Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Reklámok: az ajándékos trükk

ervin cikke a Művház rovatból, 2008. szeptember 15. hétfő, 19:50 | 7 hozzászólás

Vegyél ezt meg azt, cserébe kapsz valamit. Szép, letisztult üzenet ez, jellemző alkalmazási területe például az irodaszerek vásárlása, ahol a titkárnő/munkatárs a cég pénzét költi el a különféle eszközökre, az ajándékot viszont megtartja magának.

Mintha az Üdülési csekk esetében is ilyesmi lenne a cél - ám az agresszív marketingesek mindezt még megtámogatták minden idők legvonzóbb ajándékaival is. Tessék, ámuljatok, micsoda ajándékokat lehet kifogni már néhány milliócska elköltésével!

Reklámakció

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Author Profile Page eszpee, 2008. szeptember 15. hétfő, 20:04 (#)

Szép, látom Gizikét, ahogy hevesen reszeli az Excelt, hogy összejöjjön a kétmilliós rendelésre a filléres kínai "MP4 lejátszó", meg a póló a gyereknek, gondolom "Üdülési Csekk" felirattal. :(

2

rhapsodhy, 2008. szeptember 15. hétfő, 22:24 (#)

érdemes megfigyelni a windows 3.1/95 logót a háttérben, faszán hullámos ablakokkal, csak a pöttyök maradtak már el.

Kapsz tőlem ajándékot, ha megveszed! (még szép ez még)
http://handras.hu/?p=720

3

ari, 2008. szeptember 16. kedd, 07:50 (#)

Ez igen, ritka kecsegtető ajánlat! Főleg a póló, és tetejébe nem is akármilyen, hanem galléros! Hát nem megéri? Biztos nagy tülekedés lesz érte :)

4

katmandu, 2008. szeptember 16. kedd, 10:11 (#)

Ennél csak azok a jellegzetes, fekvő téglalap alakú fecnikre nyomott ajánlatok a szomorítóbbak, amelyek olcsó utazással és ebéddel egybekötött érdekes termékbemutatókat (vásárlási lehetőség!), valamint minden résztvevőnek ajándékot (pl. hölgyeknek ízléses macskafejmintás párnahuzatot, uraknak praktikus zseb-csavarhúzókészletet) kínálnak.

Némelyiken olyan nyelvi bravúrok is szerepelnek, hogy elbámulsz.
Pl. (betűről betűre bemásolva):
"Tévé által közismert temék" vagy
"Ez egy nemmindennapi ajánlat amit én nem hagynák ki az életemből."

Ez utóbbi a durva hibán felül azért is érdekes, mert példája a nem létező beszélőnek, ami helyett rendszerint vagy TBSZ/1. esetbe vagy főnévi igenévi alakba szokás tenni az igét.

Az ajándékok meg valsz tényleg a legolcsóbb gagyik, ahogy az ilyenkor szokás. De hát aki azonosítható márka- és típusmegjelölés nélkül ajánlott ajándékokra 2008-ban beindul, annak mindegy, ő már célcsoport :)

5

gargoyle, 2008. szeptember 16. kedd, 10:24 (#)

katmandu: ebben nem ez a szomoru, hanem hogy ezek szerint létezik a "celcsoport" , nem is kevesen, aki olyan hulye hogy ha repa lenne nem tudna fotoszintetizalni de kozben o dont 5.000.000Ft+ értékű dolgokról. az összes eszével. nyilván jól.

6

katmandu, 2008. szeptember 16. kedd, 10:35 (#)

#5/gargoyle:
asszem igazad van :( ez tényleg szomorú, sőt ijesztő, és nyilván vannak, mert különben nem bazíroznának rájuk ilyen ajánlatokat.

Pedig azt hinné az ember, hogy mostanra már csak kiismerte a nép ezeket a dolgokat, de ezek szerint nem.

Amit ajándékba adnak, az még akkor is gyanús, ha márkás (pl. az ajándék autó valsz egy sokat taperolt bemutatótermi vagy próbautakon már megjáratott tesztpéldány).

Micimackó és a Taóban vagy valamelyik hasonlóban volt egy olyan rész, ahol a társaság egy marketingeseményre szóló invitálást olvas:
"- Azt írja: "Ajándék kávé".
- Eggyel több ok rá, hogy ne menjünk oda."

7

wattafilling, 2008. szeptember 18. csütörtök, 10:48 (#)

Jesszom! Mi lesz, ha a készletek kimerülnek? "Üdülési csekk" feliratú vattacukor, meg puki-kuki? (Azonos értékben.)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork