor kerülnek kinyomtatásra, ha valaki meg is veszi őket - és persze egyszerre csak egy példányt nyomtatnak belőlük. Valami gond mégis lehet a terjesztéssel, az Amazon csak 85 865 könyvet listáz - köztük olyan örök gyöngyszemekkel, mint a Refleksz-Szimpatikus Disztrópia Szimptómában Szenvedő Betegek Hivatalos Kézikönyve, vagy a Citromízű Palackozott Vizek Üzleti Kilátásai 2007 és 2012 Között Japánban.

A munkamódszere egyébként bejegyzett szabadalom, tévéműsorokra és számítógépes játékokra is alkalmazható, és nagyjából így működik:

Csak én érzem úgy, hogy valaki egy zseniálisan ördögi húzással a spamblogok mintájára egyszerűen feltalálta a spamkönyveket?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Penálen, 2008. április 17. csütörtök, 14:02 (#)

Well...

Ez bizonyos szempontból furute in the making.

A video viszont IMHO siramas. Egyrészt 10 a percben sztem köbö 2-3 percnyi anyag van, vagyis ennyiben is meg lehetett volna oldani a dolgot - pláne ezzel a monoton és tökéletesen "rákoncentrálhatatlan" célhangon, ami nagyon olyan, mintha maga is szgép-generált lenne, nem is emberi.
Plusz, főleg az első 3-4 percben, a "narrátor" áltqlában egész másról beszél, mint ami közben a képen a feliratokon megjelenikű, így egyszerre kell hallgatni ezt a monoton hangot, ileltve olvasni az amúgy csak rövid ideig látható feliratokat.

Nekem nagyon van egy olyan érzésem, hogy maga ez a video is a benne taglalt automatizált módszerrel készült.

Viszont maga a módszer WOW.

2

Author Profile Page PAStheLoD, 2008. április 17. csütörtök, 16:20 (#)

MINDFUCK! :0 Ezt hogy? Mármint, hogy? :o Ah, teljesen értetlenül ülök a dolog előtt. Talál valami egyszerű adatot, majd abból extrapolál egy makrogazdasági modell alapján? Vagy? Ah. Mitől adja ki az amazon, ha senki nem "lektorálta", több millió oldal hülyeség? Hogy oldották meg ezt a "szerkesztést"? A Word nem dolgozik ilyen gyorsan, mint ahogy a videóban látszik. A PDF-ből nem lehet csak úgy másolni. Egyáltalán, honnan az a sok adat? (Generálja? De ennyit? :0) Mivel korreleálja?

Nagyon kamuszagú :)

3

spityu.zu, 2008. április 17. csütörtök, 23:37 (#)

A hangja egy az egyben olyan, mint jonehany photoshop oktato videonak.
Lehet, hogy o a "Come to Marlboro country!" webkettes parja? ;)

4

bodr, 2008. április 18. péntek, 13:48 (#)

Wow, holnapra kész is a szakdolim, amit két éve "írok". ;)

5

Dr. Minorka, 2008. április 18. péntek, 15:29 (#)

Bodr!
A csalások leleplezése is gépesítve vagyon!

6

Author Profile Page stsmork, 2008. április 18. péntek, 16:52 (#)

Fúú, ez a csávó nagyon szofisztikált. Nézzétek meg, hogy még arra is van gondja, hogy valakik hozsannázó kritikákat írjanak a könyveiről az amazonon. Akkor derül csak ki a turpisság, amikor rákattintasz a "See all my reviews" linkre és kiderül, hogy egyesek életcéljuknak tekintik, hogy Philip M. Parker könyveiről írjanak elismerő kritikákat. Ilyeneket, mint ez:

"We truly live in exciting and fast-paced times as this book so profoundly points out. I couldn't put this baby down. Read from cover to cover in one coffee and Hostess Suzy Q's, fueled night. Can't wait for the Peter Jackson film (rumoured to be out sometime next spring)!"

Mármost, ha valaki egyetlen éjszaka kiolvassa a "The 2007-2012 Outlook for Compact Fluorescent Light Bulbs in the United States" című örökbecsű munkát, annak szerintem nem biztos, hogy hinni lehet.

7

Dr. Minorka, 2008. április 18. péntek, 18:31 (#)

Szerintem azt, amit erről összeszed a robot, azt kevesebb mint egy óra alatt el el lehet olvasni:)

8

ant, 2008. április 18. péntek, 19:29 (#)

Gondolom a kommentek is szgep-generaltak...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork